Hur blir det nya året?

Min blonda raring ringde och räddade min kväll. Jag var helt inställd på att jobba till 21 ikväll och därefter gå raka vägen upp till lägenheten för att sova och vakna utvilad för att åter börja jobba kl 8 imorn bitti. Men som sagt så ringde Helena som också skulle tillbringa kvällen i sin ensamhet men så blir nu inte fallet; vi ska vara ensamma tillsammans - och skåla på cola! Ganska smidigt att jag lånat lägenheten av Emelie som bor på övervåningen på mitt jobb. Alltså bara att gå upp en trappa och in liksom. Och anledningen till att jag lånat lägenhet kanske är dags att klargöra; jag är en herrelös hund. Enastående ensamstående. Huslös. Bostadslös. Pojkvänslös. Lös och ledig? -------------------------- Jag tycker inte mina inlägg från mobilen blir så fina, men jag får ju hur som helst sagt det jag vill ha sagt. -------------------------- Gott nytt år förresten =)

Testing testing

Pillat lite på nytelefonen och nu kan jag tydligen blogga från den. Underbart! Har jag då något roligt att berätta? Mja, bara att jag hade de sjukt trevligt på skalet på juldagen. På återseende

Ge mig mer jul

Nu är julen räddad -hittade både långkalsonger och kortkalsonger till pappa på domus idag, perfekt!
Morgondagens uppdrag; handla juklappar samt griljera skinkan.



Dagens citat är från mig själv på examinationen idag; "188 artiklar, de e väl text de?!"
Så fick man hela klassen att skratta åt sig...
(inge roligt för dom som inte var där)




Jag vill bara skrika könsord!

Vilket underbar dag det här verkar bli! Jag känner mig verkligen fylld till bredden med glädje och kärlek... Upprymd så att äga.
Jag gatt sitta uppe i natt och skriva en artikelgranskning.
Hade bestämt med smulan i stan att dricka god-morgon-te kl 8 idag.
Men då det blev lite sent inatt vaknade jag inte förrän halv 8. Och ska fröken sofie då duscha och göra sig i ordning vet vi redan innan att te kl 8 i stan är lite av en omöjlighet. Jag stressade ut till kvart över 8 ialla fall och slängde mig i bilen. Vrider om nyckeln...
Vad händer? -Ingenting! Bilhelvetet ville tydligen inte starta i 27 miungrader.
Jaha, upp med motorhuven för att sätta i lite kablar.
Gick motorhuven att öppna? -Vad tror du?!


Livet är underbart. Verkligen.



Peak Performance

Nu har jag tvingat mig att hitta bland luddet hela dagen.

Man ska alltså ha en topp för optimal mental prestationsförmåga varje dag? kul skämt
Forskning visar att kvinnor vill gå och lägga sig tidigare än män för att då vakna tidigare och få sin topp för optimal mental prestation ganska tidigt på dagen.
Då vill jag bara säga att forskning suger. Jag vill lägga mig sent, sova länge och jag gillar att göra mina skolarbeten fram på kvällskröken. Det är då jag tänker som bäst.


/S(.)(.)fie -inte bara källkritisk, utan jävligt kritisk till allt!


citeraren

Motivation är insikten av det man gör just nu och betydelsen det kommer att ha för framtiden
Den sakas.


Jag tror rapportskrivning på universitetsnivå inte riktigt är min grej...
Jag citerar Pantzar; "jag tänkte; fy fan"

Jag citerar vidare, denna gång min föreläsare i kvalitativa forskningsprocesser(!);
"jag vet att hela vetenskapen är ett väldigt luddigt ämne, men ta ett djupt andetag och försök hitta fram genom luddet"



Då vi ändå är inne på citat, jag älskar citat, jag har en hel app på min telefon där jag skriver upp roliga saker jag hör sägas runt omkring mig, vill jag skriva upp ett till, men tyvärr har jag glömt vem som sa det;
"Antingen gjorde han illa sig, eller så hade dom sex" (haha, detta citat har ju ingenting med den röda tråden i detta inlägg att göra men det är bara så kul!)



Avslutar med ett citat av min kära vän Jennie Forss; "det finns ingen riktig kärlek"

Tack för mig

Jannez

Jag vet inte om han var välutrustad eller bara hade stånd, men kändes gjorde den.
Han ville dansa tätt tätt tätt ihop om gnida sin kind mot min hals.
Jag försökte luta mig längre och längre bort från han, men hur lätt är det då han håller ett stenhårt grepp? Jag köjdes varje gång spritångorna vällde mot mig.
-Fan va mysigt det är att dansa med 50åriga gubbar.

Som man känner efter varje dans man varit på; förutom vissa obehagligheter var det hur kul som helst!




Jannez och jag ikväll då.

Vad är väl en ledig lördag, då man kan arbeta in lite kosing istället?


Ikväll bär det iväg på dänz på folkan. Det ska bli hur kul som helst!



over ´n out 


varmt och slajmigt

Vaknade upp någonstans mellan Fränsta och Ånge. Äckligt det där när man vaknar av att ha sovit i en bil och man verkligen känner att man sovit med öppen mun. Tungan är alldeles torr eller klibbig på något sätt och samtidigt lite bortdomnad. Då jag börjar återfå medvetandet från min lilla tupplur känner jag att jag har något slajmigt i ena handen. Jag skrattar till för mig själv, jag känner mig som ett barn;
Jag kan riktigt se mig själv när jag gick in på leksaksaffären i Birsta, såg slajmburkarna och sken upp som en sol, betalade slajmburken för min lilla peng som jag haft i min alldeles på tok för stora plånbok. Jag flinade nöjt mot killen i kassan när han gav mig påsen och kvittot. Efter det gick vi ut till bilen och jag började givetvis leka med slajmen på en gång. Väl ute på vägen sussar lilla Sofie in ganska snabbt och vaknar sedan upp och slajmen har alltså runnit ner mellan mina fingrar och smetat ner mina kläder.

