semlor

Nu är det dags

Blir 1 stor, 10 medelstora, 20 små eller 30 minisemlor

75 g smör eller margarin
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
½ tsk salt
½ dl socker eller vit sirap
(½ - 1 tsk stött eller mald kardemumma)
7 ½ dl vetemjöl




Stormaktstiden

Idag har Sofie ingen motivation.
Stjärtgossen ligger redan och sussar sött i sängen.
Kl 21 ikväll ringde Jennie och påminde mig om att vi hade inlämning på vårat hemprov i historia 00.00 inatt. Jag bänkade mig vid historieböckerna, och blev nu klar, 23.17
Här kommer alltså ett efterlängtat utdrag, faktiskt sista delen, av mitt hemprov i historia;


Tillslut hade Sverige jättemycket mark, men inte resurser till att försvara sig. Grannländerna var ju väldigt sugna på att ta tillbaka sin mark.

Slaget i Poltava var ett avgörande fall; Först går man in i Ryssland men man möter aldrig något riktigt motstånd, så man fortsätter att traska inåt. Det blir vinter och svält. Armén blir väldigt försvagat och när väl drabbningen kommer står ju Sverige redan helt utmattat. Sverige krossas i Poltava.

Kungen lyckas undkomma och flyr hem till Sverige. Väl hemma bestämmer han sig för att göra ett sista ryck mot Norge, där han dör.

Att kung Karl X1 Gustav dör är den avgörande punkten för Sveriges stormaktstids fall.
 
Jag vill tacka Mattias Torstemo för hjälpen. Inte för att han någonsin kommer läsa detta, med tanke på att han ej ens har TV i huset. Men historia - det kan han!


Kärlek

                                                                 

Kärlek är att ligga i sängens mittskarv hela natten för att få ha kroppskontakt med sin älskling

Nysved

På fredagen hade vi främmande i Nysved. De var mycket trevligt, tacos och spel, kaffe och whiskey, öl och explorer.
Närvarolista;
Mikael&Sofie
Pecka(fast jag vill säga Fredrik)&Lotta
Kristina&Torsten
Pär
HenkePenke

Mikael va fullast och däckade kl 12. Ett litet ögonblick senare somnade även Torsten in på soffan. Resten höll ut till halv 1. Jag och Kristina grovstädade innan vi gick och lade oss, så vi inte skulle få ångest när vi vaknade i svinstian på morgonen. Som jag sa var Mikael fullast, när jag skulle krypa ner i sängen gatt han vända på sig så jag skulle kunna komma ner under täcket, då hängde nog inte hans hjärna med riktigt, du vet, som det blir när man vänder sig hastigt när man är bakis får man en kraftig släng av illamående. Detta hände med Mikael nu, så han satte sig hastigt upp i sängen. Satt väldigt rak i ryggen ett tag och jag fick känslan av att han tänkte; "ska jag spy eller kan jag lägga mig igen?" Tillslut måste han ha bestämt sig för att spy för han rusade sedan in på toa och det där härliga kräkljudet hördes. God natt

Halv 2 vaknade jag igen. Först förstog jag inte varför, men sedan kom det igen, det ihärdiga ljudet av knackningar på sovrumsfönstret. Jävla terrorister tänkte jag när jag hasade mig upp ur sängen bort mot fönstret. Det roliga med detta var att jag var så chockad av att bli uppväckt mitt i natten av en fönsterknackare i Nysved (finns det folk där?) att jag totalt glömde att jag var väldigt naken när jag drog upp persiennen och tittade ut. Utanför mitt sovrumsfönster står en flinande Pär Backman och vill bli insläppt. Jag hade tydligen låst ytterdörren innan jag gick och lade mig och han hade sina bilnycklar i Mikaels nyckelskåp. Jag släppte rullgardinssnöret kvickt, satte på mig nattlinne och gick ut och öppnade riktiga dörren.
Pär svek ju tidigt på kvällen och for in på krogen. Han var tydligen deprimerad för att det bara var par på våran middag, så han skulle ut och hitta kärleken. Han hade ju Hepo i Nysved?

