Infektioner och Infektioner, jag hör aldrig annat än Infektioner

"Det är ju gott med ramlösa också på stråket" sa läkaren och log mot mig. Jag gick ut från undersökningsrummet med huvudet böjt långt framåt.
7 dagars antibiotika med antabus-effekt var inte så där jätteoptimalt att bli ordinerad såhär första stråketdagen.

Gilla biverkningarna;
illamående, metallisk smak i munnen, minskning av antalet vita blodkroppar(leukopeni), feber, smärta i maggropen, kräkningar, svullnad av ansikte, svårigheter att svälja, nässelutslag och andningssvårigheter, stickningar och domningar i händer och fötter, förvirring, yrsel, hallucinationer, krampanfall respektive övergående synförändringar, rubbning i samordningen av muskelrörelser, talrubbning, darrningar och ostadig gång.
Jag tröstar mig med sista raden: "Dessa biverkningar försvinner när behandlingen upphör". pjuhh, vilken tur!


Frågan är ju då om man kanske ta ta det lite försiktigt den närmaste veckan....





Regnet kommer pissa på er inatt!

Det har väl aldrig tagit emot att jobba en fredag natt så mycket som inatt.
Alla statusuppdateringar på facebook och alla sms låter likadant; förväntningarna på stråketpremiären är höga!
Jag är avundsjuk, det kan jag inte förneka.
Det känns så otroligt bra när jag tittar ut genom fönstret och ser regnet som pissar ner och vinden som ruskar om träden. Jag kanske har det ganska bra här inne under filten ändå.
Jag tänker efter igen och inser att det ska bli skönt att sitta här resten av natten. Varför vill folk först stå och vela på vad man ska ha på sig för kläder, sen piffa till sig, sen åka iväg på någon tör förfest och bälja i sig dricka bara för att få så mycket mod i sig så man vågar gå fram till den där snyggingen som man suktat efter i flera veckor, om man nu råkar se den personen i folkvimmlet. Annars går kvällen mest ut på att leta efter just den personen mellan dom 30-minuters-gångerna man försvinner iväg till toakön... Kvällen till ära i regnet dessutom. Hur kul är det egentligen?
Nej jag blir hemma, både lottlös och lopplös.

Ha så kul ikväll gott folk!

Jag tror inte stråket slår så högt inatt

Har´u käka blängsylta va?

Idag lyckades jag med bedriften att försova mig på jobbet. Hur många försover sig när dom redan är på jobbet?
Jag hade natten till idag och somnade till i soffan där strax efter kl 06 nångång. Vaknade med ett ryck halv nio. Första morgonpersonalen kommer kl 09.00 så jag hade tur. Tänk om personalen hade fått väckt mig.

Avslutade mitt 23-timmars arbetspass kl 10.00. Hem och packa om väskan och sätta upp baren, sen iväg på nytt jobb kl 15.00.  I dessa pengafattiga tider griper jag förtvivlat tag i alla arbetstillfällen jag får.




Inte så tokigt att få en bar lagomt till yran om jag får säga det själv..


Nöjd tjej trivs bra hemma

Idag har jag en såndär bra dag då jag går runt och ler; ler åt mina fina vänner, ler åt min oroliga mamma, ler åt att det går ont på jobbet, ler åt regnskurarna som kommer. Jag log t.o.m åt den sura gubben i kön på konsum även fast han luktade svett.

Varför? Jag tror det har att göra med att jag vaknade upp helt utvilad i min egna säng på mitt egna brunnsgränd och drog på världens fetaste smile för mig själv när jag tänkte på att jag har ett fint hem alldeles för mig själv. Jag ville bara ta tag i hela lägenheten och krama om den. Så glad var jag.



"Såhär städad har du aldrig sett mig" -sa han och spydde

Jag trodde jag drömde när jag kom hem från jobbet en söndag kväll och det stog en bil fullproppad med härjedaingar utanför min port.
Vad att göra?
-Bjuda in dom på en kopp kaffe naturligtvis. Tyvärr hade jag ingen kaffepanna så det blev vara dopp.

