Du e ju så jävla stor så du orkar väl inget annat...

Så sa en tjej till mig på matchen igår. Kul liv. Tror du det gck bra efter det?
Osportsligare jävel får man ju leta efter.
Förlorade med 2-1. Kul och möta syster. Hon verkligen sökte sig ut på min kant så hon skulle kunna dribbla förbi mig... klarade hon det? nej=) Hon fick väl inget riktigt läge heller. Jag tänkte det var bättre att vara på henne som en igel och ta bollen före henne än att hon ska få kontroll och finta mig bort till Fröjdholmen ungefär. Däremot var det hon som gjorde båda målen för Myssjö?

"Hellre fotboll i regnet än en bal på slottet"?

Friidrottsdag för särskolan idag. Kan bara sammafatta det med ett ord; Muppar!

Nu är jag packad och klar(?). Ikväll bär det av till Stockholm. Hoppas det blir kuligt. Det blir väl det man gör det till. Men trivs jag med folket?
Jag ska ialla fall gå på Gröna Lund. Annars är jag inte med.



Sofie is rolling, the others are stoned.

Regn och Rusk

Igår var det regn, och snö. Jag hade fotbollsträning ute på flygfältet.
Vi var 6 st på träningen - varav två nya och en målvakt.
Jag sprang där med mina nya fotbollsskor. Jag hade lera långt upp på benen. Faktiskt roligaste träningen hittills.
              När jag kom hem till lägenheten var det folk här. Jennie Emelie Juan Jocke och någon jag inte visste vem det var. Det var hur som helst tråkigt så jag satte mig och tittade på en film och var osocial istället.

Idag har jag Mikaels bil till stan. Den står utanför min dörr nu. Det känns som när jag kommer ut kommer extralysena vara stulna och en slang kommer hänga ut från tanklocket, bara för att det är jag som har bilen.
Nu kanske jag låter som världens dummaste människa, men igår när jag skulle tanka fick jag inte upp tanklocket. Jag visste verkligen inte hur man gjorde. Och jag har ju ändå tankat den bilen förut... Mystiskt. Jag måste ta en närmare titt på det där sen. Det var ju ganska bra egentligen, för nu är bilen nästan snustorr på bensin, så då kan ju inte tjuvarna ha slangat någon.

För övrigt ska jag gå på en lektion idag som var frivillig att gå på. Varför ska jag gå på den? Det är min enda lektion idag också. Jag hade alltså kunnat varit hemma och va ledig idag. Varför får jag sånna här anfall?

Ett Himla Liv

    

Jobb på Ruuthsvägen idag. Sketakul som vanligt.
Min mupp är med i Ett Himla Liv, som hade föreställning idag. Efter en snabb middag packade vi in oss allihopa i den röda bussen och for iväg, eller vi skulle fara iväg, men jag var lite för snabb att dra igen dörren, så fröken Klang hade inte hunnit in med sin fot. Den klämdes och hon skrek och grinade ett tag, sedan var det bra.
Jag hade varit rädd för att jag var tvungen att vara bakom scenen hela föreställningen och liksom knuffat in min mupp på scen varje gång han skulle in, men det var bara att sätta han på en stol längst bak på scenen med en guitarr i handen innan det börjat. Sedan satt han där hela kvällen, så jag kunde sitta ute i publiken.
Vi har inte haft så bra kontakt och kemi, jag och Tore förut. Men idag kändes det lite bättre. Förr kunde han inte ens titta på mig men idag pratade han t.o.m lite med mig. Han var faktiskt riktigt trevlig. När jag hade bäddat rent i hans säng och gett han nattmacka och sa hej då fick jag en kram. Tänka sig!

Bästa helgen på länge?

Som en härlig gudomskälla,
rik och mäktig, djup och stor,
är den kärlek, nåd och sanning,
som i Jesu hjärta bor.
Han har öppnat pärleporten,
så att jag kan komma in.
Genom blodet har han frälst mig
och bevarat mig som sin.

En gång som en jagad duva,
som en sårad hjort jag var,
men ett djupt förkrossat hjärta
Jesus ej förskjutit har.
Han har öppnat pärleporten,
så att jag kan komma in.
Genom blodet har han frälst mig
och bevarat mig som sin.

Under över alla under!
Allt förlät han mig en gång.
Om hans underbara godhet
glad jag sjunger nu min sång.
Han har öppnat pärleporten,
så att jag kan komma in.
Genom blodet har han frälst mig
och bevarat mig som sin.

När en gång i livets morgon
till den gyllne port jag når,
då för Jesu stora kärlek
och för mig den öppen står.
Han har öppnat pärleporten,
så att jag kan komma in.
Genom blodet har han frälst mig
och bevarat mig som sin.

