Rockabilly Rumble

Sådärja. Nu har jag upplevt en riktig studentskiva. Man har ju hört talas om studentskivan i Järpen för alla alpina studenter. Min enda kommentar är, efter att ha funderat en hel dag nu i efterhand; "Jag gav upp när ´please don´t stop the music´ gick på repeat för fjärde gången". -visst, det var hur kul som helst med att få klä sig i rockabilly, sluta upp med alla andra på bussen, mingla och äta middag med alla. Men där tog det liksom slut.
Alla var jättefina i sina nya stilar - killarna hade uppvikta svarta jeans och halvtajta vita t-shirtar, något uppkavlade i ärmarna. Vissa hade t.o.m. en cigarett instoppad bakom örat. Tjejerna hade antingen prickig vippig kjol eller tajta shorts med hög midja.
Det var ett riktigt fyllekalas utan dess like! En tjej satt och spydde ut över bordet. Då ville man vända sig bort, men där ute på gräsmattan låg det någon kille och hostade upp galla istället. Jätterolig middag med tal och sång. Men då middagen var över och vi skulle ut till baren och dansgolvet gick luften ur på något sätt.
Och en annan sak jag kom att tänka på; vart tog alla snygga killar som såg ut att vara hämtade direkt från Greasefilmen vägen? Under kvällen gång blev det någon macho grej att slita sönder den där ursnygga uppkavlade vita t-shirten för att blotta sin -skulle vilja skriva manliga och muskulösa bringa - men det vara bara väldigt tanigt, inte alls så vältränat som man hade kunnat önska då de trots allt går idrottsgymnasium. De såg helt enkelt ut som 10 åriga pojkar som sprang omkring  - inte såå attraktivt.
Jag är ingen dansare, så jag roade mig med att kolla in alla andra som var ute på dansgolvet istället. Vissa är faktiskt riktigt duktiga på att dansa! Andra hoppar bara omkring och rockar järnet. Sedan har vi den gruppen som egentligen inte vill dansa, men som gör det ändå. De håller sig lite i utkanten, visar varken intresse för själva dansen eller för det motsatta könet. De står bara där och ser patetisk ut. Men värst av alla är dom som tror att dom är bra, men som ser riktigt bedrövlig ut. Jag känner en sådan person, men jag vågar inte säga något.
Jag vet att jag är jättedålig - därför håller jag mig ifrån dansgolvet.

Vet att detta inlägg inte blev ett av de bättre - men luften har gått ur mig på något sätt. Lägger upp lite kort istället.

             

Gått från Fetma till Undervikt på 3 månader

Idag skulle jag köpa en klänning på Rut.mfl. Den var jättefin. Med en sån här liten söt vit över-mini-tröja-som-bara-räcker-till-nedanför-brösten. Det som är så roligt är att jag gatt köpa en SMALL eftersom medium var för stor. Kul liv. Jag har väl aldrig varit small.
På min remsa som jag får ut av vågen kan man läsa av så mycket. t.ex att man som tjej ska ha en fettprocent på 25. Därifrån räknar han ut hur många kilo fett jag ska ha på kroppen. Det har ju hela tiden stått längst ner på mitt kvitto; FAT TO LOOSE. Men nu dom senaste gångerna har det stått FAT TO GAIN. Det, mina vänner, är roligt.



Sofie - Ska man prova sätta foten utanför dörren idag, eller blåser man bort?

Loppis

Mitt intresse för Tradera bara växer. Men jag har nu börjat utvidga mina vyer endel. Nu är det inte bara tradera, nu är det allt köp/sälj som gäller. 
I helgen tog jag nämligen med mina muppar på loppis. Det är ju bättre att vi åker och tittar på något roligt än att bara sitta i lägenheten. Det visade sig dock att mina muppar inte var så vidare värst intresserade av gamla prylar, så de gick ut och satte sig på en varsin stol och väntade. Det såg faktiskt ganska roligt ut.
Jag gjorde däremot endel fynd


Gammeldags Kakfat 20:-
Rosa sjal 5:-
Vanlig Sjal (modern nu) 5:-
2st
Explorerglas 20:-
Drinkpinne/Drinkapa 10:-
Pepparkaksform som en ahlgrens bil (ej på bild) 1:-

 

Mitt möte med Anders Södergren

Allting gick så snabbt, men jag ska försöka förklara så gott jag kan.

