Tentaångest? -Javisst!

Jodå, jag lever fortfarande. Antar jag.
Tråkigt på skolan, tråkigt i lägenheten, tråkigt på jobbet.

Lade märke till något intressant idag;
Vi läser farmakologi nu i dagarna. Det finns något som heter betablockerare som liksom lugnar ner hjärtat och dess pumpfunktion. Detta läkemedel tas av vissa hjärtsjuka människor. Eftersom det lugnar ner hjärtat blir man lätt anfådd.
Jag drog då slutsatsen att jag som sjuksköterska helt enkelt får ge mina hjärtsjuka patienter rådet att flytta från Östersund eftersom hela staden ligger i en slänt. Fatta vad anfådd de måste bli så fort de ska gå någonstans i den här stan. Stackare.

Hur det går annars med skolan? Jag hänger med på föreläsningarna men sen är ju tanken att man ska plugga hemma också. Någon måste ha mixtrat med mina böcker eftersom jag, så fort jag öppnar dom, somnar av någon outgrundlig anledning. Då är det svårt att plugga vill jag lova.


En glad nyhet var iaf att jag fick ett sms av mamma idag som frågade va de var för några byxor som en kund på macken kom in med, dom var röda, typ haglöfs, med svart på knän och rumpa. Jag berättade med glädje att det inte alls var Haglöfs utan Lundhags och finns i både röd och turkos upplaga för 1400:- i Järpen. Mitt nöjdaste leende spred ut sig över mina läppar då jag kom på att jag och kära mor har vägarna förbi just Järpen på tordag. Så lämpligt.


Idag tar jag dubbla rosenrot

Idag är en såndär dag som det hade varit lätt hänt att man snoozat både en och två gånger förlänge för att sedan bli så trött på alarmet att man stängde av det helt, vände sig om och drog täcket över huvudet.
Så var det för mig idag.
Hade jag gått gymnasiet fortfarande så hade det inte funnits något annat alternativ.
Men nu råkar det vara så att jag har mognat en smula och känner ansvar över att gå till den där jävla skolan så jag lär mig dom där sjukdomarna så jag klarar den där jävla tentan så jag får mina studieresultat så jag får mina studiemedel från CSN.
Så trots att regnet vräker ner och jag vet att jag kommer vara dyngsur när jag kommer på skolan och sitta och frysa men samtidigt svettas resten av dagen eftersom luften är så konstig på skolan, står jag här nyduschad och samlar ork till att ge mig iväg.


Idag är mitt fina höstväder borta, men jag har trots allt tagit ett rosenrotpiller så jag vet att det kommer bli en bra dag ialla fall.


hörs



Jägarna2


Bättre film! Sjukt bra! Kanon! 5 av 5! osv osv
Jag har härmed skrikit till en svensk film... på bio? Är det jag som är misslyckad eller var filmen stört bra?
Hur som, Lassgård/Stormare är ett mäktigt par. Så ere bara.

Då jag cyklade Kyrkgatan hemöver hann jag kyla ner svetten jag jobbat fram under filmen och väl vid trappuppgången var jag lagomt huttrig.
In med cykeln i förrådet som finns i andra trappuppgången ut mot Kyrkgatan, men i samma hus som mitt. För att komma till min rätta trappuppgång finns då tre st alternativ; gå ut genom ytterdörren igen och runda hörnet och komma in vanliga vägen, gå upp för alla miljarder trappor och gå över vinden, eller så gör man som jag gjorde denna gång; går källaren, vägen förbi tvättstugan eftersom jag hängt tvätt i torkrummet.