Konfirmation Söndag.
De var så duktiga så. De hade gjort en teater om när gud skapade världen på sju dagar. De hade tagit en stor, typ fejk-tv av kartong. Sedan hade de målat bilder på solen, jorden, eva&adam osv. Jag gillade den skarpt. Rap-sången de spelade upp om de 10 budorden var inte fullt lika bra tyckte jag. Sedan skulle var och en gå fram och läsa vid micken. Var och en lika stressade och nervös - det var som vanligt; man läser nästan hela meningen och sedan börjar man gå därifrån så de sista orden i meningen liksom försvinner eftersom man kommer för långt ifrån micken. Och som vanligt så var kyrkan proppad med ungar som varken kunde vara tysta eller sitta still. Man hörde typ hälften av vad prällen sade. Det kanske var 5 barn som var mest högljudda i kyrkan. Två av dem var släkt med mig - satt alltså på samma bänk som mig.
Ellen, 3 år blev hungrig. Petra, mamman hade talat om för mig att hon absolut inte ville gå upp och ta nattvarden. Ellen satt bredvid mig och tjatade om att hon var hungrig. Då fick jag den briljanta idén och berättade den för Ellen: "Om du går fram till prästen nu får du kex" ;) Så Ellen skrek att hon ville ha kex, så Petra fick snällt följa med henne fram och ta nattvarden. Jag satt fint kvar på bänken och skrattade.

Jessika hade tydligen önskat sig en cykel i konfirmationspresent. När jag kom hem låg det en stor kartong på släpvagnen där det stort och tydligt stog "Cycle" med feta röda bokstäver. Jag visste inte att hon hade önskat sig en cykel, så när vi satt och åt middag dagen före frågade jag henne "varför har du fått en cykel?"
. Ögonen blev stora på henne och hon svarade "har jag?". Sedan hördes en djup suck från mamma. Men hur skulle jag kunna veta att det var hemligt? Det låg ju en fet kartong helt öppet och synligt ute på gårn som det stog Cykel på! Är det Jessika eller jag som är IQ-befriad??

För övrigt en Underbar helg med han, min man. Fredag, grill, Irländs julafton. Lördag, en sväng till stan, ner till sjön, sola, middag, utfykt till hoverbergstoppen vilket var ljuvligt. Söndag, kyrkan?

Härligheten fortsatte idag. För det första var det brännboll. Jag måste erkänna att mitt självförtroende dalat på senaste, men idag var jag tillbaka; jag var kung på brännbollen. Det kändes nästan som jag var tillbaka i Svensta och var typ 3 ggr så bra som alla andra tjejer (inte för att skryta, men jag var bäst).
Efter skolan gick jag in och kollade mejlen. Jag hade fått från Crister Nilsson, min projekthandledare. (mitt projektarbete skulle vara inlämnat V.4, men jag lämnade in det i fredags). Så när Crister hade skrivit nu då, blev jag lite skakis. Det stog: Nu har jag och en annan lärare läst din rapport och vi har bestämt att det är MVG. Yes. Det hade jag absolut inte räknat med. Kul liv.


pure sofie, pure power


Humör

Solen skiner, det är varmt. Jag är hemma och byter om till tunika och leggings. Gyllene tider strömmar ut ur högtalarna. Det är vår och jag åker hem till Nysved. Kanske middag på altanen idag?
Jag är glad och skiter fullständigt i pressen som ligger över mig hela tiden - alla rapporter och inlämningsuppgifter som ska in innan betygen sätts. Idag ska jag vara glad och ansvarslös.


Sofie - Ingen vill veta var du köpt din tröja

Att göra

*Projektarbete
*Historiarapport
*Fritidsturism
*Psykosocialt arb.
*Må Bra
*Psykosocialt Prov
*Hälsopedagogik Prov

Det kunde ha sett värre ut. Historian jobbar jag undan idag, Projektarbetet ska bara skrivas in i datan, sedan ska Christer få titta på det. Må bra sköter Jennie om. Marias prov nästa vecka kan bli lite kruxigt, eftersom jag inte ens vet vad Psykosocialt arbete betyder. Hälsopedagogiken måste jag plugga på så jag kan göra det en vecka tidigare än klassen, eftersom jag ska till Stockholm veckan därpå.


Annars en tung dag igår.
Henke kom iaf upp till Nysved igår kväll. Det var jobbigt, men skönt att han kom dit, så han inte sitter själv.
Mikael hade det också jobbigt, men starkt av han att kunna sitta och prata med Henke ändå. Visade att han finns där för honom. Mikael har lättare att släppa fram sina känslor än vad Henke har.
För Henke har det nog inte sjunkit in än, eller så visar han det inte så tydligt. Det är så svårt med han eftersom han är så tyst jämt.
Tänk att hon som alltid funnits där för han, plötsligt bara är borta, och kommer aldrig mer tillbaka.