Händelserika dagar nu för tiden. Och jag njuter av varje sekund. Jag varvar roliga äventyr med jobb. Jag hinner knappt göra en grej förrän nästa tar vid. (Och folk frågar varför jag inte har nån tv?)


Måndag morgon ringer Jennie och har tråkigt. Vi tar bilen till Åre





Är man i Åre hamnar man ju naturligtvis på "bygget"




Anledningen till att vi for var ganska uppenbar




Tydligen så fick vi inte ta tåget hem som vi hade tänkt




Så vi fick vänta på bussen




Vi hade det bra




Och blev upplockade av någon mystisk norsk.





Sen var historien om mig och Jennie slut för denna gång. För jag åkte hem för en powernap och sedan kanske jag blev upplockad av coolaste åket ever, då jag fick följa med jackemannen på en tur med lastbilen.
Rolig som jag var checkade jag in i Tunadalshamnen på Facebook när vi stog i Sundsvall och lastade av på nattkröken varpå jag får sms av lilla mammsen: "Är du i Tunadal? Pappa säger att du inte får vara där!"
Kanske hilarious!



Jag somnar ifrån mitt numera normala liv

DET ÄR FAN MITTEN PÅ JULI OCH DET ÄR SVINKALLT! VAD HAR HÄNT MED DEN HÄR VÄRLDEN?
Jag som skulle glida runt på beachen och dregla över muskulösa killar i barra hela dagarna i sommar.
Finns det ens någon strand i den här stan, frågar jag mig nu?

Hur som helst har det hänt något med mig nu i dagarna. Jag känner mig trött och grinig och är inte lika sugen som jag brukar vara. Det känns nästan som... att jag är ihop med någon. Usch.
Igår somnade jag som en klubbad redan vid 23.30. Utan att ens ha varit in på facebookchatten och fått min dagliga ranson kärlek.

Håller mitt liv på att ordna upp sig nu när jag har ett hem? Jag städar upp och vänder tillbaka dygnet.  Det känns tråkigt faktiskt. Jag har ju trots allt gillat mitt ordnade kaos till liv det sista halvåret. 


Jag måste ha någon tillfällig hormonpåverkan. Jag brukar inte fundera så här.
Det kanske är konsekvenserna av mitt missade p-piller förra veckan. Då får jag väl mens snart också. Händer det tar jag till lipen alltså. Jag vill inte bryta min mensfria era som än så länge hållit i +2år.

Helena, min exsambo, har börjat prata om integritet, sin egna integritet. Det kanske är något jag också borde börja fundera på. Vad är lämpligt att blogga om? Vika ut sig på bloggen med ord liksom?
Jag har nog en väldigt låg integritet. Men och? Jag kanske vill ha det så? Är det inte då man bjuder på sig själv?




Kalla mig patriotisk om du vill

Alltså, jag är så OTROLIGT nöjd med sommaren så här långt. Den har varit fylld av både jobb och impulsäventyr. Jag älskar minisemestrar som bara hämtar upp mig liksom. Man får ut så otroligt mycket av dom, det känns som man varit borta en vecka då det i själva verket bara var två dagar. Det blir som snabbladdning av batterierna.
Folk har tjatat på mig att jag ska hänga med på utlandssemestrar hit och dit, men kalla mig patriotisk om du vill; jag trivs bäst här hemma.
Denna vecka bjöd på två minisemestrar inkl fyra st utgångar samtidigt som jag hann arbeta min halvtid. Om jag ska hem och sova nu då? -Nej, jag är mitt uppe i ett 24timmars arbetspass och när jag kliver av i morgon bitti åker jag på minitältsemeter med husse och matte.

Ingen rast, ingen ro - men vem behöver det när det är sommarlov?



Otrim

Efter en promenad längs Siljans fina strand känner jag mig lite piggare och tar därför och kliver på fylla nr 4 denna vecka.
Sa jag att jag ska på uppföljning med min PT på tisdag? Borde jag vara hemma och typ banta istället?
Det kanske räcker om jag hoppar över cidern och kör bara rent. På så sätt kanske magen klarar sig från att bli uppsvälld och jag kan tjuv-hålla-in den när hon kommer med måttbandet på tisdag. Så får det bli. Jag tror dock att min vätskeförlust kommer visas på vågen. Jag får bälja i mig vatten hela måndag och tisdag. Så får det bli. Märks det att jag är nervös eller?

