Och så kom julen till brunstgränd

Mamma kom in till stan och hälsade på idag. Med sig hade hon julen. Jag glömmer alltid hur mysigt det faktiskt blir med julpyntet; man går och gruvar sig i flera dagar men när väl de röda gardinerna och julduken ligger där den ska är det ju fantastiskt fint.


Skavsår jävlar i min själ

Igår tog jag fram ett par vinterskor jag inte använt på ett par år. Dom är väldigt fina och jag hade förträngt varför jag inte använt dom.
Idag kom jag på varför dom legat i garderoben de senaste åren.


Allt är inte alltid som man tror

Alltid lika trevligt att gymma måndagsförmiddagar efter man festat på helgen.
Man kommer till en kvav lokal där ventilationen varit av hela helgen. Fortfarande lätt dehydrerad försöker man jobba upp nån puls. Först tror man att man ska vakna till under uppvärmningen. Sen går man över i att hoppas att benen vaknar till under själva passet. På slutet inser man att hela passet var helt lönlöst men eftersom du har vätskebrist och det inte finns nån luft i rummet får du ändå kämpa på som fan.
Efter träningspasset är du helt slut, mest för att all ork du hade sipprade ut med ilskan du lade ut på att hata musiken dom spelade.
På vägen till omklädningsrummet ropar bruden som jobbar -"ser ut som du körde hårt Sofie!" medans hon tittar menande på din genomsvettiga t-shirt. Man vill bara säga åt henne att svetten kommer av att det är så jävla varmt i hennes lokaler och den sammanbitna minen jag har inte beror på att jag precis köttat i maskinerna, utan på att jag är så jävla irriterad.

Jaja. Nya friska tag imorgon.


Den moderna människan?

Förr i tiden tittade man på solen för att avgöra vad klockan var. Imorse då jag vaknade öppnade jag inte ens ögonen. Jag låg och lyssnade på trafiken utanför; inga bussar på flera minuter och en enda personbil for förbi. -klockan är 09.24 tänkte jag. Jag kollar klockan; 09.25. Är man lite störd eller?!?


Hellre Kluk i Ärsen än en kuk i härsen

Jag bytte familj en sväng. Jag flyttade in i Alsen och bytte efternamn till Forss för en stund.
Det blev en kanonlördag!
Det bjöds på alkohol, fest och en jäkla massa bra folk.

Min vän Jennie har länge snackat om sina alsenfester så då det blev Lördag den 26:e November och bruden fyllde år var det bara att pallra sig bort till Ärsen och festa loss.
Jennie festade på bra. Jag höll en lagom nivå precis på rätt sida av anständighetsstrecket, vilket jag inte lyckats med på väldigt länge, så redan där kändes det som en seger för mig. När man ska på fest med bästa kompisens föräldrar skärper man till sig intalade jag mig.

Revyn lockade fram många härliga skratt och extra nöjd blev vi då både jag och Jennie blev tilldelade ett varsitt äpple av Tomas DiLeva varpå han säger "jag befruktar er" med sin kärleksfullaste röst. För att vara två brudar som inte pysslar med någon form av befruktning alls i vanliga fall blev vi ju fjantigt nöjda.

Efter revyn bjöds det upp till dans så hela bygdegårn gungade och strax var efterfesten hos SnyggClaes ett faktum.
Här förlorade vi en syster i Forssfamiljen.
Emma var trött och fortsatte vägen hem till kojs istället.
Ganska snart hittade jag och äldsta broder Forss varandra och så blev det hemgång även för oss.
Ja, att hoppa in i Forssfamiljen bara sådär är ju inget okomplicerat direkt så vi fortsatte ställa till det för oss genom att gå och lägga oss i minsta brodern Forss, som flytt från byn kvällen till ära, säng.
Sängplatser för extra familjemedlemmar är svåra att fixa, så vi tänkte väl att vi delar som syskon. Typ.
Snart därpå stövlar vår älskade Jennie in i rummet och liksom tonar ner hela situationen och kryper ner i bäddsoffan i hörnet.

På morgonen efteråt vill jag smyga ut och gå på toaletten. Precis utanför sovrummet är tv-rummet. Där sitter pappa Forss och tittar på skidåkning.
Jag går ner för trappen och inser att jennies rum är på nedervåningen och att det egentligen bara är Henke som ska ha sovit där uppe.
Mamma Forss möter mig nere i hallen. Hon spänner ögonen i mig och frågar "nå, vad tyckte du om Alsen nu då?" med ett efterföljande nästan nöjt leende.
-"hehe Alsen var bra", svarar jag med ett lite genant leende och stänger snabbt toadörren om mig. Det kändes lite som hon hade kommit på mig med handen i kakburken.

