Nu då?

I träningstaget igen.
Har köpt nya löparskor. Eftersom mina gamla var fyra år gamla kände jag att det var dags att kosta på mig ett par nya. Första känslan i dom nya; Oj jag hade glömt hur skönt det är med dämpning i sulan!

Köpte ett par fingervantar också, jag har aldrig haft sådana. Jag har alltid sprungit/gått i mina tjocka tummvantar och när det blivit för varmt har jag tagit av mig dom och när man sen kommer in är händerna kallare än is.


Och slutligen kan jag meddela att jag har införskaffat det jag alltid sagt att jag hatar mest av allt i hela världen; en pulsklocka. Hatar överambitiösa träningsnarkomaner. Men jag har tänkt om och - varför inte?
Men jag vet ju vad som väntar; kommer tycka det är hur roligt som helst, läsa bruksanvisningen och spänna på mig bandet, men sen, väl ute på löparstigen när jag har fått upp andningen och upptäcker att "bara för jag har en pulsklocka blir inte konditionen bättre", kommer jag tappa hoppet igen.  Jag kommer tappa intresset direkt då jag ser att pulsen travar upp över 200 på en gång och jag blir drött och död på en gång. Fan inte kul alltså.
Men jag får väl sälja den på tradera sen då. 
 

Pulsmätare som hjälper dig hålla formen!

Med pulsmätaren från Beurer kan du hålla lite extra koll på din träning. Det hjälper både nybörjare och aktiva idrottare att förbättra formen. Pulsmätaren har många praktiska funktioner som exempelvis EKG för exakt pulsmätning, kalori- och fettförbrukning och maxpuls. 

"Med PM25 håller du super enkelt koll på träningen och kan efter ditt träningspass kolla igenom vad du egentligen har åstadkommit. Genomsnitt, max, tiderna för inom, över eller under inställda värden, kalori och fett förbränning. Självklart vanlig klocka och tidtagning"





Första självklara låten till min jogginglista på Mp3;n är
Madagascar Soundtrack - I Like To Move It (Racoon Remix)

 


En annan kandidat till spellistan är
Boppers - Cotton Fields




Känner att jag kan behöva lite låttips här?

 


mamelucker



Ja, jag har köpt ett par mamelucker - och jag älskar dom!
Fast jag antar att det inte heter mamelucker längre. När jag beställde dom hette det;
Houdini Women's Alpha Boxers
Det kanske inte är samma material som riktiga mamelucker, men jag antar att dom har samma funktion. Eller vad är funktionen för mamelucker? Jag köpte mina för att dom skulle värma på rumpan.

Tydligen använder Michelle Obama dom också, så jag är ju inte ensam.



Hollywoodfruar




Min favorit på måndagskvällarna! Maria Montazami

"Men det är riktig lycka, en riktig gul ostkrok!" säger hon med en bred västeråsdialekt.

Svenska Hollywoodfruar


/Sofie


P.S. "Med eller utan gåstol kommer jag tvinga dig till helvetet!"  Torsten till kryck-Linda på storfyllan

News Feed

Underbar dag till sjöss idag. Jag, Kristina och en kanot på Näkten. Helt fantastiskt! Tyvärr har min telefon gått sönder och jag glömde kameran hemma, så det blidde inga kort.






Igår kom den dagen vi alla väntat på, den dagen jag skulle lära mig äta kräftor. Och ja, det var ganska gott om man åt dom på en rostad macka med mycket majonäs på.
Orkar inte skriva något, så jag lägger upp lite kort.
En bild säger mer....

      


Jovisst, dessa bilder avslöjar inte bara att Mattias däckade på köksgolvet, utan också det nya kärleksparet Linda Klaesson / Daniel Berglund




/Sofie - har ytterligare två dagar ledigt, vad gör man när man är ledig så mycket?


P.S. Har kollat på trailern för New Moon 11 gånger nu. Jag håller på att längta ihjäl mig. Och längtar ännu mer tills
Eclipse kommer Juni 2010.

fem av fem toasters!

Fem i åtta i morse satte vi oss i bilen och swishade(?) ner till färjan. Vi hann precis i tid. Så var vi på väg upp mot fjällvärlden.
Det blev en lyckad dag med många skratt och knasiga funderingar. Det brukar bli så när man är med Helena.
Vi gick upp i drommen och kikade läget, hejade på några renar och åt lite blåbär.
Och dagen blev bara bättre då jag fick ett sms om att mitt paket från SHINE hade kommit. Hurra! Äntligen kommer min fotkräm som är gjort av så naturliga örter och nyttiga saker, så det bara är att äta den. Det är bra mot halsont - liksom smörjer så det blir lent... Synd bara att jag glömde paketet hemma hos Helena sen. Synd också att hon åker utomlands och därefter ska vara nere hos sin syster på södra Sverige, så jag kommer inte få tillbaka grejerna förrän om typ aplänge.

Några härliga pics från dagens äventyr;

     







Stötte även på dessa grabbar när vi kom ner till byn igen;

         



Kvällen avslutades med Tacos och Idol.
Jag skulle även visa Helena hur dålig min blixt på telefonen var - den typ knäpper jättehögt och exploderar varje gång man tar kort. Denna gång la telefonen av helt, så jag är nu mer telefonlös. Jag får önska mig en ny i födelsedagspresent helt enkelt.

/Sofie -Stan m. Jennie, Kaffe med Kåpe imorn.

tänkte bara titta in och säga hej.

satt och funderade på om Sofie möjligtvis hade samma kod som förut, och jo, det hade hon!