Nä, hopp in i duschen med mig. Mora väntar på att köras så att säga.


Bloggat från en säng någonstans i Mora

Springnota från en av Moras finaste restauranger -CHECK. Jag tyckte Strand var överreklamerat och kände inte för att betala de 249 kronorna jag hade ätit upp. Eller så blev jag less på att vänta på servitrisen som tydligen hade väldigt mycket att göra när det var pubkväll och gick helt enkelt därifrån. Ja, men tack för kaffet då

Den är så, fräsch!

Om man tappar motivationen till något är det bra med förnyelse.
Köpa en ny liten grej till träningen funkar alltid för att vilja ta nya friska tag.
Idag gick jag förbi hälsokostbutiken -den riktiga alltså, inte glasbanken- och så stog den bara där i en visningsmonter, lysande rosa och bara skrek "Sofie, kom och ta mig!"
Och jag är ju inte den som är den, så jag gick ju dit utan att blinka.
Det är nästan så jag fick lite hemlängtan till proteinpulver och svettiga jumpaskor. Men jag har det bra i Mora också. Hittills har vi... ätit.

 

Ja den uppmärksamme ser att flaskjäveln är gängad på flera ställen, som extra lönnfack där man kan ha t.ex. en omgång pulver och russin och nötter eller något annat spännande. Kanske ett par rosenrotpiller skulle kunna få plats...
Den shakern är ialla fall min nya favvo.

//Sofie - lönnfack och lönnfet

En äventyrlig vecka helt i min smak

Såg jag ut såhär igår?
-ja, på slutet gjorde du nog de. 
-var det storm?
Hahahaha

Du ser generad ut.
-jag har ju med min mamma!
-ja men jag har ju med min dotter och hon är en kuk. 

Så var jag hem en sväng och packade om väskan efter en härlig helg i Sundsvall.
Mitt leende blir ytterligare lite bredare när jag inser att det inte ens var en helg. En helt vanlig tisdag och onsdag.  Nästan.
Gatufesten i Sundsvall är något jag skulle kunna besöka igen.
Vilken stad, vilken fest, vilket sällskap!
Mamma, mammas kompis Susanne och hennes dotter Sandra som då är min kompis. Jag dör vad roligt vi haft det.
Och vilken dyr resa det blev! Mamma tog och ropade hem en ny bil på kvd. Hon behövde ju en ny sedan hennes vårdslösa dotter krashat in i en älg i våras.
Och IKEA som ska vara så billigt visade sig bli rätt så dyrt för en fattig, enastående ensamstående stundentstackare. Eller vad sägs om en slutnota på 10 papp, på öret? Och då var det slut på hälften av grejerna jag skulle ha, så jag måste ändå dit snart igen. Det svider. 
Nåväl. Efter att ha varit hem och sovit 4 timmar var det så dags att åka iväg på ett nytt äventyr.  Syster har lovat mig att visa mig sitt älskade Mora. Det har utlovats både gött väder, volleyboll och krogrunda.
Detta kan bli en helg att minnas. 


S(.)(.)fie läser SLITZ

Läser Stefan Jensens artikel om andrahandsmarknaden på tjejer i senaste numret i SLITZ och kan inte sluta le. Det är så roligt att vi tjejer är så genomskådade och det är vid sådana här tillfällen jag önskar att jag var kille.  Jensen ger sköna stalltips som jag inte tvekar en sekund på att dom fungerar. Han måste ha så rätt i att nydumpade tjejer hittar en massa fel på sig själv och gör allt som står i deras makt för att piffa till sig. Sedan går de ut och letar nytt kött på marknaden bara för att få bekräftelse. Det är då man ska vara där som kille, ställa upp som knullobjekt, bara sex, inga känslor. thats my style! Over 'n out från en L200 på väg till Sundsvall 

Dröm om vacker sommar pojke som tar mig ti...