Jag kom och gick strandvägen efter jobbet på lördag kväll. Jag kommer från badhusparken och går bort mot tågstationen till. När jag svänger upp mot stora kyrkan ser jag ett gäng grabbar som kommer rusande över österängsparken. Jag siktar in mig på Lees lähenhet som ligger lite längre upp på gatan. Där ska jag träffa Jennie och Emelie. När jag kommer närmare ser jag att detta killgäng också siktar in sig på Lees lägenhet. Ut genom fönstret på första våningen hänger Emelie ut. Hon ropar till sig killarna som börjar klättra upp till fönstret. Jag tar däremot den enkla vägen förbi hörnet och in genom dörren. Väl inne möts vi allesammans. Vi hälsar på varandra och småpratar. Jag hamnar med ryggen emot hallen. Plötsligt ser jag att alla börjar vända sig om och titta bort mot ytterdörren. Jennie viskar "men visst är det han?"  Vem då? undrar jag. "Skidåkarn Anders Södergren" . Jag vänder mig om och glor jag också. Jo visst är det han. Det blir lite tissel, tassel och fnitter. Emelie går dit och sköter snacket. Jag däremot blir mer intresserad av killarna inne i hörnet som nu börjar dra av en kille byxorna. Den utsatta killen har en grön/blå knall-blommig dress i något glansigt material på sig. Tillsammans med den enorma svarta peruken ser han helt mupp ut.
Nu är byxorna nerdragna och flower-powerkillen visar -inte alltför stolt - upp sin nya tatuering som han fått, dagen till ära. Det är svensexa för denna härliga kille. Dom har tatuerat in Jägar´n på hans rumpa. (bilder kommer upp senare)
Sedan bestämmer sig svensexan för att glida vidare och allt återgår till det normala.

Vad som inte framgår av berättelsen är att Emelie faktiskt skötte sitt snack väldigt bra.
Anders tvillingbrorsa var också med.
Och när de ska gå råkar jag också vara i hallen samtidigt och ena killen som står bredvid Anders utbrister "Ja, ta ett sista kort nu då!" På vaddå frågar jag. "På skidkungen!" "Ska du leva på det länge eller?" svarar jag och drämmer igen toadörren.


Ja, roligare än så var det inte. Däremot fortsatte min vackra lördagskväll med klarblå himmel och cruising. Mycket bra!


Tjejgåing



Har nu varit iväg på mitt första tjejgåinglopp. Det gick riktigt bra. Även fast jag inte tog i för kung och fosterland eftersom jag hade en kompis med mig som inte hade så långa ben, kom jag ändå 16/17;e placering.

Det började med att jag kom till ÖP hallen där starten skulle gå. Alla i ITRIMs lag skulle ha en gul reflexväst -one size- (väldigt snygg - NOT) på sig. Så jag blev påtvingad en sådan. Sen kände jag mig lite utanför eftersom alla andra i laget var antingen mycket äldre än mig, eller/och väldigt stora. Jag hittade dock en tjej från min grupp - Desirè- som är jäkligt rolig.
Nu var det dags för uppvärmning med friskis&svettis. Då stog det alltså 4 st instruktörer och hoppade och rörde sig i takt med musiken på scenen. Nedanför scenen står det 500 människor av det kvinnliga könet i alla åldrar och former och ska försöka göra likadant som instruktörerna. Jag har alltid trott att jag har sämst kordination i världen, men det visade sig att jag har haft fel. Ungefär 475 av de 500 kvinnorna var minst lika dålig som mig. Vissa såg faktiskt ut att vara på fyllan! Inte nog med att jag - med min gula reflexväst - stog längst fram och försökte mig på någon form av gå-två-steg-åt-vänster-hoppa-lyft-upp-armarna-och-gör-en-cirelrörelse-gå-två-steg-åt-vänster-gör-samma-sak-en-gång-till, utan ser jag till min förskräkelse att det står en karl där framme och filmar mig. Jag som inte hänger med alls.