På lördagen var det tänkt att vi skulle ta skotern och åka iväg och grilla korv, men det blev styggvere, så jag och Mikael tog vårt ansvar och satte igång och städade huset. Efter att ha skurat golvet i tvättstugan, som för övrigt är typ 8 kvm, var vattnet i hinken svart, så det var med andra ord behövligt med en rejäl städning. Mikael ser riktigt bra ut tillsammans med skurmoppen. Dammsugaren var från 1800-talet, så den vill jag inte gå nå djupare in på.  Jag fick den stora äran att ta hand om den nerspydda toaletten. Tack.
Vi var ju uppe med tuppen, så detta var vi klara med runt 12, och passande nog så hade vädret klarnat då, så vi klädde på oss och gick ut och gränslade åket (eller monstret, som M skulle ha sagt). I grova drag for vi ner till Föräldrarna och åt middag.
Kvällen tillbringades i soffan.

Söndag Jobb = Pengar

//Sofie - tillfredställd och nöjd


The Blues Brothers

The Blues Brothers

Sköna jävlar. LÖÖV
I eftermiddag tänkte jag snika åt mig 2 timmar för att kolla på
den bästa filmen ever, innan allt folket kommer.

Dagens Ungdom

ellen telefon

"nä, men jag tar nog min svarta blus från Chloé och blåa Acne-jeans imorron på dagis"
"jag kan inte prata mer nu, jag ska bada och få fransk manikyr"



//Sofie - trött och ovillig

Implantat 68 mg

Nu äger jag ett implantatkort. Jag har opererat mig idag.
Kristina var med mig som stöd. Hon stog bredvid min säng och gjorde miner som tydde på att det borde ha gjort ont. Det gjorde det inte, men det kändes.
Efteråt fick jag ett astöntigt bandage, så då gatt jag ju gå hem och byta till ett sånt här stort  vanligt tryckbandage - Jag tyckte att det var ett mer passande om man skulle jämföra med smärtan.

Men det bästa var ändå SMS:et som kom direkt efteråt: "hej, tänkte bara höra om det gick bra imorse?"
Åh gulligull ♥

Nu på kvällskvisten var jag upp på skolgatan och hälsade på. Syftet med besöket var att Torsten skulle göra mitt hemprov i historia - han gjorde det! Så vi "pluggade" och lade ansiktsmask, Jag ock Kåpe alltså, inte Torsten.




You´ve really got a hold on me


Kär

Jennies gäng

man får absolut inte ta kort på Mikael. Men nu har jag trots allt faktiskt snott ett.

Kolla han i mitten. Den snygga av dom. Han som gör hela bilden, huvudrollen.  Han som kramas med brudarna. Han det bara lyser kärlek om. 
Det är han som värmer mig om nätterna. Det är han som får mig att gå runt med världens töntigaste leende hela dagarna. Det är han jag tänker på jämt.
Kolla armarna och händerna. De händerna tar på mig - UNDERBART
Det är min karl.




Dagens låt är självskriven-  En sån karl - Lill Lindfors

Kristina

Kristina anstränger sig

Sofie säger; "nej jag orkar inte"
Kristina säger; "jo, kom igen nu Sofie, se stark ut"

Projektarbete

sofie&ruff

Jag måste ta mig över den här jävla skiten. Redovisning på tisdag. Det har varit över mig hela hösten som ett stort jävla mörkt moln, det har tryckt ner mig. Nu är det nära. Jag gjort det mesta av rapporten, så nu gäller det att redovisningen lyckas. Helgen går åt till att förbereda och ladda.
På tisdag gäller det, då tar jag mig över.

Min lapp till pappa

PAPPA
Jag och Mikael är bortbjudna på middag ikväll så jag sover i Orrviken.
Ses kanske till helgen
Puss Sofie


När jag kom hem i morse hade han hunnit åka på arbetet men svarat på min lapp:

Jag var också hungrig
Pecka


Du&Jag

Han kom hit och gav mig lite kärlek efter jobbet idag.
Jag mår bra nu.
Det luktar t.o.m. gott när man kommer in i lägenheten nu, det har det aldrig gjort förut. Tror det beror på att jag tappade en flaska sköljmedel på hallmattan igår. Den gick sönder

//Sofie - på rosa moln


Funderar du på att ta ditt liv?