Väl vid frukostbordet kommer vi på att det är första advent.
Henke har precis köpt hus och renoverat så jag tänkte fråga han "Henke, har du nån..." jag avbryter mig själv, jag kan inte fråga om han fått upp nån adventsljusSTAKE än. Inte efter jag tillbringat natten i samma säng som han.
Syster Emma har fattat hela situationen och fattar vad jag hade tänkt fråga och viker sig av skratt.

Ni kanske inte tror det, men jag åkte från Alsen precis lika orörd och frigid som när jag åkte dit.


En fantastisk helg i Alsen och det känns som jag tillhör familjen.

Skål på den.


Det finns så mycket mer än studier på Mittuniversitetet

Jag insåg idag att jag saknade en klasskompis här i min sjuksköterskeklass. Hon och jag har alltid kommit bra överens. Vi ligger på samma ambitionsnivå (går inte på riktigt alla föreläsningar).
Vi har precis tentat av en skitsvår kurs, en sk. spärrkurs , vilket innebär att om man inte klarar den får man inte börja nästa termin.
Varken jag eller hon klarade den, varpå jag idag skickade ett sms till henne. -fan va vi är dålig!
Man blir så glad av den här människan, jag visste att jag skulle få ett bra svar;
"Haha nä inte dåliga. Det är ju så med oss unga fräscha vi behöver inte stressa. det finns så mycket mer än studier på Mittuniversitetet :) "

Jag måste säga att vi som är lite trögfattade inom den akademiska världen ändå är klok på andra plan.



.


Cher?

Åh herregud! Jag spelar chers Believe på högsta volym och verkligen gillar det?!
Mina tankar svävar genast tillbaka ca 10(?) år bakåt i tiden då man satt hemma i Skucku och mamma precis köpt ny stereo och poppade Cher så fönsterna skallrade och en annan undrade vad som hade flugit i den galna morsan som gick extra hårt åt på dammsugaren dagen till ära.
Crazy!!

Jag stämmer in i refrängen och hoppas att grannarna inte är hemma!
Vad hände med min trötthet och förkylning som gjorde att jag låg inlindad i långkallingar, morgonrock och dubbla täcken alldeles nyss?

ÅT HELVETE MED FÖRKYLNINGEN -DET ÄR CHER PÅ RADION!!


Väcker gamla minnen till liv

Okej, så här var det.
Vi är ett kompisgäng från Hackås/Svenstavik.
För en tid sedan fick en av oss njurcancer, en annan gjorde slut med killen och en tredje blev deprimerad, ungefär.
Vi konstatrerade hur som helst att livet inte alltid blir som man tänkt sig.
Jonas hade försökt tagit sig upp på Kebnekaise en gång förut. Då var han ung och orkade inte hela vägen. Detta hade gnagt i han sedan dess och vi kände alla att Nu var rätt tidpunkt för att ta tag i detta igen.

Så i Maj 2o11 packade vi in folk och hund i bilen och drog till Kiruna/Nikkaluokta för att knata upp på Sveriges högsta berg.

 


Här är vi. Jag, Patrik, Kristina, Jonas, Linnea och Ziva



Inga av oss är några riktiga fjällrävar men vi hade gjort det bästa vi kunde gällande packning och utrustning och är redo att dra iväg.





Planen var att gå upp och slå läger i närheten av fjällstationen dag 1, göra ett toppförsök dag 2, vila dag 3 och gå hem dag 4.



BaseCamp



Vi satt där och tvingade i oss extra näringberikad gröt och  fantiserade om sköna sängar och hotellfrukostar men nu efterhand inser man ju att man hade det fantastiskt bra där uppe.





Här mår man gott. Gröt i finvädret och laddar för topptur




Så har vi börjat knata uppöver berget. Mycket vila skulle komma att behövas





Här äter vi lunch på väg upp. Jag vet inte hur vi hade tänkt, för vi visste att toppturen skulle ta ca 10-15 timmar men det här var det enda målet mat vi hade med oss förutom några varma koppen. 




Nu har vi börjat komma upp ett par höjdmeter medans psyket sjunkit ett par nivåer. Vi börjar bli trötta och hungriga och vi vet att dextrosolen och russinen börjar ta slut och vi har ingen mat kvar. Vi vet dock att det är ganska länge kvar till toppen.
Vissa av oss hade ett ”jävlar-anamma” som satte in nu och vi ville nästan öka farten för att, jag citerar, ”komma upp på denhär jävla bergsknallen nångång” medans andra hade börjat fälla en och annan tår och funderade på att vända om.




