Nolia

Man har ganska höga förväntningar när man åker iväg på en mässa och vill ha information om lite olika universitet och högskolor. Men man åker alltid därifrån lika besviken, med en papppåse med texten "mittuniversitetet - för friluftsglada" typ. I påsen har man inte en massa broschyrer från utbildningar, som man kan tro, utan påsen är som vanligt fylld med pennor, tuggummipaket och kondomer. Nåja.

Jag blev trots allt lite inspirerad, så när jag kom hem loggade jag in på studera.nu och gjorde ett högskoleprov från 2004. Jag tyckte det gick ganska bra, men då jag rättade det hade jag bara 44 av 122 - vilken besvikelse! Men då hade jag inte ens gjort sista delen - engelska läsförståelse, så jag hade ju plockat några fler poäng. Men jag kikade vidare och konstaterade att jag lätt hade kommit in på sjuksköterskeprogrammet med mina 0.3 poäng. Yes

Anders Södergren i mitt hjärta

Klen uppdatering nu. Jag måste få skylla på den där idtrottscupen som pågår på andra sidan atlanten någonstans. Så grymt kul att det bara rullar in svenska medaljer. Idag är min favorit Anders Södergren. Om jag inte minns helt fel så träffade jag han på en fest i somras. Det måste ha varit vårat peptalk som vi hade då, som avgjorde idag, jag är nästan helt säker på det!
Annars skulle jag försöka mig på Marcus Hellner om jag inte hade haft en Mikael ivägen just nu.
I nästa OS hoppas jag att få se min egna lilla guldprincessa Emma Wikén åka. Det är verkligen ingen omöjlighet!

Annars då? -på västfronten intet nytt

Jo, på jobbet idag började de fråga om jobb i sommar och jag sa att jag inte hade något särskillt för mig, så jag kunde jobba hur mycket som helst. Men sen kom jag på att jag måste börja ta ansvar eftersom det är beräknat tillökning i familjen ångnell/eriksson till augusti. Det ser vi fram emot!


Ingen speciell söndag

Jag undrar vad Mikael gjorde på krogen igår. Han vaknade och hade ont i röven. När han ska resa sig ur sängen och gå börjar jag asgarva. Han är alldeles blå runt röven.
Nu när det är alla hjärtans dag går Mikael runt och luktar gammal a-lagare och har härliga uppstötningar lite då och då. Det är för härligt!

Själv tog jag och svärmor sparken ut på sjön idag. Jag fick låna en gammal spark av dom så åkte vi runt till Vällviken. Det var det jobbigaste jag har gjort på länge. Carina åker bredvid mig hela tiden och babblar på om mat och nån jävla köttfärslimpa som ska lindas in i bacon medans jag håller på att dö av andnöd. Sedan blir hon tyst och förväntar sig att jag ska komma med någon kommentar (slutade liksom lyssna för antal minuter sedan). Hon kan ju åka där med sin nya fina spark medans jag får kämpa på med den gamla härken från hennes ungdom som inte blivit använd på 40 år, med rost på medarna så jag typ måste skuva den framåt. När man kommer tillbaka till djupstan (på rätt sida av sjön igen) känner man en  stark lättnad att det är över, men nej då. Då ska man försöka halvt sparka och halvt bära sparken på asfaltsvägen som är kvar tills man kommer hem. Tänk att vara extremt trött och försöka sparka vägen hem men haka fast i gruset hela tiden. Jag var inte ett dugg tillfredställd då jag kom hem, bara förbannad.

Ketonfas

En av de bättre faserna i mitt liv heter ketonfasen. Jag älskar ketonfaser. Trots att man springer runt och fryser och får dimpar av mindre depressioner gillar jag det starkt. Varje gång man huttrar till av kylan tänker man "det här är bra för mig". Jag måste dock erkänna att jag är trött på smaken man har i munnen, inte helt olik den man får en halvtimme efter man druckit mjölk. Det är ett slags aceton som kroppen frigör, och olyckligtvis kommer det ut genom munnen.

Lite nyfiken på detta? gär som kinesran - googla de!


