En kvall i baren

Jennie ar pa tura. Forsoker bjuda hela servitrisstyrkan pa snus, men ingen vill ha. Vi fragar om ingen alls av personalen roker. Vi far till svar att bade kaptenen och adrekaptenen roker visst. Vi tanker; fan va coolt att bjuda kaptenen pa snus! Kaptenerna pa ett sant har fartyg ar typ en gubbe som man kan fa se en snabbis om man har tur. Det ar en oversittare, snobbig och valdigt fin av sig. Da vi sitter dar i godan ro, sager bartendern plotsligt att "nu kommer andrekaptenen". Vi hoppar ner fran vara barstolar med viss moda, kutar sedan fram till kaptenen "we heard that you smoke. Do you wanna try a swedish snus?" Han vill inte ha nagon, men vi star kvar och pratar med han ett tag. B.la far vi veta att fartyget kommer till Stockholm nasta ar. Da far vi garna komma och halsa pa. Sedan gar vi tillbaka till baren. Efter ett tag ar det dags for hemgang. Vi gar forbi Lido Restaurant, som ar en lite finare restaurang. De har gratis nattbuffe sa vi bestammer oss for att ga in. For det forsta ar det svart att ta mat da man ar lite vinglig pa benen. Sedan ar inte blicken sa skarp, sa vi ser inte vad vi tar for mat. Da vi sitter och ater star det en kypare bakom Jennie, som alltsa bara jag ser. Jag sager Hello. For man ska alltid vara artig och halsa liksom. Han sager Hello tillbaka. Da sager Jennie "Ja, jag ater ju ris". Jag borjar asgarva. Hur kunde Jennie veta att kyparen som stog bakom henne var kines?? Hon hade aldrig sett han! Det var sa roligt sa bade jag och Jennie lag over bordet och skrattade. Det rinner typ mat ur munnen pa oss bada och det ser ut som personalen overvager om de ska tillkalla ordningsvakter som kan slanga oss overbord. Vi tar vart fornuft tillfanga och ska ga darifran. Jennie ar vinglig och ramlar in i vaggen. Jag forsoker hjalpa henne, men hon kutar fore. Vi springer skrattandes ut fran restaurangen bort mot hissarna. Da vi haller pa att kla oss morgonen efter glider var hyttnyckel fint in fran gangen dar ute. Vi hade gjort klassikern att glomma nyckeln i dorren pa utsidan da vi kom hem igar. Sista dagen imora. Sololja for hela slanten?

En dag pa Korsika

35 grader i skuggan. Vi korde pa sololja idag ocksa, det svider gott nu. Vi hade hort talas om en fin badstrand inte langt fran hamnen. Sa vi tog och traskade dit. Det var inte varldens storsta, men fin anda. Det stekte pa som bara tusan sa vi gick ner till vattnet och tog ett dopp. Da kom badvakten och sade till oss. Det var rod flagga sa vi gatt kliva upp. Efter han hade gatt kom nasta och sade till oss. Hon sa att om vi badade en gang till skulle hon ringa polisen. Senare fick vi veta att vattnet var fororenat. Sa nu ar det bara att hoppas pa att vi inte blivit skadade med fratande medel lr ngt. Just nu kanns det faktiskt sa, men det kanske bara ar brannan. Ikvall ar det show med temat love. Kan man ta risken att ga och titta pa den eller kommer jag langta ihjal mig efter Mikael da? En annan lite rolig sak ar att jag heter "Lina Sofie" och inte "Sofie Lina". Sa pa mitt boarding card star det Lina sa alla pa baten sager det till mig. Kan ju vara roligt att heta nagot annat for en gangs skull. Ja nu ska vi val ta och knata ivag till Lido Bar. Vilken drink ska jag prova idag? nej visst ja; jag har ju provat hela sortimentet. Det far bli en favorit i repris da. Sofie - Stekt krafta