När väl startskottet går får jag och Desiré en ganska dålig placering. Att försöka avancera i början av loppet, med 500 rusande damer är inte det lättaste.
Jag ska försöka förklara vem Desiré är. Det är en tjej -ja, jag måste säga tjej även fast hon är 50-55 år- på 1,56 cm och väger 69 kg (vägde i starten 88 kg) med väldigt korta ben. Så när jag ville gå fort fick hon gå några steg, sedan springa ikapp mig, gå några steg, och springa ikapp mig igen. Så höll hon på hela loppet. Hon pratar ganska mycket. Det är roligt att lyssna på henne. Jag och min andra gruppkompis Jenny funderar på att bjuda henne på en grill- och vinkväll. Det kan bli hur kul som helst. Åter till loppet;
påsutet är Desiré så trött så hon har svårt att komma ikapp mig. (observera att vi plockar placeringar hela tiden) När vi ska gå om en annan ITRIMtjej som vi har sett jättelänge efter vägen (reflexvästen) börjar hon prata med Desiré. Tjejen som vi ska gå om är väldigt stor och måste vara jävligt nöjd med att hon kom så långt fram. Sedan ska Desiré springa ikapp mig. Men då ställer sig den tjocka ITRIMtjejen ivägen för Desiré så hon inte tar sig förbi. Desiré gör ett nytt försök at kuta om, men då säger ITRIMtjejen ifrån; "Inte springa". Så Desiré sackar till i farten och provar spurta ifrån henne istället med endast gång. Det går inte så hon bestämmer sig för att göra ett nytt försök att springa. Åter igen upplyser ITRIMtjejen att man inte får springa. Då får söta, lilla, trötta Desiré ett anfall och skriker "Jag springer inte, jag tar bara fart i nedförsbacken! Sköt ditt du, och bry dig inte om andra bla bla bla" Jag höll på att vika mig dubbel av skratt. Aldrig att jag skulle få tanken att göra ett utbrott mot någon annan, speciellt inte som går på ITRIM som man kanske måste träffa flera gånger i veckan. Å andra sidan skulle jag heller inte säga åt någon att man inte fick kuta heller.
Egentligen måste man träffa Desiré för att förstå vad roligt det var.

Väl i mål får jag den efterlängtade påsen med roliga saker, som typ var det som drog mig till att anmäla mig till loppet.  Jag blev dock väldigt besviken eftersom jag fortfarande tänker väldigt mycket på vad jag stoppar i mig. En MER (typ 75% socker), en kexchoklad (behöver jag säga något), en liten ostskiva inslagen i papper (50%fett), en brödit, en risifrutti (50% socker), ett äpple, ett halsband/medalj och ett set med skoputsarsaker.
Förlåt,men KUL JÄVLA LIV. Jag satt där och åt mitt nyvunna äpple och kikade igenom skoputsarsetet. Äger jag många skor som ska putsas? nej jag är besviken.


Jag blev dock lite pepp på fler tävlingar. Vad sägs om Tjejmilen?

"Det där jävla tradera"

Nu vred jag på datan sent igen. Och då brukar jag fastna här också. Så när jag äntligen kommer till sängs har Mikael redan somnat.
Men jag kan inte rå för det. Jag har blivit beroende av tradera. Förut har jag bara köpt saker, men idag la jag ut min första säljannons också. Det var superkul. Därför ska jag gå in nu sen och kika om någon har börjat budat. Jag la ut en kjol, som på något underligt sätt helt plötsligt blivit på tok förstor, så den bara ramlar av, och ett litet SPA-kit som bara har legat och samlat damm. Hoppas verkligen att jag får sälja.
Hittade en intressant annons idag. En röd fönsterlampa med svarta hörn typ. Precis sånna som vi alltid har haft i vårat vardagsrum i skucku. 410 kr var den upp i nu - och auktionen avslutas inte förrän om ett par dagar. Nu åker lamporna i Skucku ialla fall!