Med mycket stöttning av varandra fortsatte vi trots allt uppöver. Och tillslut stod vi där och såg ut över världen.




 
Där är den. Sveriges högsta punkt






Underbart. Bara underbart




Det bästa fikat jag någonsin har fikat. Linnea fiskar upp en varsin snickers till oss alla och det visar sig att jonte släpat med sig champange upp. Helt jävla underbart skulle jag vilja påstå.





Sen var det bara att knata neråt igen då. Vädret är fortfarande toppenfint och känslan av att stå högst i Sverige vill liksom inte släppa taget.




På mindre än fem minuter slår dock vädret om och glädjeeuforiet övergår snabbt till en stark oroskänsla. Eftersom vi knatar på och tappar höjdmeter hela tiden klarar vi oss från dimman även om den ligger som ett täcke över oss hela vägen hem.





Toppturen tog 14 timmar och med midnattssolen vände vi lite på dygnet. Såhär morgonpigga var vi kl 14.00 dag tre.
Det hade börjat regna på vägen ner till basecamp och vi hade alla gått ner oss i en å så vi var blöta och visste att vi inte skulle torka även om vi hängde upp alla kläder. Så efter ett snabbt familjeråd konstaterade vi att det var bättre att bege oss hemöver än att stanna kvar på en vilodag. Vi kunde ju stanna och slå läger på vägen om vi blev trötta.



Så trötta och skadade som vi var vid sista fikastoppet har jag nog aldrig varit förut. Fötterna var alldeles trasiga och man var alldeles mör i hela kroppen. Vi trotsade alla lagar och fortsatte hela vägen hem till Nikka ändå. Tanken på att stanna upp och vila fötterna för att sedan måsta tvinga på sig de blöta kängorna och börja gå igen var värre än den smärta vi fick genomleva de sista 5 kilometrarna hem.




Skador. Vissa drabbades värre än andra.




Men alla var trots detta SJUKT nöjda med trippen




Sidärja, så har man knåpat ihop en presentation värd åtminstone 1, kanske 2 högskolepoäng. Larvigt.


Underbara lördag

Underbara husse och matte!
Vad skulle jag göra utan er.
Igår gjorde jag (dom?) av med min skytteoskuld. Visst har man skjutit prick förr, men bara med luftgevär och 22:or. Igår sköt jag sönder en vartenfylld spolarvätskedunk från OK med Kristinas 6 1/2:a (inte riktigt säker på hur man skriver en sex-å-en-halva). Tänk va kul det var! Sen att jag fega ur och tog 22:an till lerduvan torsten satte upp åt mig är en annan femma.
Jag konstaterade bestört att jag måste börja träna mina armar så jag inte skakar siktet åt helvete i fortsättningen.
Torsten sa att han trodde det skulle bli en jägare av mig också snart. Jag är nästan beredd att hålla med honom.


Blöj-ung eller lastgammal?

Jag vet inte om det var tonårsfinnen mitt i pannan eller om det var det faktum att jag stog där framför han i min knallrosa onepiece med håret uppsatt i en toffs mitt på huvudet och ett vitt hårband. Hur som helst, när jag skulle betala pappas pizza på hotellet med hundringen han skickat med, och fick tillbaka en tjuga sa killen att jag skulle köpa godis för den. Jag skrattade åt han och skulle ta pizzan. Jag ger tillbaka kvittot och då säger han "Nejnej, du måste ta med det hem till din mamma eller pappa som beställde".  Alltså what?! Man är väl kanske inte riktigt lastgammal än, men jag ser ju inte ut som 12 heller?

Vindsmysteriet

Angående mitt förra inlägg:
Har jag verkligen halva inne eller tror han att jag går runt som en lort nu?
Han fick min tvättid. Det kanske bara var dumt?

Ett renskinn för två

Idag tror jag att jag såg mitt potentiella giftermålsobjekt. Måtte killen jag träffade i tvättstugan idag vara killen som har vindsförrådet mittemot mitt. Aaaah. Ljuva militärsaker, skidutrustning å renskinn. Mmm
Jag gav han min tvättid. Halva inne?

Jag hade glömt hur bra jag har det

Natten mellan måndag den 14 och tisdag den 15 november var natten Sofie fick upp ångan på facebookchatten igen. Efter ett mentalt breakdown i somras är hon åter på banan, starkare än någonsin.
Jag hade glömt vilka trevliga Facebookvänner jag har men blev påmind kl 00.17 när jag helt sonika kände för att återuppta mitt gamla liv och loggade in i det sociala nätverkets snuskchatt. Jag fick snabbt bekräftelse av mina trogna nattvänner och mitt allra härligaste leende var snabbt på plats.
Det gör inget att jag inte som somnade förrän strax efter 03.00 i morse, för energin som natten gav kommer hålla mig på bra humör hela dagen.