watch your step

jaha, nu sitter man har pa baten. Solat i 4 dagar och vi tror att vi antligen haller pa att fa lite farg. Om vi ar rod eller brun har vi inte riktigt kommit underfund med an. Idag solade vi med sololja, det blev rott, fast ja som sagt, det kanske ar lite brunt ocksa?
Pa baten ar det mest gamla manniskor, sa jag och Jennie har mest bekantat oss med personalen ombord. Dom ar faktiskt valdigt roliga, fast laskiga. Nar vi kommer in i matsalen ropar de "sofie, jennie, how are you?" vi ar 1500 st pa baten, sa jag forstar inte hur de kan komma ihag oss. Kanske for att vi ar yngst?
Igar drog vi igenom hela drinklistan i baren. Sedan sa bartendern; "its time for you to go now". Det blev sangen redan klockan 22.00. Men da var vi uppe med tuppen idag ocksa.
Det ar sa roligt att sitta och ata frukost, for man har ny utsikt att titta pa varje dag.
Det farligaste ar att det ar buffe dygnet runt. mat, paj, glass, kakor och pizza. ingen halsoresa direkt, och man kan ju inte lata bli heller. 
Det gar bra med jennie ocksa. Fast jag tror hon ar lite orolig; sa fort ngn spoar vatten pa ngt dack langre upp kryper hon ihop och tror vi tar in vatten. Idag nar ett flygplan for forbi och tackte solen, skrek hon till och trodde att solen slocknade.

Imorgon vaknar vi pa korsika, spannande
 
Saknar mest Mikael♥

Packar ihop

Nu håller lägenheten på brunnsgr. 12 att så smått packas ihop. Jag tar mitt pick och pack och flyttar till Nysved. Jag ska alltså bli sambo med Mikael, i ett hus. Det låter stort.
Det kommer upp lite minnen då man börjar röra på saker i lägenheten, som t.ex då vi lyfte av sängmadrasserna av sängstommen. Där nere hittade jag lite smått och gott; damm, miljoner hårnålar, gummisnoddar,ett kondomfodral, pengar och Prenkers halskedja.

Jag har börjat tänka på kryssningen nu. Åker på torsdag. De är ju snart de! Ska på banken idag och ta ut lite euro. Planen är; eftersom vi inte får köpa sprit på taxfreen på vägen ner ska vi köpa nere på Mallorca och ta med på båten. Går det? -återstår att se.
Inatt drömde jag om en middag på båten. Han som jobbar på djuraffären i stan med typ harmynta var med. Jag myste med han. Varför? När jag vaknade ville jag bara krama sönder Mikael. Men han var ju på jobbet så jag gick ut och hängde tvätt istället. Där ute möts jag av en hundrumpa. Grannens hund sitter och bajsar på våran gräsmatta.

Jobb idag också. Igår fick jag torka bajs som en mupp kletat över hela sin lägenhet. Vackert.

//Sofie - Ständig bärare av gummihandskar

Det är över nu..