Norrlänning

Fick ett mail av faster Gun som bor på gotland nu.
Det hemska med detta är ju att det stämmer. Pinsamt!



Du vet att du är en äkta norrlänning när:

1. du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E10:an

2. "semester" innebär att fara till Piteå Havsbad på sommaren

3. du mäter avstånd i timmar

4. känner flera stycken som har kört på en ren

5. du naken kan växla mellan ett hett rum och isande kyla utan att blinka

6. du ser folk ha på sig jaktkläder vid social evenemang

7. du installerar säkerhetslarm i ditt hus och tar det som extra tillval till
bilen men lämnar båda olåsta

8. du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka

9. minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen...
för det är hans bror

10. du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem

11. din idé om en stor fest är en med massor av billigt öl, hembränd sprit som smakar
kol och några kompisar som du gått i högstadiet med

12. du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum

13. renar är bara en del av sceneriet

14. du eller någon du känner har en 4WD pick up

15. du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe-
och körkortsåldern

16. du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger in luft

17. att "klä upp sig" innebär att stoppa in fleeceskjortan i dina jeans och sätta
på sig ett par rena skoterkängor

18. du uppskattar kulinarisk mat såsom märg

19. du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon

20. du är stolt över ditt urspung

21. du kan namnge alla som du tog examen med

22. du vet vad 4H är

23. du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest

24. du i din ungdom "brände däck"

25. du sa "K"-ordet och dina föräldrar hade fått kännedom om det inom en timme

26. du har varit på renmärkning

27. skolorna inte stänger för att det snöar

28. du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna
visste exakt vem du var och din riktiga ålder

29. det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun

30. du i princip inte har något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon
du mer eller mindre känner

31. du tycker att män som har rosa tröjor är gay

32. du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt"
ha liknande kläder

33. du skryter för dina vänner om dina nya däck

34. du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll...det fanns bara ett

35. till och med fula tjejer är med i skönhetstävlingar

36. du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga
om du ska ha skjuts

37. helgspänning innebär att åka till IKEA

38. din lärare förväxlade dig med ditt syskon...eller din moder/fader

39. "gula sidorna" består av 4 sidor

40. du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall

41. du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer

42. halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten

43. du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det till alla i din adressbok...vilket faktiskt är halva stan.

Gul Bil!



Jag har åter igen blivit smittad av "Gul Bil"-syndromet. Det var ju typ hundra år sedan man höll på att slå för gula bilar, men tydligen så hänger det kvar än i Svenstavik. Det var i helgen då vi var till Göteborg det hände. Jessika och Emil slog varandra hela dagarna -det behövde nödvändigtvis inte vara någon gul bil i närheten, för dom slåss jämt ändå.
Till saken; Igår när jag skulle åka hem från jobbet kom jag och åkte på Vallaleden, ensam i min bil satt jag och filosoferade. Jag möter en gul ful bil, och innan jag riktigt hinner tänka skriker jag "GUL BIL!" och slår mig själv på låret. Är jag dum i huvudet eller?? Jag var ju tvungen att skratta åt mig själv.


Cykelturist

Hittade precis något som jag vill göra.
Var in på YR.no och kollade vädret, det skulle dock inte bli så bra på fredag. Men OM det mot förmodan skulle slå om så tänker jag åka ut på en liten cykeltur. Sufade runt här på jobbet och hittade en karta på kommunens hemsida. Vore det inte roligt att följa med?
Cykla från Orrviken, stanna till i sandviken och kolla på "tre tallar" där de tre jungfruarna togs ihäl, fortsätta till stan, kika lite där, fortsätta till Torvalla, titta lite där, fortsätta till Brunflo, titta lite där och runt till Marieby, svänga in och köpa något gott på något gårdscafé m.m. Vara riktiga turister. Toppenkul!