Bra jobbat Sofie!


Sedan kan man fråga sig om det var värt att åka ner till Sundsvall bara för lite stearinljus och en stekspade?


wake up happpy

God morgon på mig.
-Ny dag, nya möjligheter?
Att jobba natt passar mig som handen i handsken.  Det är endast då jag skärper ihop mig och kan börja leva direkt från morgonen.


Med det sagt tar vi oss en tur till Birsta idag.




T.o.m solen har gett upp

Anatomi-läraren idag: "Sofie, vad ska vi göra med dig? Du var ju ganska långt ifrån godkänt"
Precis vad jag behövde höra idag -not.



Efter skolan kände jag att jag behövde lite ljus i mitt liv, så jag knatade ner på stan för att sola solarium. Väl utanför dörren ser jag till min förskräckelse att de stängt igen lokalen. Vart fan ska man få tag i nån ljusgnutta över huvud taget, när t.o.m. solariet har stängt igen?!






Summering

Säsongsfinal i världens bästa tv-program Biggest Loser ikväll; Jag sitter och bölar som en kärring i soffan.



Första gången denna termin som jag fått hemläxa idag också. Jag måste titta på en 45 min lång film om hur man grankar en vetenskaplig artikel. Låter det kul eller? -Nej.



Idag på lunchen gick jag ner på stan för att börja ta tag i julklappshandlingen och vad händer? -Jag köper bara julklapp till mig själv, en tröja. Och den är dyr. 



Satt för övrigt och halvsov på bussen hem från skolan ikväll. Plötsligt tvärnitar chauffören och ett högt SMACK hörs. Jag hörde seriöst hur ben knäcktes i den krabaten som träffade fronten på bussen.
Det var ytterligare ett rådjur som eliminerades på sträckan fannbyn - genvalla. Denna gång var det ju ialla fall inte jag som körde.



//S(.)(.)fie 
(önskade mig nya bröst i julklapp, men jag tror inte jag komer få det)


pepparkakshus

Skönt med en hel helg utan plugg och andra måsten. Jag har krupit in i min lilla bubbla och haft det så underbart för mig själv. Nu måste jag tyvärr lämna den en stund igen; kursstart på ny kurs imorgon måndag.


Annars vill jag bara visa lite what´s going on with Sofie; Jag agerade smakråd åt fröken Pantzar en kväll här i veckan då hon skulle pyssla. Det resulterade i ett tutt-pepparkakshus.




Snart ska jag också börja med allt sånt där pyssel som hör till julen. Men jag blir utmattad bara av att tänka på det.
Jag undrar; Vem har tagit min julstämning?
Jag brukar alltid julstöka 100 ggr om, det är alltid jag som skrivit längst önskelista, alltid jag som styr upp allt i juletider. Men i år vill jag bara krypa in ide och inte komma fram förrän i slutet på maj ungefär.






Tomten, jag vill ha en riktig jul

Så hann man med två glöggkvällar denna helg.
Jag har också under helgen konstaterat att jag nog är deprimerad.



Idag, söndag, blir det kyrkbesök x2; dop i Hackås, Luciatåg i Sunne.
Jag och Gud börjar bygga upp en fin relation, med tanke på hur ofta vi ses menar jag.


tentaplugg

Uppenbarligen ska jag sluta plugga. Inför den här sista tentan före jul var jag så himla less så jag struntade blankt i att plugga. På de tidigare kurserna har man försökt vara seriös och fört anteckningar under föreläsningarna och övat på gamla tentor som man skrivit ut från nätet. Jag tycker själv att jag varit himla seriös.
Men som sagt denna gång var jag så less, så jag satt bara på föreläsningarna och lyssnade på vad han sa, jag kände ingen stress och ingen press. Jag skrev ingenting, jag gick hem tidigare och jag ansträngde mig inte ett jota. Och vilken tenta har gått bäst? -Denhär naturligtvis. Jag tror att jag aldrig ska plugga igen. Det verkar vara ett vinnande koncept.


Firar detta med fröken grön och frökenfräken

Cryptosporidium i min rumpa

Ja jag har lidit av cryptosporidium.
Jag kände mig inte så kaxig då jag ringde hem till mamma och grinade då jag hade 39.4 grader i feber och skavsår i rövva.


Men jag vill minnas att man skulle bli frisk efter två veckor. Jag går in i tredje veckan nu och det är dags att handla nytt toapapper. Igen.
Dö parasitjävel, dö!!




Ikväll blir det ialla fall Ett Himla Liv. Kung

julklappsbekymmer?

 
ERBJUDANDE!!!
Svårt med julklapparna? Vi garanterar en kraftig viktminskning inom 5-10dagar.
För endast 295:- + frakt får du 50 cl magiskt vatten från en liten
insjö i Sveriges norra inland med en fantastisk funktion. Missa inte
detta; över 10.000 personer har redan provat med enastående resultat



Igår var den trogna trion från Brunnsgr.12 samlad för en myspyskväll. Som alltid avslutas de med skräckfilm. Då vi alla har haft en släng av cryptosporidium hade vi hela tiden en gnagande oro i bakhuvudet; är det i denna stund det kommer bli sanning i ordspråket "jag blev så rädd att jag sket på mig"?



RSS 2.0