Idol har ju dragit igång igen för sjätte(?) gången, jag sitter bänkad framför TV:n varje kväll. Lika taggad varje gång. Jag har verkligen gått in för det här i år. Jag känner mig lite som den fjärde jurymedlemmen. Det återstår dock att se ifall jag orkar fortsätta kolla sen när allvaret drar igång och de värdelösa inte längre får vara med.

Iaf såg jag att Sofie gillar Jon Sindenius, han den rosa figuren med brillorna och lite hår. Visst var han bra men njae, det krävs lite mer för att få mig på fall. Två stycken har lyckats, en tjej och en kille.
Tjejen har bra röst, hon spelar gitarr och kan tydligen det här med att skriva låtar. Men det var inte det jag fastnade för, herregud tjejen har ju olika skor på sig! En röd och en svart. Shit! Det är ballt!
Hon är häftigast just nu.

Killen då, självklart Jihdes "lillebror". Haha, han glider in där med en t-shirt som bara skriker "YEAH" och ser exakt ut som Jihde. Ha, han gjorde min dag.





Roligast av allt är att mitt i mitt skrivande ringer självaste Sofie. Jag svarar och i samma ögonblick fattar jag anledningen till varför hon ringer. Hon har såklart gått in på bloggen sin och ser att någon håller på att skriva ett nytt inlägg. Jag blev tagen på bar gärning kan man säga.


MICA-bussar och VICKS-salva

Det är jag som jobbar på den där gruppbostaden som lånade en MICA-buss i helgen och försökte köra in i Willys parkeringskällare och inte tänkte på att den bussen är typ en och en halv meter högre än en vanlig bil.
-Nej, jag varken körde eller jobbade men ändå... PINSAMT



Jag gav mina gamla gubbar till arbetskamrater nostalgikänslor idag. Dom är typ 40 år och ändå lyckades jag(!)
Eftersom jag är sjuk - halsont, hosta och seg i kroppen - hade jag med mig en kräm idag.
Det är en väldigt bra kräm. Den får mig att känna mig friskare och andas lättare. Den får mig att minnas tiderna när man liten och sjuk, när jag fick ligga inne hos mamma och pappa och tycka synd om mig själv. Jag minns när mamma smörjde in både på bröstet och på ryggen. När man andas in ångorna blir det fritt i halsen och de kyler/värmer samtidigt där man har smörjt.
Jag är uppvuxen med denna kräm - jag vet inget som är bättre än den. Men idag fick jag en "finns-den-krämen-FORTFARANDE?-jag-trodde-det-bara-var-något-som-mina-egna-föräldrar-använde"-reaktion.
Sedan fick salvan gå varvet runt så alla fick lukta och minnas...






Den här gången känns förkylningen så meningslös -den varken är allvarlig och inte heller utbruten riktigt. Den ligger bara där och irriterar -på den speciella nivån för att inte känna sig alltför seg och sjuk, men ändå vara förmycket för att träna.



//Sofie - kan återgå till vardagen efter två veckor i Twilightvärlden. Nu är alla böcker lästa.

Mora

Tidigt i morse satte jag mig på 45;an neröver. En ITRIM-shake och två tuggummin senare stog min kära syster och tog emot mig i Mora.
Hon visade mig runt stan; en alldeles lagom stad med tre skoaffärer, en intersport, en liten cubus, en lindex, en h&m och ett systembolag. Jag hittade två kjolar, två linnen och ett par stövlar. Det är ju ändå mer än vad man brukar hitta i Östersund. 
Efter en fika på Kaffestugan var det dags att cykla hem till Tomtebo. Japps, Jessika och Malin bor i en lägenhet i ett område på vägen mot tomteland; alltså passande att området heter Tomtebo. Kan inte påstå att dalmasarna är särskilt påhittiga...
Nåväl, jag tycker synd om tjejerna. Vinner jag mycket pengar någon gång så ska jag göra en insats här; de har nämligen inrett med mina saker från min lägenhet; Min hemmagjorda vägghylla, min hallmatta, mitt köksbord, min micro, min fula tv-soffa, min tv-hylla och min tvättkorg. Jag är säker på att om jag tittar noga i badrumet så kommer jag hitta mina gamla handdukar också.

Nu är flickorna på träning och jag har precis kommit hem från en skön cykeltur runt Mora. Det är fint väder, fin utsikt och alldeles, alldeles underbart! 
Ikväll har dom lovat mig Twilight =)





"Sofie, varför är du alltid så efter? Jag var kär i Edward för ett halvår sedan"

Favvo

http://www.youtube.com/watch?v=BMYXlH0-r5M


Efter år av plågeri

Hon har plågat oss igenom fyspass efter fyspass. Hon har stått och skrikit på oss att vi är veka. Hon har varit auktoritär och inte brytt sig om oss. Hon har gjort oss starka. Hon har börjat på ITRIM.
HAHA
Min gamla fystränare Åsa har börjat på ITRIM! Är det inte fantastiskt? Jag är i bättre form än min fystränare. Hon kommer alltså till oss och tränar nu.
Hoppas jag stöter på henne där fler gånger. Då ska jag "gymma ifrån" henne.

Jag gillar Åsa, det har jag alltid gjort.


Edward

Sitter hemma hos Helena. Tog med mig jobbet - Tomas - hit. Prata skit är alltid kul =) Pratar mycket Edward också, det hetaste samtalämnet. Jag har varit för mycket med Helena nu, hennes Twilight-besatthet har smittat av sig på mig. Helt inne i böckerna, läser tredje nu...


RSS 2.0