Skolan är över, i alla fall för ett tag.
Studentdagen började med att klä sig i sin fina vita klänning, packa en liten väska med typ nyckel och täckstift,  rulla in lärarnas blommor som stått i vatten över natten, packa en liten grön påse med gott-att-kanske-dricka- i-aulan-dricka, dubbelkolla kom-ihåg-listan tre gånger om. Jag var nervös över att kanske glömma mössan hemma. Ta en buss ut på frösön till Jennie. En liten fördrink där innan vi vandrade iväg till kalle där vi skulle äta frukost. Åka flak in till skolan. Vi kommer fösent och någon har redan börjat prata i aulan när vi kommer instormandes, 24 st. Alla jublar. Sitta i en överfylld aula med en klänning i ett tyg som slickar sig då det är blött, det rinner både på ryggen, i pannan och mellan bröna. Jag smiter ut i korridoren ist. Där hittar jag mina två klassmentorer. Jag tar en cider med dem, även fast de säger att jag inte får. Det var ganska kul. Sedan in i klassrummet för att få betygen. Alla är kissnödig, det blir aldrig någon ro i klassen, helt plötsligt ska vi rusa iväg ner till entrén för att gå ut på trappan. Min hjärna hänger inte riktigt med. Stannar upp i trapphuset för att kanske få se en glimt av en stor "sofie bf3b" skylt, med mina föräldrar. Men det har inte kommit så mycket folk än. Redan här börjar jag få onda aningar om min familj. Nere i entrén är A-klassen redan på väg ut. Nu är det vår tur. Ingen har någon riktig koll, men ut kutar vi, och skriker studentsången. Nu är vi färdig, fullt med folk runt omkring oss, vart går man ut? Hittar ett litet hål där jag smyger ut. Nu ska man ut på gräsplanen och leta reda på sin familj. Runt omkring mig står mina vänner och kramas med sina familjer. Mina egna päron är inte här. Kul jävla liv. Jag känner hur det kokar i mig, det är varmt jag är törstig och mina föräldrar är inte här, så jävla typiskt mamma och pappa. Jag får helt enkelt gå och mingla runt själv i ca 10 minuter tills jag plötsligt hör Klintan ropa; sofie, de är här nu". Jag ser mamma och vill bara slå henne hårt. Det är bara mamma och syster som är här nu. Jag är törstig men det är tydligen pappa som har dricka till mig. Jag vill bara därifrån.
Kliver upp på flaket sedan iaf. Stå där och skrika i flera timmar, ja det hade ju sin charm det också.
klassen 
Dricker ganska mycket på falket, och det är varmt. När åkturen är färdig och jag kliver av känner jag att alkoholen tagit mer än jag trott. Ringer syster så hon får komma och möta mig. Vi har bokat bord till loftet till kl 3, klockan är 5 i, så vi lägger på ett kol. När vi äntligen är där är klockan nog tio minuter över. Jag och Jessika är alltså först. Vart är resten av familjen?? Sena igen. Oväntat. Plåga sig igenom en middag med familjen och morbror och hans fru. Inbillar jag mig, eller sitter Jessika och puttar till mig ibland?
Hem och vila en sväng. Blir opepp. Mikael, Lina och Pär kommer. Vi åker och köper glass. När vi kommer tillbaka är klockan 20.00. Då skulle vi ha samling med klassen vid stora kyrkan. Det är inga där så vi åker förbi. Ringer Jennie. Då har de gått upp till Daffys ist. Okej, jag går dit. Då år jag sms av Jennie igen. Vi är på Campus. Jag vill inte ägna hela kvällen åt att leta min klass runt hela stan, så jag är hemma med mina nära och kära ist. Kristina kommer ner med delar av hennes klass.
 kåpå
Det har blivit så dåligt studentfirande nu på senare år. Polishelvetena går omkring och häller ut alkoholen för oss. Vad är det för sätt? det räcker väl med om de häller ut för de som inte behöver något mer? men de som kan bete sig kan väl få ha sitt kvar? Dags att bojkotta studentfirandet??
Det slutadealltså att ag var med Lina, Mikael, Pär, Hepo och Joel. Det räckte bra för mig.

Vaknar dagen efter och ska på min egna studentmiddag. Känner mig sådär i huvudet men det klarnar framåt dagen. Träffar hela släkten och får paket. Lasse Åberg-glas, Lasse Åberg-tavlor, smycken och tatueringar. Därför har jag nu tillbringat två dagar åt att sitta vid datorn och leta motiv. Blir det en blomranka på smal(tjock)benet?
se tattoo 

Vaknar upp lördag. Dags för nästa studentmiddag med god mat. Pärsallad och Kött. Någon som känner igen den exklusiva bjudmaten? Nu var det Daniels tur.
då 

Jahopp, söndag - ledigt? nej nu är det Stina, Mikaels kusin som ska ha middag. Gratis är gott.


Men nu är det över. Skönt. Nu är jag ledig ända tills, ja, då jag ska på semester. Sedan börjar jag jobba.