Nu ska jag föreslå för farbror Svensson att vi ska kolla på Grey´s. Toppenbra!

När blev det rosa?

Upptäckte idag när jag står och byter om på gymmet vad rosa jag har blivit. Det hänger en rosa tröja på kroken, jag har rosa nagellack, rosa duschcreme, rosa hudcreme, rosa deo och rosa vattenflaska. Hur gick det till?




Nu har jag Sandra på besök. Det är dags för desperata hemmafruar

Polis, Polis Potatismos 2

Nu har vi gjort Göteborg också. Spännande helg - shopping, liseberg och dramatik.
I torsdags kväll packade vi in oss i den svarta MICAbussen, jag och gänget. (Eller var det gänget och Jennie?). Klockan sex på fredag morgon sladdade vi in på Lisebergs parkering. Vad att göra fram tills stan öppnar? Jag gick iväg til Itrim Mölndal och tränade. Syrran hängde med för att få duscha. Resten satt kvar i bilen och sov ett par timmar. Läskigt med itrim var att det inte var samma maskiner som på itrim östersund, så jag fick ta rygg på en tant som verkade vara riktigt erfaren. 
Sedan lite shopping, därefter Liseberg! Första vi gjorde var att åka kanonen -Åhej, loop, sväng, sväng, loop, sväng, snurr, klart. Åkte allt utom uppskjutet. Jag fick också min efterlängtade mjukglass om jag drömt om så länge.
Lördagen såg ungefär likadan ut, shopping sedan Liseberg. 
Väl hemma på lördagskvällen var det nya-kläder-provning och film som gällde. Plötsligt säger Lina "Vi hörde en ruta som krossades och nu går ett larm". Jaha, inget mer med det. Men efter en stund hör jag Jessika skrika "det är slagsmål, det är slagsmål!" 
Orkar inte gå in på detaljer men jag fick ialla fall ringa polisen. "SOS alarm, vad har inträffat?" -"det är slagsmål utanför vårat hotellfönster" "Jag kopplar dig till polisen"... "Polisen, vad har inträffat?" "Det är slagsmål blabla". Det jag vill komma till här är att jag skickade polisen till fel adress. VI bodde på Mölndalsvägen 17, men jag hade förväxlat adressen med Itrims på Mölndalsvägen 91. Men jag sa faktiskt "vid Lisebergsparkeringen". Polisen säger "ÅÅkej, vid liseberg, vi kommer och tar en titt" Efter en stund hör vi sirenerna och ser polisen som kommer och kör jättefort. Men det tråkiga är att den kör förbi. Efter ett tag, när han varit bortibyn och vänt kommer han äntligen. Och alla blev nöjda och glada. Vi gick ner efter allt hade lugnat ner sig och konstaterade att dom hade slagit in rutan på en lås-assa-butik och stulit ett moppelås. Bra jobbat! 

Tillbaka till shoppingen. Kort på mina nya kläder. Jag har magsjuka, så ha överseende med att jag ser blek, ledsen och nyvaken ut.
            
Rockabilly-klänning           Top+Jeansleggin                    Tisha                                 Tisha 2

   
      Tantklänning             FredPerry

 Plus 10 par strumpor


Sofie - Nu drar bilbingosäsongen igång

Citatbok


(Min bok e snyggare än den på bilden, men jag orkar inte ta kort på den. typ samma stuk)

Min anteckningsbok som jag köpte igår har fått en ypperlig uppgift. Jag satt och funderade igår och kom fram till "Nej, detta ska inte bli en sån där meningslös bok som bara ligger och skräpar. Den ska bli min citatbok!"
Min första tanke var; "ring jennie, hon säger alltid något konstigt" Och mycket riktigt... "det var finväder ända tills solen kom fram"
Än så länge har jag fått till 4 st citat. 2 av Jennie och två från min Itrimgrupp. Bäst hittills är;
"Magen sa ingenting.. på FLERA dagar. Inte ens en liten polly" - Johannes om när han smällde i sig en stora mosmenyn på sibylla i Brunflo.
Jag kommer liksom samla allt roligt i denna bok. Så om jag inte är på så bra humör någon dag kan jag ta fram och läsa ur min bok. Det tråkiga är ju att det bara kommer vara jag som förstår det roliga i det hela.