Mamma♥


Min syster Jessika, Matrester och Fotboll

Har kommit in till lägenheten nu på morgonen. När jag öppnar dörren möts jag av ett skitigt hallgolv, obäddad säng och en matta fylld med rester av popcorn och andra matnyttiga smulor. Mina småsaker som ljusstakar och skålar står inte där jag vill ha dem. Det ser allmänt ovårdat ut så jag börjar plocka och städa. Ju mer jag plockar ihop desto mer kommer det fram. T.ex då jag kommer in på toaletten tycker jag att det känns tomt på något sätt. Jag öppnar tvättkorgen och ska slänga ner tröjan som jag kom dit för att slänga ner. Där nere i tvättkorgen har den jävla ungjäveln hävt alla mina saker som bindor, tamponger, bomull, hårspray och en hel låda som jag brukar ha stående under handdukarna med hudcreme, parfym och annat smått och gott. Det har hon alltså gömt undan i tvättkorgen. Varför?
Jag öppnar garderoben och där inne ligger alla mina datortillbehör och anteckningsblock. Varför?
När jag fått till det mesta ska jag bara lägga in mina nycklar i skåpet bredvid fläkten. Då har hon ÄVEN ställt in en odiskad tallrik på hyllan längst upp där jag har mina telefonkataloger. Än en gång; Varför?
Nu har hon satt sin sista potatis! Hon får inte låna lägenheten igen!


Match igår. HLK-ORRVIKEN 0-3.
Vi vann. Först gjorde vi mål. Sedan gjorde jag mål, sedan gjorde vi ett mål till. Sedan blev det paus. Efter det hände det inget mer. Jag orkade inte kuta någonting. Ingen annan heller. Det slutade med att om en djupledsboll kom mot oss i försvaret stog vi stilla och 3 st HLK-are kutade förbi oss ner mot målvakten. Jag ville bara sätta mig och hålla för ögonen. Men det skulle ju se så konstigt ut. Men det slutade lyckligt och vi vann som sagt. Lite mer konditionsträning för mig framöver så ska nog det här gå bra också.

Jag tycker det är komiskt; Man kommer nog aldrig ifrån de här småtjejerna man möter. Pubertetsoffrena som liksom inte växt klart än. De har litet huvud, liten överkropp och jättelånga ben. Det ser på något sätt ut som de lekt häst under hela sin lågstadietid. Det riktigt syns att de inte är ordinarie i laget, utan är inlånad från ett yngre lag och är riktigt mallig för att de får spela i damlaget, de är också lite smånervösa så där. 
Nu kanske jag låter lite hatisk, men jag tycker de är så fula så jag bara vill tackla ner dem så de blir liggandes. 
Jag vet faktiskt inte vad jag har emot dem, men jag tål de verkligen inte! 

Det var allt för mej - hej

Besiktning 20 Maj

Långt emellan inläggen nu. Antingen beror det på att det är vår och man är ute i solen mest hela tiden, eller så är det för  att jag mest håller till i Nysved nu för tiden. Varför vara instängd i stan när man kan vara i Orrviken och påta på så mycket man vill?

Jag håller på att bli bilägare. Den där BMWn som stått hemma på gårn i flera år, som jag har sagt att jag ska ha så fort jag skaffat körkort. Ekonomin har dock inte räckt till. Men nu då jag har extra mycket utgifter som t.ex. studentgrejer, medicin hit och dit och medelhavskryssning som ska betalas, kände jag att det var dags att skaffa bil. Planeringen är som vanligt - bajsdålig.
Vi hämtade den i Skucku förra veckan, så nu ska den stå i Nysved tills den är körbar, vilket vi trodde skulle bli bara efter att vi ställt på, försäkrat och besiktat den. Men ack nej; när vi kom hem till Nysved och jag skulle låsa bilen fungerar inte låset. Så det fick bli första saken att ta itu med. Sedan så hade agasröret åkt på sniskan, så plasten på bilen hade börjat smälta. Det finns också endel andra skavanker, typ hål i tanken, trippmätaren funkar inte, inte heller tankmätaren. Belysningen på instrumenpanelen fungerar ibland. Och jag måste byta den bakre ljuddämparen. Men eftersom jag ändå ska fixa det så ska vi nog byta det mesta av avgassystemet. Men efter allt sånt "småkraffs" är fixat ska jag ut på vägarna. Observera att jag skrev vi. Det är Mikael som får fixa. Jag står för bilen och pengarna, Mikael får jobba.
Det förstavi gjorde var att laga låset. Planeringen för dagen löd "Vi fixar låset lite snabbt så kan vi kolla mer på avgassystemet sedan". Det blev fixa med låset en hel dag. Men nu är det lagat, så nu står nästa grej på tur; byta avgassystem. Det billigaste Mikael hittat kostar 2100 kr. Kul liv.

RSS 2.0