See you on Domus

Studentfest

Igår hade jag feber och var förkyld, ont i halsen och allmänt seg i huvudet som man blir då man är sjuk. Men eftersom det är studentvecka kan jag inte banga festandet för det.
Halv fyra på eftermiddagen bjöd jag Kåpe på en första grogg. Den tog  skruv på en gång så när Mikael kom hem efter jobbet klockan fyra sa han att Kåpes ögon gick hit och dit. Vad roligt tänkte jag. Ska det vara så här kan det bli en jävligt rolig kväll.
Kristina drog hem till sig och jag ställde mig i duschen. Min klass skulle grilla på Victorias bakgård. Det brukar ju vara så tjorvigt med pärsallad hit och kött dit och grönsaker någon annanstans. Så nu blev jag så glad för att jag kom på en sådan bra idé; Istället för att ta med sig alla ingredienser och papptallrikar hit och dit, tog jag istället fram en tallrik som liksom är avdelad i tre delar, ser typ ut som ett peacemärke. Så jag gjorde en skitgod sallad och stoppade i ena facket på tallriken. Sedan proppade jag pärsallad i ett annat. Sedan satte jag på locket. Då är ju allt som färdigt, bara köttet som ska grillas.
Hela klassen är ju bjuden, men det var bara ett fåtal där i början, så vi hade nästan gett upp hoppet, men lite senare började det droppa in fler och fler.
Det gick trögt med alkoholen och nu började klassen splittras upp igen. Några skulle gå och köpa cigaretter och några skulle gå ner i badhusparken och några skulle på Österäng och någon gick bara. Det slutade med att jag satt själv där i lägenheten. Jag kände mig nästan lite utlämnad och övergiven. Satte mig ute på balkongen, det var ju fortfarande sol. Varför blir det alltid så här? Gör jag något fel?
I alla fall så kom några tillbaka och vi gick ner till badhusparken och satte oss där på en filt. Hur mysigt som helst var det, men som alltid ska man förstöra det med att gå på krogen. Väl inne på Marité var det lika tråkigt som vanligt. Man var med någon, splittrades och försökte leta reda på någon annan man kände. Hittade Frisk och Jocke i ett hörn så  jag satte mig där. Jag råkade spilla ut Jennies öl då jag skulle stänga fönstret. Det verkade inte göra så mycket för henne. Jag tog hennes kort och gick och köpte en ny åt henne. När jag kommit tillbaka och satt mig tar Jennie ölen och kastar den på mig. Tack tack. Först tänkte jag att det inte gjorde så mycket men sedan började jag frysa. Med tanke på min förkylning tog jag mitt förnuft tillfånga och gick hem.
Vid min port möts jag av Dennis och Kojan. Det var ju en glad överraskning. Dom är ju så himla härliga, funäs. Hoppas vi träffar på de ikväll också.


Idag vaknade jag av ett ljud som jag tyckte mig ha hört någon gång förut. Jag insåg vad det var och somnade om med ett brett leende på läpparna. Jag vet precis vad det var; någon som haft fest och ska bära ner alla tomflaskor till soprummet. I trappan går påsen sönder och alla miljoner glasbitar bara rusar ner för trappen. Nu är jag alltså inte ensam med den erfarenheten längre.



Sofie - Alvedon, någon?


Stockholm

Nu har internet kommit till Nysved. Grattis. Så nu hoppas jag att jag kan uppdatera lite oftare framöver.

Stockholm förra helgen. Mycket trevligt. Fint väder och fint sommarställe ute i skärgården så jag stortrivdes. Pappa Flodin var skönast. Och fullast? Roligaste kommentaren, det var på slutet av middagen så vi hade hunnit med många skålar, han skulle förklara en gubbe som de pratade om; "ja, ni vet inte vem det är, men han brukar vara tomte". Gud vad vi skrattade!
Jag kan inte förklara resan, men en bild säger er än tusen ord..
mikael altanen   jobb pool dukning  . Mikael . 

Jaha, förra veckan var det mösspåtagningsbal. Det hade man ju sett fram emot. Var det kul? Nej. Men Ständut Blakk var som vanligt bäst. Förfest hos Victoria med brudana i klassen. Det var flera stycken som hade lika klänning som mig på balen. Det var kul. Kåpe hade jag pratat med på dagen.
"vad ska du ha för klänning?"
-"en blå ballongklänning"
"vart har du köpt den, för jag har nämligen också en sån?!"
-"Haléns"
"Grattis, då ska inte vi vara i närheten av varandra ikväll"

I helgen var det cruising med Impalan. Fett nice. Det var fyra bilar från Skucku som for förbi Orrviken och plockade upp oss. Det var kul. Vi for in på motormässan och kikade på alla fina bilar. Man blir ju som lite kär. Sedan var det cruising på stan. Man blir lite förvånad över att det finns så pass mycket bilar som det gör här omkring faktiskt. Pär och Hepo kom in på travet också, så de fick hoppa in i impalan de också. Myspys.

För min egna bil går det sämre, nu är typ hela avgassystemet bytt. Jag tycker att vi har gjort så jäkla mycket med den nu, men när jag äntligen besiktat (utan en enda anmärkning) börjar den krångla ännu mer. Den går inte som den ska så vi ska prova byta tändstift. Funkar inte det ska jag gå och dränka mig i sjön.


Funderar på att gå på skolan och kasta vattenballonger på alla nördar där.

Hej svejs

RSS 2.0