Rena rama svärmorsdrömmen

Vi har varit på forum. Vi hade jättetrevligt. Vi drack saft och dansade styrdans hela dagarna. Fantastiskt trevligt.
Nöjd mamma?

De tre vännerna utan killar

Idag, då jag agerade moraliskt stöd till min kära vän vars pojkvän hade fått order om att packa ut sig ur min väns liv,var jag med om något mycket obehagligt; en kille med snickarbrallor stod och grinade framför mig. Mitt emellan bölandet och snörvlandet får han fram "känner du nån mer idiotisk kille än mig Sofie?". Jag såg in i hans rödsprängda ögon medans jag tänkte på alla gånger han varit otrogen; hur han ljugit om vart han ska och vart han varit varje gång han åkt iväg utan förklaring och var tvungen att sänka blicken. Just då kom jag inte på någon mer idiotisk kille och jag visste inte vad jag skulle svara. Han såg vad jag tänkte och gick in till köket för att fortsätta plocka ihop sina saker.
Det spelar ingen roll att man ångrar sig och påstår att man kommer må dåligt över det i all framtid -gjort är gjort. Packa sakerna och stick.

Nu är han ute ur våra liv. De tre vännerna, järngänget, är återigen förenade. Aldrig nånsin har vi varit singlar allihopa samtidigt. Det är en spännande tid vi har framför oss.

mest bara rapakalja, but i like it

Kroppen är ett objekt, ett ting som kan formas, tyglas och tuktas.
        
Robertson, E. (2007) Genusperspektiv: Varför behövs det? I B. Fossum (red.) Kommunikation. Samtal och bemötande i vården (s.265). Lund: Studentlitteratur


Jag vet att min källhänvisning är helt fucked up, men jag har inte min bibel, Jarl Backmans Rapporter och Uppsatser tillgänglig just nu, men det är trots allt ett trevande försök.

Jag fortsätter att citera kanske den bästa boken som finns med på våran milslånga kurslitteraturslista;


Viljan att ändra ett beteende måste vara kopplad till en positiv känsla om man skall lyckas genomföra och vidmakthålla en förändring. Beslut, handling och ansträngning står i direkt relation till angelägenhetsgraden. Hur viktig är förändringen?

Äntligen lite vettig läsning. Jag känner att den nya kursen kommer vara bra.




Otrohet och skandaler

Jag har en kompis som har varit ihop med sin kille i över två år. Hon började känna att saker och ting ballade ur så hon bestämde sig för att gå och testa sig hos barnmorskan. Hon kände sig lite ringrostig eftersom hon inte varit där sedan hon och hennes pojkvän blev ihop. Det visar sig att bruden har klamydia.
Jag ska hjälpa min vän att flytta i veckan.
Jag vet att det är en tragisk historia men det är så svårt att hålla sig för skratt. Det är så idiotiskt gjort av killen men jag orkar inte göra annat än skratta åt situationen.
Jag har ingenting emot att leva det ljuva singellivet; så länge man använder kondom tycker jag det är lugnt att utforska det världen (läs Östersund) har att erbjuda. Men den dagen jag skaffar pojkvän ska han veta i vilken fitta han hör hemma, och skulle jag då få nys om nånting annat ska han veta att jag har fritt tillträde till vapenskåp och att jag siktar fördjävla dåligt, så om han skulle bli enbart skadeskjuten är det hans problem.

Underbart är kort

Halvdagar kanske är det bästa jag vet; man slipper ställa väckarklockan, man vaknar i lugn och ro, kliver upp och käkar frukost och sen packar man väskan och drar på gymet. Eftersom man har gott om tid kör man lite längre pass än vanligt. Sen är man sjukt nöjd med sig själv och står enkelt ut med föreläsning på eftermiddagen.
Halvdagar är typ lika skönt som halvveckor. Jag går skola t.o.m onsdag, för sen bär det iväg mot min favoritplats på jorden för tre dagars härligheter. Underbart.

uppryckning

Skrev ett skitbra blogginlägg om en ex-pojkvän, men jag kände att det var att kliva över gränsen lite, så jag skickade det till syster för granskning och jag fick ett blankt nej tillbaka. Sen fick jag en uppläxning om att ex är ex, De tillhör det förflutna.
Tackar faster Gun för  dagens visdomsord och släpper sedan och går vidare;
-Bli aldrig sur eller avundsjuk om du ser ditt ex med en ny partner, våra föräldrar lärde oss att ge begagnade leksaker till bättre behövande.



RSS 2.0