Idag var det en rektor på skolan och pratade med vår fritidsklass.
Hon var en mycket seriös människa. Det var inte jag och Jennie.
Vi skrattade. Men det var absolut inte på grund av ämnet. Det var för att vi hade vår egna diskussion i vårt hörn av klassrummet. Efteråt fick vi veta av vår nya lärare Maria Borg att vi betadde oss mycket barnsligt och oansvarigt. Vårt beteende berodde på att vi hade svårt för detta ämne, kanske t.o.m var drabbade av det själv.
Vi fick ett papper.

Nationella hjälplinjen: 020-22 00 60
Jourhavade präst kommer du i kontakt med via 112
Jourhavande medmänniska: 0771-900 800
Jourhavande kompis: 020-22 24 44
Jourhavande adoptionskompis: 020-64 54 30
BRIS: 0200-23 02 30
Linje 59 för bi- och homosexuella ungdomar: 020-59 59 00



P.S Sparade detta inlägg som ett utkast först. Nästa gång jag loggade in stog de ju i översikten; "Funderar du på att ta ditt liv,  Allmänt."              humor på hög nivå idag


//Sofie - självmordstankar


Middag

Jag fick som jag ville - matte&husse bjöd mig på middag. nöjd.

Varit ute och gått nu. Väldigt härligt i den kyliga vinterstaden.
Man får tänka så mycket, antingen om man har något viktigt att tänka på eller bara vill drömma sig iväg.

Jennie ringde nu. Hon vill sova här.
Jag hade sett fram emot en lång natts sömn, men det är bara att tänka om. Hon ville prata

//Sofie - terapeut


Helgen

ALLA klasskompisar skulle ut på fredagen. Men jag, tråkiga jag, stenvägrade och for istället hem till min underbara Mikael. Vi gjorde pizza och myste. Senare på kvällen kom Mikaels kompisar, så då blev det ett riktigt myskalas med daimtårta och Minntu.
lördagen for jag, Mikael och Zeke upp till Höglekardalen och skottade fram Mikaels stuga. Det var mycket snö! Medans Mikael stod för skottningen stog jag för sällskapet :P Jag busade mest med Zeke, galnare snöhund har jag aldrig varit med om!
Efter det for vi hem och sov en timme, sedan var det dags för dusch och allmän tillfixning efersom vi skulle hem på middag hos Mikaels föräldrar. Spännande!
Det gick bra att träffa föräldrarna för första gången. Mamman var det bästa jag varit med om på länge. Henne gillar jag skarpt. Jag fick godis av henne.

Idag Söndag var jag iväg och tittade på Frösöns match mot Granlo. Vi vann med 11-3 tror jag. Bra. Jessika gjorde 2 mål tror jag.

Nu ska ge mig av mot  ÅRE ÖSTERSUND AIRPORT och hämta gänget. Jag siktar på att bli bjuden på middag.

//Sofie - chaffis


Hitler har skjutit mig i ryggen

Jag känner mig skitig och förnedrad.
Igår vaknade jag och hade lite ont i ryggen. Då kom jag på vad jag hade drömt;
Jag och ytterligare 30 människor var fångar i Hitlers hus. Han själv var inte där så ofta, men han kom dit med jämna mellanrum och sköt ner några av oss på måfå. Då gällde det att vara så långt bort från han som möjligt. För han sköt nämligen ner de som var närmast till hands. Och inatt var det alltså min tur. Jag brukade undvika hallen och stora vardagsrummet av just den anledningen att det var oftast där folk blev skjutna. Men denna gång hade jag gått från ett litet sovrum, där jag för det mesta höll till, genom hallen till köket för att hämta ett glas vatten. Precis när jag var i hallen, på väg tillbaka till sovrummet, klampar den där mustachmannen in och skriker. Det fanns ju inget annat att göra än att lägga sig på golvet med händerna över huvudet. Och då kände jag en plötslig smärta i svanken, det blev som kallt och sen ont. Efter det vaknade jag.
Anledningen till att jag drömde om Hitler var att min kära Jennie innom loppet av 3 dagar köpt 3 dokumentärfilmer om denna, för henne, intressanta man.
Jag tror vi borde ta lite avstånd från varandra, om hon tittar på filmen och jag får mardrömmarna.