Boken som är ett måste i handbagaget till Götet


Upp i Ottan eller Tradera.com

"Hej, vad gör du?"
-"Jag sitter och pluggar"
"MÅSTE du göra det idag?"
-"Nej, vad är det då då?"
"Du som e ifrån dom där trakterna, kan inte du följa mig till Vigge och köpa en barnvagn?"
"Okej"
"Bra! jag står utanför in dörr nu"

Dagen blev inte som jag hade tänkt mig, men det gjorde inte så mycket. Jag och Jenny (min jobbarkompis som går i min itrimgrupp och bor i Orrviken) for alltså till Vigge. När vi ändå var där borta svängde vi förbi Dollarstore också. Jag har det inte så gott ställt med pengar just nu, så jag gillade inte riktigt idén, men jag intalade mig själv att jag inte skulle köpa något som var onödigt. Gick det bra eller? Som alltid hittar man något roligt som man inte visste att man behövde, förrän man står där med saken i näven och avväger; är den värd 20kr? Oftast är ju svaret Ja. Det var många gånger jag bar saker till kundvagnen, för att sedan bära tillbaka saken till hyllan igen. Men jag gjorde några fynd; Tallrikar med en blomma på (kände att det var såå Jag liksom), frukostskålar i samma serie, drinkpinnar "high five, low five" (kände att det var såå Jag liksom), anteckningsblock med en liten blomranka nere i högra hörnet på varje blad (kände att det var såå Jag liksom), gardiner till köket och bestick i rostfritt stål (mikael fick nya bestick i fjol med trä på, men jag tycker inte om dom. Mikael tycker om dom, men jag ska försöka byta ut dom utan att han märker).

När jag kom hem gjorde jag lunch och serverade på nya tallriken och med nya bestick;



Jag måste skriva lite om hur det går på itrim också, bara för att beräfta (mest för mig själv) vad duktig jag är.
Gjorde konditionstest idag igen. Sist (9:onde veckan) hade jag förbättrat konditionen med 25%. Nu (14:e veckan) hade kurvan stigit ännu mer rakt upp. Så det ser jättebra ut. Dock märks inte det på fotbollen. Jag och Maria lunkar som vanligt på där längst bak på springövningarna. Begriper ingenting.
Vägde mig igår på superdupervågen. Sammanlagt har jag nu gått ner 23.3 Kg. Varav 20.3 i fett, 1 kg i muskler och 1 kg i vätska, ungefärliga värden naturligtvis. Det intressanta var att jag gått ner 2 kg sedan jag vägde mig förra gången, även fast jag har ätit mat. Det känns bra. Det är så fruktansvärt gott med mat. Jag var så glad efter vägningen så jag tog och gjorde mig en blåbärssmothiee även fast jag redan hade ätit mina 2 måltider för dagen.
Till helgen ska jag unna mig mjukglass.


Den sista saken jag ska ta upp idag är Tradera. Ja, jag har gått med där så jag kan köpa mig en fin klänning till rockabilly rumblet 30 maj (gertrud skulle sy en åt mig, men jag hittar inget tyg). Jag hade blivit överbjuden på en klänning där när jag loggade in idag, så jag skulle lägga ett nytt bud. 371 kr skulle jag skriva. Men jag var så upphetsad så jag skrev utan att kika på varken tangentbordet eller dataskärmen, så när jag går in på min "överblick" och kikar så ser jag till min förskräckelse att jag har budat 671kr. Det gick verkligen en sån där ilning längs hela ryggraden"Nej jag har gjort fel!" Men det gick inte att göra budet ogjort så nu lutar det nog åt att jag får klänningen ialla fall. Den var inte ens så snygg. Bajs.

RSS 2.0