Dröm om vacker sommar pojke som tar mig till himmel. Speciell stark man tvekar mellan ben.  Ja, det är resultatet av dagens kylskåpspoesi som kommit upp på kylskåpet idag. Man kan bli fast länge framför kylskåpet å klura ut fina meningar. Jag känner lite att det är min favorithobby för tillfället.  Ljuv mun arbeta länge


Min första natt

Inatt var natten som jag väntat och längtat efter ända sedan den dagen jag flyttade från Orrviken; Brunnsgränd 12 är härmed invigd. Bland ekot mellan väggarna kröp jag ner i sängen jag snott av syster och somnade som en klubbad säl. Vaknade vid 06-tiden till det välbekanta ljudet av busstrafiken som började rulla och resväskorna som kom dragandes. Jag gillar inte riktigt att jag bor precis på vägen mellan busstation och tågstation. Men jag antar att jag åter kommer vänja mig vid dessa oljud. Bussarna går ju trots allt så ofta att man inte ens märker dom.

Sammanfattningsvis är jag sjukt nöjd med livet idag.
Tack Hej

 

 


Min kanske snyggaste present ever

           




Hjärta min blåa OnePiece


hipp hipp

Vilken dag, vilken fest, vilket gäng jag hamnade med igår. Från ingenting till det bästa på 2 sekunder.
Födelsedagen tillbringades som följer;
-Vaknade hos Jennie. Svarade på massa grattis-sms och inlägg på facebook. Vi började riva en hylla och jag fortsatte att svara på grattis-sms. Efter någon timme sätter Jennie igång sin dator och kollar facebook och utbrister "Men grattis Sofie!!" och tar sig om munnen precis som hur-kunde-jag-glömma-det?!
Det ska vara frugan till att glömma bemärkelsedagen, helt klart.

Efter en stund knatar jag ner till min alldeles jätteegna lägenhet där numer nästan alla mina kläder bor.
Tänk känslan när jag öppnar garderoben för första gången och ser att den är välfylld och bara ställer mig framför spegeln och provar kläder till kvällen. I MIN ALLDELES JÄTTEEGNA LÄGENHET. Alltså jag dör vad skönt det är. Lättnaden jag känner nu när jag är inflyttad går inte att beskriva.
Sängen är också ditställd och t.o.m bäddad och jag har även en fåtölj med tillhörande mysfilt och pälsar.
Det känns osm jag har allt jag behöver för att leva där nu. Sen att det är lite kalt utan mattor och gardiner skiter jag i, sånt kan man fixa på vägen liksom. Om jag skaffar ett matbord så är jag hemma sen.

Efter ha valt outfit styr jag kosan hemöver och hämtar upp min alldeles jätteegna syster som kommer hem från Mora för att fira mig.
Skönt häng i Skucku övergår till förfest i Hackås. Rolig som jag är tog jag med tårta till grabbarna jag aldrig träffat förut. Det blev en oväntad paketutdelning och jag åkte därifrån med en fiskelåda fylld med fiskedrag och porr, i både tidnings- och filmformat. Temat var "sexiga sjuksköterskor".

      

Fröjdholmen är alltid Fröjdholmen. Man kan som inte sluta gilla det även om man skulle vilja.
Folk frågade om det var mycket folk -Jag vet inte. Vi körde vårat race framme vid scenen inne på puben. Inte kollade jag om det var mycket folk, vi köttade ju bara. 

Sist kvar på parkeringen satt trion Soffan, Patte, Davva. Oj en sån trio! Vad att göra då klockan är strax efter 01.00 och skjutsen jobbar på raggarn till 02.30? Ringer en annan skjuts och drar på efterfest i Vigge naturligtvis. Ingen var ju nöjdare än raggarskjutsen som fick sig en extra tur för att hämta hem oss sen.
Kl 04.00 vinkade vi hejdå till holmen för den kvällen och styrde den vinröda märsan mot Solliden.


Att jag aldrig lär mig. Nu sitter jag här på jobbet och funderar på hur det kommer sig att jag sitter här. Jag hade ju tagit ledigt för att ha en skön bakisdag. Sen ringer det folk från jobbet och frågar om jag inte ska komma hit en stund ändå. Kan jag säga nej till jobb eller?




Jag kanske känner att idag är dagen jag ska sova på Brunstgränd för första gången...

RSS 2.0