Om ni nu har varit observanta har ni märkt att jag sitter och bloggar ganska tidigt idag, vilket beror på att jag skjutsat The Gang till flygplats Åre/Östersund. Dom skull ne te dedann 08:an och tiítt på nå riiverdans ta nå slag!
Så jag fick ju ta på mig att agera chaufför 05.30 imöranst, trots att jag inte börjar skolan förrän 12. Grattis. Men då fick jag ju även vara bilvakt åt Torsten, så jag tyckte de var värt de.

//Sofie - Skottskadad

Kan en judokanin rädda mig nu?

Ja det är enfråga som heter duga det...
Varför ställde jag den till mig själv det första jag gjorde när jag vaknade i möranst?
Kan en judokanin rädda mig nu?
MYSTISKT!

Var på innebandymatch igår kväll. Systers Frösön mötte Krokom.
Krokom var det bättre laget från början. Men tappade sedan fokuseringen och Frösön tog över.
Syrran gjorde två mål. Men det var när Mirjam gjorde mål som jag kände en våg av stolthet. Jag reagerade själv på att det var lite konstigt, men jag tror det beror på att Mirjam var min radarkompis på den tiden det bar sig för Stor-Erik. Så jag blev så glad! Och snyggt var det också; dribblar sig fram genom höga slottet och avslutar med ett backhandskott i krysset.

Denna dag har varit meningslös. Är faktiskt lite deprimerad. Fast jag blev på bättre humör då jag fick SMS av min kollega som erkände att jag alltid har haft bra smak för pojkar. Nu hade hon sett min kära gamla leksak Christian på bussen och konstaterat att han vuxit på sig och blivit en väldigt sexig bakelse.
Ja, han är öppen för allmänheten numera, svarade jag.

Ikväll kan vi ju hoppas att min alldeles egna Mikael (som inte är tillgänglig för allmänheten!) kommer och kramas med mig. Han lät sugen, så han kommer nog ;)

//Sofie - Judokanin

Psykiatrin

Åh vad jag inte kan bestämma mig för vad jag vill bli när jag blir stor känner jag.
Nu idag var det två gubbar på skolan som pratade om sina yrken. Det var en gubbe som jobbade med gruppboende, men sedan var det en gubbe som jobbade på K2. Det är som en fritidsgård för psykiskt sjuka människor. Så där har jag sökt praktik nu. Fatta va kul; ta med sjuka på roliga saker som typ fjällvandring eller bara dra ihop ett gäng för att köra brännboll. Eller bara sitta och prata och dricka kaffe.
Det tråkiga var ju att detta var vuxenpsykiatri. Det finns tydligen inget för barn under 18 år. Så jag, Jennie och Burman började spåna lite smått på att starta ett. För det finns väl ingen åldersgräns på psykisk ohälsa?
Alltså de här sjuka människorna är inskrivna på psykiatrin i Östersund. Så då får de möjlighet att komma till K2 ist för att ligga inne på sjukhuset. Han sa att några av dem som kom dit slutade äta sin medicin, bara för att de mådde så mycket bättre av att få komma ut i stället för att ligga inne. Fatta va kul att få vara med dessa människor som ett stöd och vara en del av deras tillfriskning!


//Sofie - inom vården

Målare

Jag vill bli.
Jag har alltid tyckt att jag valt fel program på gymnasiet. Men jag fick ju inte gå bygg för pappa.
Insåg detta igår då jag åkte in till stan med Kristina och Mattias.
Jag har alltid tyckt om att måla, inte tavlor, utan väggar. Största nöjet på sommarlovet har ju alltid varit när man har fått måla om föuse eller altanräcket. Riva tapeter måste ju vara något av det roligaste som finns. Det är alltid lika spännande och se hur lång bit man kan riva av denhär gången liksom.
Sätta kakel vore ju också roligt. 
Så nu blir det syon nästa, för att diskutera hur jag ska bli målare. Det känns ju lite trist att hoppa av BF på vårterminen i 3an för att gå bygg med inriktning måleri. Det måste ju finnas någon annan väg att gå?

