Att göra

Jag är så trött på frågan;
"Vad ska du göra till hösten då?"

Verkligen alla frågar det.
Mitt svar lyder (idag alltså, jag kan ju ha ångrat mig till imöra);
Den 11 Augusti börjar jag plugga matematik B och Naturkunskap B på distans. De kurserna måste man ha i sitt betyg för att få söka in på sjuksköterskelinjen. Det vill jag alltså göra, bli sjuksköterska. Sedan vill jag bli barnmorska och hjälpa alla vilsna tonåringar som antingen släppt efter för sina lustar och behöver ett dagen efter-piller, eller hjälpa de  som lagt band på sig själva och skaffar p-piller först. Alltså skulle ett jobb på ungdomsmottagningen vara något för mig, då kan jag skratta åt alla klamydiaoffer och gonorréfall som kommer in.
Jag kan verkligen föreställa mig själv i en vit rock ståendes framför en liten stackars rodnande pojke och hytta med fingret "skyll dig själv, så går det när man är ute och leker med snoppen på nätterna"

Så alltså: 11 Augusti plugg MA & NA - färdig Oktober. Söka Högskola i Oktober, börja i Januari. Minst 4 år då.
OM jag kommer in (jag kommer knappt ut)

vilse i Torvalla

Jag lämnade in min bil på sport&motor i Torvalla igår. Det ligger vid Bonus möbler för övrigt. Därefter skulle jag gå till torvalla centrum så jag kunde ta en buss ner till stan igen. Jag hittade en gångväg lite bortanför bonus och tänkte; "aha, jag följer den". Jag är inte en så flitig besökare av dessa delar av kommunen och jag menar, man har ju hört att det inte står rätt till hos alla som bor där, så jag kände en viss osäkerhet då jag började traska. Ju längre jag gick desto mer osäker blev jag. Jag kände absolut inte igen mig. Visst har man varit ute och sprungit i Torvalla med laget, men aldrig i dessa delar. Plötsligt hör jag en gubbig jag-är-alkolist-röst som säger "hörrö, e de du som e fröken jansson". Jag stelnar till för en sekund. Vänder mig sedan om mot dit rösten kom ifrån. Fläskgubben sitter uppe på en balkong på andra våningen på ett bostadshus. Balkongen har liksom ett fängelseliknande räcke så jag känner mig ganska lugn. Jag fortsätter därför bara att gå. Han ropar efter mig "nehe, men du hade ju fina skor i alla fall".

Jaha, det var min oviktiga berättelse om torvalla, för tre steg senare hittade jag en skylt med en pil, Torvalla centrum 0,6 km.
Väl framme vid bussen fick jag stå och vänta, och vänta, och vänta. 6an skulle gå 35 och 14 skulle gå 43 typ. Och eftersom 14 åker ute på storvägen borde ju den gå snabbare. Så 6an kom, alla andra hoppade på utom jag som skulle vänta till 14 kom. 6an åkte och där stog jag själv kvar. Å väntade å väntade. Tillslut kom bussjäveln, men då var klockan säkert 53. Jag skulle på skatteverket till kl 16, vilket alltså bara var 7 min bort nu.
Väl inne i stan kutar jag er till skatteverket. 2 minuter över 4 kommer jag in genom dörrarna. Jag ser att det står två damer vid diskarna, så jag tar en nummerlapp. Därefter ska man gå in genom en skjutdörr. Den hade dom tydligen hunnit låst. Jag går rätt in i den med ett stort brak. Kärringarna i kassan tittar inte ens upp. dom borde ju öppna för mig tänker jag, så jag ställer mig där ute och väntar. då hör jag en av   kärringarna säga "hon kommer ju stå där ute, ska vi inte släppa in henne då?" andra surkärringen "nej aldrig i livet".
Jag blir så jävla förbannad så jag slår i dörrn och slänger kölappen på den, inte för att den gjorde så mycket skada, och går ut därifrån.

Jag blir så upprörd bara jag tänker på det, så nu tänker jag inte skriva något mer.

Solen!

Tänkte bara berätta att jag har legat ute och solat hela dagen idag. Det är inte många som har fått gjort det, med tanke på att det varit mulet och blåsigt i hela jämtland, men det har jag! I Salsån lyser solen jämt och nästan vindstilla eftersom stugan ligger inne i viken.
Jennie ringde och frågade vad jag gjorde. Jag låg ute och solade. "vart fan e du då?, jaha e de där solen är.."  sedan gatt jag lägga på för jag skulle ner i sjön och svalka mig.

Hänt i veckan:
"Vilket jävla ställe att ha kalas på, Orrviken?!"
"Ja, jag bor ju där"
"Har du flyttat in hos svärföräldrarna?!"
"Nej vi har eget hus"

Jo visst, jag tillhör numera Sunne församling och östersunds kommun, vilket innebär högre skatt och dyrare försäkringar. Det innebär också ett ansvar att klippa gräs och sköta farmen. Dammsuga och tvätta fönster, tvätta golv och tvätta toan, måla om huset och verandan etc etc. Jag måste också skaffa en bil som fungerar så jag tar mig någonstans -UtanbilenstannarSofie.
Pingir, Pingir.



För övrigt så älskar jag Mikael, även fast han vill skaffa en husvagn.

         

En helg i Salsån

Skönaste helgen på länge.
På fredagen blev jag upphämtad hemma i Orrviken för att få följa med till Forsaån med the bruds. Pick-nick korgen var packad med frukt och bullar. Men först skulle Linda på "möte" i Brunflo kl 12. Så jag och Kåpe tillbringade ca 1,5 timme i Brunflo utan att ha något att göra. "jag tror jag aldrig har varit i Brunflo en hel timme".
Väl framme vid Forsaleden var det hur härligt som helst. Vi slog oss ner på några hällar uppe på en klippa. Därifrån var det bara att hoppa rakt ner i den gröna lagunen. Lite kallt men ack så roligt. Tyvärr glömde alla sina kameror hemma så vi fick inga kort tagna. 

På eftermiddagen for jag och Mikael till Salsån. Vi fiskade och grillade. Alldeles spegelblank sjö och solsken.
På kvällskvisten kom mina vänner åter, denna gång över böljan den blå.

Till lördagen hade vi förstärkt gänget med Mikaels vänner och drog igång bastun. Det blev många skratt och mycket naket innan vi tillslut somnade in på lördagsnatten.

kåpe älsk älsk                


Helgen avslutades med mysg bio på söndag kväll.

RSS 2.0