Semester

Jag hade nästan glömt hur ont det gjorde att tatuera på benet; den stickande känslan som bara blev värre och värre ju längre hon drog nålen efter benet. Efter ett tag gick den stickande känslan över och blev som isande kyla. Nu har jag upplevt det igen; köpte en epilator igår. Det värsta jag varit med om! fy fan vad ont! Den där maskinen drar upp hårstråna, ett efter ett, längs benet. Däremot gick det bättre mellan bena, där smärtade det bara lite skönt.












Från en sak till en annan; Vi har varit på semester.
Vi packade in oss i bilen och for neröver. Först på att-göra-listan stod Orsa björnpark. Det tog ett par timmar att gå runt området. När vi är på väg ut ringer mamma; "vi står innanför entrén till björnparken nu, vart är ni?" Så det var bara att gå ett varv till på parken. Inte såg man några fler djur för det. Lyckades ialla fall att pricka in matningen åt björnarna, det var kul. Man fick stå på en bro ovanför björnarna och titta när dom åt. En tant tappade sina glasögon.

     

Den natten bodde vi på Leksands camping med mamma, pappa, jessika och jessikas kompis. Jag Mikael och Jessika i sängen fram, Malin på överslafen och mamma och pappa på köksbordet bak. Det var inte särskilt gemytligt då jag vaknar på morgonen av att solen legat på och värmt upp temeraturen till ca 76 grader. Svettig, panikslagen och kissnödig hasar jag mig ut till förtältet. Jag förbannar mig själv att jag gått med på att sova i husvagn istället för tält.

Vi ungdomar gör oss hur som helst i ordning för en heldag på Leksand sommarland. Med ett glatt humör och höga förväntningar luffsar vi iväg. När vi kommer fram till området sköljs det glada humöret av ganska snabbt. KÖ I FÖRBANNELSE.
Efter ca 30 minuters köande får vi äntligen ge kassörskan våra 250 kr/person och knata in. Vart finns det nu en ledig gräsplätt där vi kan lägga ifrån oss våra badlakan? -Ingenstans. Vi får ligga i en nerförsbacke. Dessutom för att få ligga mot solen måste man ligga med huvudet neråt. Kanon!
Jag och Mikael går och åker en rutchkana; den med ringar. Mikael är först ut och jag kommer tätt efter. På mitten av banan stannar man upp. Det är ganska djupt här. Då ser jag en tom ring åka vidare. Vart är nu Mikael? Jo, han ligger under vattnet. Tillslut kommer han upp, som en barnunge har han ramlat av. Jag höll på att dö av skratt.
Det roliga är att det var i samma rutchkana Anjerska tappade bikiniöverdelen ett år när vi var där. Då höll jag också på att dö av skratt. När jag tänker efter är det nog det roligaste jag varit med om.
Åter till vår semester; Vid lunchtid inser vi att det inte blir roligare än så här och går hem.

Nästa punkt på våran Att-göra-lista är hälsa på Bullmastiffar i Västerås.
Det var ett äventyr som hette duga. Först att ta sig dit över huvudtaget. Vi och GPS:en ville inte riktigt samma sak. Vi tog en avfartsväg och kom till ett hur fint ställe som helst. En herrgård där föuset såg ut som ett stenlott. Själva huset var asa-bajsa-stort och låg på en stenhäll/berg. Då tänkte vi "törs vi verkligen hälsa på så här fina människor". Men sedan kom vi till helt vanliga hus och det visade sig att de var helt normala, hur trevliga som helst. Jag hade gruvat mig lite eftersom jag inte förberett några frågor så jag var rädd att vi inte skulle ha något att prata om, men det visade sig inte göra något. Hon pratade, pratade och pratade.
Dom hade tre olika hundar av samma sort; en röd/brun med kort nos, en ljus med ganska lång nos och en tigrerad. Vi har sagt att vi vill ha en röd/brun med kort nos, men nu när vi sett de andra också så spelar det inte så stor roll. Alla var jättefina, t.o.m. den tidrerade, jag har varit lite emot dom förut.
Och jag blev övertygad; en sån hund ska vi ha! Och jag vill ha en nu!

       


De hade små hundar som mamma vill ha också

 

Vi bodde två nätter hos kusin Marie i kunsängen och därefter for vi hem. En lagom semester för oss två. Det kändes faktiskt som vi varit borta i två veckor.
Borta bra men hemma bäst.







Danstips

Vi tog och for på dans igår, jag och Maria. Det var en av de bättre sakerna jag gjort på länge. Det var Jannes(z?) som spelade. Hur mycket folk som helst!
Snappade upp några nya riktliner;

1. Fall inte för dåliga raggningsrepliker; "Jag känner igen dig från nånstans. Jobbar du inne i stan?" -"ja du kanske har sett mig på konsum" "JA, det var därför" (i själva verket är han från södra Sverige och bara här på semester. Å jag har ju inte varit på konsum sedan i våras.) Jag ångrar fortfarande att jag inte svarade; "ja, jag jobbar med muppar, är du vårdtagare?"

2. Våga säga nej till sådana du inte vill dansa med; fulla människor eller muppar.

3. Hitta guldkornen; Såg i ögonvrån en kille som var på väg mot mig och vänder mig därför om mot honom, då blir han blyg och stannar upp. Han ställer sig intill väggen som en bortstöting. Då går jag fram till han istället. Han var skitbra på att dansa!

4. När man dansar, håll dig utanför djupa diskussioner annars tappar du takten

5. Jag tycker om att dansa med större killar, dom är så mysiga


Jag är hur som helst jättenöjd med kvällen.

närmare trettio än vad jag någonsin har varit

Sådärja!
Jag har precis kommit hem från mitt stadsbesök;
Var upp på lillänge och köpte lite rosé och jordgubbar.

Handlade också saker till både släktkalaset ikväll och kompiskalaset på lördag. Det är första gången jag handlar en överfull coopkundvagn.  Jag har heller aldrig fått ett så långt kvitto.


//Sofie - solen skiner och jag fyller 20

RSS 2.0