//Sofie - Målare

En tråkig dag

Tråkigt liv idag.
Men då dyker det upp ett SMS från min lilla solstråle Jennie Forss, och den tråkiga dagen är plötsligt inte tråkig längre;
"Jag tycker om Hitler. Eller näe fan de gör jag ju inte, men han är intressant"
Jennie står och ska välja vilken film hon ska köpa. Grease eller en dokumentärfilm om Hitler.
Gissa va det blir?

Snickarbyxor

Vaknade med världens bästa Mikael idag.
Han är ju bara så bra. Det bästa är nästan att han är snickare. "Micke The Builder"
Snickarbyxor är väl ändå det sexigaste Gud någonsin skapat?

Men nu har han åkt hem. Den där jävla snöröjningen!
Så Sofie ska ta tag i sitt liv nu.
Hon ska försöka starta Chevan och ta sig ner på byn och handla. Byta kolsyrepatron så jag kan göra mig en dricka och sedan lägga mig i sängen och läsa min Harry Potter-bok som jag fick i julklapp. Jag har faktiskt längtat efter den.

Sedan ikväll ska Mikael med vänner ut, men lilla Sofie får snällt stanna hemma, eftersom hon är för liten. Så då kan ju hon ligga hemma och läsa sin jävla Harry Potter 

KUL LIV

Y-fronten

Nu har jag en sak jag måste bekänna här.

Jag gick med Y-front på ICA idag
.

anledning:
jag va hemma och skottade snö idag. Sen skulle jag åka till faster och duscha. Tänkte ju då att vi bara skulle fara hem till henne, så jag tog av mig täckbyxorna hemma så jag bara behövde dra av mig långkallingarna när jag skulle hoppa in i duschen, men så var tydligen inte fallet. Vi skulle ner på byn och handla också.
Och jag hade ju lite saker jag skulle ha från affärn, så det var bara ett och göra de.

Ofräscht

Igår var ju jag så glad för att jag hade skaffat blogg, att jag glömde ju bort att skriva vad som hände. För det är väl det som är meningen, att man ska skriva vad man gjort?

Älskade Gybban kom ju på långväga besök från Båstad. För att roa henne tog jag med henne på pulkåkning. De har ju ingen snö där nere. Tvärt om var det ju här hemma; eftersom vi bara hade tefat sköt vi bara snön framför oss hela tiden, så vi fick inte upp någon riktig fart. Ett annat problem var att vi inte har några riktiga pulkbackar i denna bondby, det är ju bara slättför överallt. Men det blev trevligt ändå. Sedan gick vi hem och lade pussel. 
Jag tror pusselbyggandet blivit en trend över hela Sverige, för Sandra och hennes kompisar nere i Skåne brukar också lägga pussel. Kuligt.

Idag, fredag. Med tanke på att jag inte kan elda finns det inget varmvatten i huset, vilket innebär att jag inte har duschat på två dagar, så idag kände jag att det var dags att ringa till fastra så hon fick komma och hämta mig. Så då for vi till fastra och duschade mig. Man har ju middagsgäster ikväll. Ska bli mycket trevligt.

Min kära Mikael kommer ikväll. Längtar sissodär lagom mycket (alltså jättemycket)
Han är ju ganska ny i familjen, så jag har fått en del frågor om han från mina vänner.
Därför kommer här lite Mikaelinfo:

Han är blond. Nästan 1.90 lång. Världens sötaste.
Han är snickare
Han har hus i Orrviken
Han har en röd Audi och en RMK 600
Tycker om skotrar men även långa månskenspromenader och mysiga hemmakvällar
Han har en mamma, en pappa och en lillebror
Han heter Ångnell i efternamn

mina kompisar som redan har träffat han tycker om han, faktiskt oroväckande mycket i vissa fall ;)

//Sofie*


bloggare?

Jag har länge tänkt skaffa blogg, men sedan har jag tänkt en gång till, och kommit fram till att jag inte har något att berätta.
Det som fick mig att ändra mig nu var killen på radion idag. han läser upp sin blogg;

Kära Blogg
nu är jag tillbaka från duschen.
jag hittade navelludd. Är det ingen annan än jag som har det?
Nu ska jag äta middag. jag uppdaterar dig senare.

Då tänkte jag: Kan han, så kan jag


RSS 2.0