Big Bang

Vad hände med mjukstarten på skolan??
Första uppgiften; Gör en tidsaxel från Big bang till nutid.
Googlar man det får man först och främst länkarna till högskoleutbildningar på 270(!) högskolepoäng. Det är typ 5 års heltidsstudier!

Jag har ändå en idé; när läraren berättade om uppgiften för mig pratade han mest om dinosaurierna, han var jättefaschinerad av dem! så jag flyter lite lätt uppe på hela jordens historia och sen fördjupar jag mig i dinotiden=)

/Sofie - känns bra


Estetare?

Idag har jag mönstrat om och blivit estet? Var ialla fall på upprop på primrose. Så nu har jag också fått en portfolio, mapp, som alla primroseelever får. Än så länge gillar jag den, men det kanske beror på att den är tom..
Det verkar som utbildningshustet funkar bra för mig, jag får typ bestämma själv när jag vill komma, men har dock en gång i veckan då alla "naturare" träffas. Alltså kan jag jobba också.
Funderar också på att söka studiebidrag, men orka?

Jobbet idag gick alla tiders; jag tog och grävde fram tandemcykeln som jag har hört talas om. Det var tydligen ingen som använt den på två år, så jag tog och flidde upp den med pumpning av däck samt lite 5-56 lite här och där. Sedan var den som ny! "Tore, stå här på bron och vänta medans jag och Helena cyklar ett varv runt byn" Mycket roligt var det!
Därefter drog jag med Torkel och Tomas ut på en bandymatch, så nog har jag fått till mina 12.000 steg idag.


//Sofie - gör 64 arbetstimmar denna vecka


tssss

Mamma berättade något roligt för mig idag; hon ska på återträff med sin klass på Gillhovs skola. Eftersom de inte var så många som gick på den skolan så har de samlat alla födda mellan 1961-1967. Från Bos klass kommer alla; där gick bara Bo.



Sofie Hissar Och Dissar

Jag vill börja med att dissa SOCIALT ÄTANDE; "Hej, ska vi hitta på något imorgon? Jag kan bjuda på middag" Blä, blä, blä. Det är sådant som gör att Sveriges medelvikt bara ökar och ökar.
Jag är lite sur idag pga två saker; 1; har uppföljning med min coach på ITRIM imöra - jag har gått upp minst 7 kg. 2; Kärringjäveln (hon blir min andra FETA diss idag) som bodde här före oss. Jag går inte in på detaljer, men jag tänker ALDRIG mer vara trevlig mot henne. Hon kommer hit och tror att hon typ får vara här. Jag har INGENTING till övers för henne!



Över till min hissning; friluftsbyxor. Man känner sig snygg och fräsch när man har dom på sig.
Min andra hissning är mina goa vänner som hälsat på mig i stan under mina år där. Hittade ett gammalt block som blivit lite av en gästbok under åren;

"Hej Sofie! Tack för att vi fick komma och hälsa på dig. Det var jättekul! =) Vi kommer gärna och hälsar på nån fler gång om vi får!? =) Du får ha det jättebra så ses vi snart igen. Kram Lisa och EMMA"

"Hej Sofie! * 1./2. -06  =) Mirjam    Tack och hej leverpastej"

"Hej Sofie din kåte hotdog! Kristina brukar kalla mig hotdog. Tack för frukosten!! Ikväll blir det Fest...ligt =) Kram"

"Heja Sofie, friskt humör, trosan hänger utanför! */Jennifer"

"Vi har INTE gjort någe bus! / affe micke simon"

"Uppström däremot är skyldig till ALLT!"

"Hej Sofie! Tack för att vi fick va här ikväll. Vi kommer gärna och hälsar på någon fler gång =)  Jennie & Emelie"

"30/11!  HAHA Sofie får ingen ny data =) Emelie dissade oss idag =( Hoppas hon kommer snart. Vi har varit på rättegång å ja träffade "farfar". Sofies pappa är också här. hörs då"

"secret message from XXXXX"

"Hej! Snart är det jul!! hihi Harry Potter idag! =P GOD JUL! Vad önskar du dig i julklapp föresten? En ny micro? haha  Kyss/ Kristina"

Högis eller forsaån?

Det var meningen att det skulle bli en fjälltur till helgen. Bara ovanför dromskåran någonstans, bara för att få slå upp tältet och sova i den himelska sovsäcken. Men nu tycker Mikael att det är för varmt. Så han vill till Forsaån och bada. Det känns som vi kan komma fram till en kompromiss här; Vi åker till Forsaån och badar, men vi tar med tältet så vi kan sova där också. Toppenbra!