Fått lite ny inspiration från en blogg jag hittat; teletubbies must die (?!)
Och fick nys om denna underbara blogg. När jag läser ur den tänker jag på både mamma och jennie som sitter och asgarvar så tårarna rinner. Har jag fel?


Sören Olsson                    
Om jag säger Bert?




För övrigt gick det bra på nya stället, jag börjar på tisdag

Åke Tråk

Om man i snitt tränar 15.09 timmar/vecka har man för lite att göra.
 
                                                                                
En typisk dag i Sofies värld                                                                         

Vakna
Kissa, tvätta sig, borsta tänder
Drick ett glas vatten
Yoga framför tv.n 30 min
Drick ett glas vatten
Frukost+vatten
Kissa
Pilates framför tv.n 30-60 min
Drick ett glas vatten
Biggest Loser kl 11 (även om jag såg det på kvällen innan brukar jag kolla reprisen)
Drick ett glas vatten
Kissa
Promenad/Jogging 60 min
Drick ett glas vatten
Lunch+ vatten
Kissa
Itrim 30 min eller Simma 60 min
Mellis
Typ fördriva tiden
Middag + vatten
Kissa
TV - Biggest Loser kl 19
Dríck vatten
Kissa
Data fram på småtimmarna (ett måste är ett parti UNO på king.com, annars får jag ingen ro i kroppen)
Kissa
Sova

GE MIG ETT LIV FÖR FAN



Ska iväg på intro på nytt jobb idag. Mycket spännande

Träningsdags

Jag tror det berodde på min traumatiska upplevelse med katten, för på måndag kväll kände jag ett starkt shoppingbegär. De gånger det begäret sätter in vet jag att det är bäst att hålla sig så långt ifrån datan som möjligt, men jag kunde inte kämpa emot nu.
Så, i bara farten tog jag och beställde lite träningssaker. För 1000 kr. I Mikaels namn dessutom. Så fel det kan bli.
Och i torsdags kom de. 5 DVD med Yoga och Pilates. Och en Yogamatta och en pilatesboll. Och ett hopprep.
Så trots att jag är arbetslös kommer jag ha skitmycket att göra på dagarna!

Tack så länge

Tror jag har hittat lite inspiration igen

Nu ligger jag här, utslagen i sängen, med 38.5 i feber, med en kattjävel som pissar på mig.
Det var då jag kände; det är dags för en uppdatering.

"Så får de blii" hade jag och Mikael sagt i kör om han hade varit hemma. Som det lilla negerbarnet och snorkusebarnet säger i Busungarna.

Ja, Diesel har pissat ner på mig igen. Vaknade på måndag morgon av att jag var blöt och kall, AV KATTPISS. Fy fan. Jag trodde åtminstone att man skulle vakna av det, som man gjorde när man var liten och kissade i sängen, när man drömde att det blev varmt och man vaknar av att man kissar. Men icke. Pisset hade hunnit riktigt sjunka in i sängkläderna. Toppen! Vi som köpte ny bäddmadrss i helgen, kunde inte ha kommit lägligare.
Klockan var 5 och jag skulle börja jobba, stor mening att gå och lägga sig liksom. Så jag tog fram en dvd med Yoga-övningar, jag kände nämligen att jag var tvungen att lugna ner mitt inre efter ett sånt traumatiskt uppvaknande.


Åter till Nutid
Jag har blivit besatt av Biggest Loser. Kanske det bästa programmet på länge.
Jag tycker amerikanarna är så fruktansvärt fjompig när dom kutar runt och säger att dom älskar alla och grinar hela tiden. Men idag blev deltagarna överraskade av sina mammor eller andra familjemedlemmar, och då var det en mamma som var jättegammal. Hon såg ut som en momma, och jag blev så chockad, hon kom så plötsligt från ingenstans och jag visste inte vad jag skulle göra, så jag började storgrina jag också. Jag satt hemma på vardagsrumsgolvet och bölade i säkert 7 minuter.
Jag tror det beror på mitt trauma i måndags morse, det är säkert därför jag är förkyld nu också, låg ju nerfrusen i kattpiss, kanske länge, vad vet jag.



Det var allt jag hade att bjuda på denna gång, jag är strax tillbaka med mer lokalnyheter

RSS 2.0