Sofie - Sensor pro 5, comfort female; +1

Tar tag i vardagen igen

Det känns skönt att vara tillbaka! Ligga på 171 i puls ett helt träningspass och ändå känna att jag skulle orka mycket längre. Visst var det jobbigare än vanligt eftersom jag inte tränat på typ 1 månad , men det kändes ändå bra - som att jag inte förlorat all kondition och go, även fast det syns på mig att jag åter igen har lagt på mig några extra kilon under sommaren. Men nu blev jag peppad på att återgå till vardagen med fasta rutiner med maten och inget småätande eller godis.
Jag är dock lite orolig över att jag satte igång lite för hårt såhär efter semestern; Först gå från jobbet upp på ATS. Inser att ITRIM inte öppnar förrän klockan 15. Nu är klockan 13.30. Betsämmer mig därför för att springa ett varv i elljusspåret däruppe. Halkar in på 1 mils-spåret så jag kutar det. När det äntligen är över har ITRIM öppnat så jag kör ett träningspass. Sedan åker jag hem och vilar någon timme. Därefter väntar ett träningspass med fotbollslaget. Och eftersom det varit sommaruppehåll nu så har tränaren bestämt att vi ska ha ett hårt fyspass idag. Jag hoppar INTE högt av glädje precis....

Men nu sitter jag hur som helst och vilar i soffan. Det är läggdags. Imorgon väntar en lång morgonpromenad upp till fotbollsplanen. Funderar på att köra idioten som vi gjorde idag; 100 % hela tiden - 25 meter, vänd, mittenlinjen, vänd, 75 meter, vänd, andra sidan planen, vänd. Jag kan inte påstå att det gick fort att göra den idag =P


Meningen med detta kort var att man skulle se hur röd jag var i ansiktet efter träningen.. det syns tyvärr inte =P


Sofie - lägger upp nya disneyfilmisar på tradera, köpa? ;-)

Facebook 2

Var inne på fejjan (facebook) nu och kikade runt.
Ursäkta, men vafan; Varför läggen man upp en profilbild med sig själv i hjälm? Och det är ingen hej-jag är-ful-bild utan en hej-jag-tror-jag-är-snygg-hjälm. Tragiskt.
Ville bara få det sagt.



Från en sak till en annan, kollade nyss klart på serien Harper´s island. Typ det bästa jag sett på länge. Och jag blev kär i Jimmy. Ett tag trodde man att det var han som var mördaren men det var det inte! Det var Henry som skulle gifta sig. Det trodde man absolut inte..  Just det! Nu har jag förstört det för er som hade tänkt se den. Jag har avslöjat mördaren! MOHAHAHA





//Sofie - nämner inga namn

Facebookhysterin

Jag, Mikael och Sandra var på bingo för ett tag sedan.
Trots att Sandra och Mikael(!) satt och tjattrade så mycket så man inte hörde numren som utropades, blev vi ganska nära att få bingo några gånger. Då slutar dom minnsann att prata och sitter som på nålar istället; helt plötsligt blir de mer troende och börjar be till gud (då passar det, liksom).
Sandra var nära på 10.000 och hade nog en puls på närmare 200. Men sedan hände det; Mikael fick bingo! Dock inte på 10.000, men 500 kr lyckades han kamma hem. Efter tuten blev ju naturligtvis både jag och Sandra väldigt glada och ivriga. Sandra skulle fram med kameran för att ta kort på vinnarfacet och jag skrek FACEBOOK FACEBOOK! Mikael satt bara lugn och försökte dämpa oss.

Facebook, facebook är verkligen den nya mötesplatsen. Man vet ju typ vad alla gör genom facebook. "what are you doing right now?" typ.
"Joel Nordqvist tagged a photo of you in midsommar" 
"Mirjam Moberg > Yenie Lundbäck "Jag saknar dig, sexy girl"
Och ja, jag har det inställt på engelska, annars känns det inte orginalt. Dessutom är det roligare att berätta om man säger "Angelica Flodin tagged a photo on you" än "Angelica Flodin fångade dig på ett kort" eller hur man nu översätter det.
Däremot hatar jag alla mail man får på mailen om att "Lotta Olofsson added a friend that you suggested" så det ska jag faktiskt gå in och ändra snarast.

Det är faktiskt roligt att kolla runt på alla kort på vänner och bekanta - för jag måste ju erkänna att jag är nyfiken också.



"What´s on your mind?"


RSS 2.0