Ni kom ihåg att jag nu var lite huttrig efter filmen och det blev lite kymigt i den läskiga källaren som innehåller flera skyddsrum med jättetjocka väggar och specialdörrar.
Tänk er att befinna sig i den källaren efter att ha sett en halvläskig film precis alldeles nyss.
Jag står där och jagar upp mig själv när jag plockar ner tvätten och torkaggregatet surrar på för fullt.
Tankarna går oavkortat till någon dålig skräckfilm där det kommer någon läskig gubbe upp bakom ryggen på en. Så jag tittade mig över axeln ett par gånger för att försäkra mig om att ingen stod där.
Jag slänger ner sista strumpparet i ikeapåsen, släcker och ska stänga dörren. Då hör jag en dörr som plötsligt öppnas och sen tunga steg som sakta går ner för trappan. Jag står som fastfrusen med handen kvar på handtaget och min stackars lilla hjärna arbetar på högvarv:
-Vad gör jag om det är en stor karl med blodig kniv som kommer? Ska jag släppa påsen och kuta den läskiga korridoren bort mot min trappuppgång och riskera att han kutar ikapp mig och hugger mig i nacken? Jag känner hur det sticker till i ryggen vid blotta tanken.
-Ska jag istället backa in i torkrummet? Jag kommer aldrig kunna hålla emot handtaget.
-Ska jag överraska han? Gå fram till hörnet och när han rundar kastar jag mig på han?
Jag hade inte kunnat gjort något av alternativen, -jag stod förstelnad och väntade på min död.
Stegen är nära nu. Jag hör hur de stannar till en halv sekund innan varelsen rundar hörnet och pulsen på mig stiger över 300. Fram kommer det en tilltuffsad liten kineskvinna och jag ser ögonen på henne blir jättestora då hon ser mig. Stackars kvinna, jag hörde ju hur rädd hon var precis innan hon skulle runda hörnet och där möts hon av en tilltuffsad Sofie som står förstelnad och glor med lika stora ögon hon också.
"Hejgudvadräddjagblevjagharprecisvaritpåbioochstoghärochskrämdeuppmigsjälv" hasplar jag ur mig och försöker pressa fram ett snällt leende till den vettskrämda kineskvinnan som skrattar till och drar en lättnadens suck.
-Hejdå, säger jag och går. Kineskvinnan säger ingenting. Hon är nog fortfarande chockad över sin konstiga granne som bara står och glor utanför torkrummet.

Jag suckar lättat då jag kommer in till min lägenhet och låser dörren om mig. Äntligen hemma i lugn och ro.
Som alltid då man kommer hem känner man hur kissnödig man plötsligt är, så jag snabbar mig att lägga bort påsar och klär av mig ytterkläder och skor och rusar in på toaletten och sliter upp toalocket typ samtidigt som jag börjat dra av mig byxorna.
Då har jag, min dumma jävel, tydligen rensat hårborsten innan jag gick hemifrån och slängt en stor hårtuss i toan och inte spolat ner den. Vilken tur att filmen innehöll mycket hårtussar så pulsen snabbt jobbar sig upp på stadiga 300 igen. Jag kväver ett fasansfullt skrik och sansar mig ganska snabbt.
Jag är vid det här laget lite skärrad och tänker för mig själv att nu måste det vara slut på dumheter medans jag klär av mig.
Av med alla kläder och ska sist ta av mig BHn då jag känner att det river till lite men jag tänker inte mer på det. Jag fortsätter med kvällens toarutiner; tvättar ansiktet och borstar tänderna. När jag sen ska smörja in ansiktet hajjar jag till. Jag har blod på händerna. Jag granskar dem ett tag och kopplar inte vart det kommer ifrån och jag flyttar sakta blicken upp mot spegeln. Jag är helt övertygad om att det kommer stå en ful jävel där bakom och döda mig. Till min stora lättnad gör det ju inte det men jag är fortfarande stört rädd med tanke på att jag står vid mitt egna tvättfat med blodiga händer och vet inte vart blodet kommer ifrån.
Nu slår det mig att det rev till och jag ser efter på höger sida och mycket riktigt blöder jag lite.

Det blev två snabba steg till sängen och jag tänker ligga helt still tills dagsljuset sipprar in över mitt enkla rum på Brunnsgränd 12.
Nu ska jag försöka hålla mig från skräckinjagande företeelser ett tag -vi måste ju tänka på att jag har hjärtfel i släkten.

 

Jag stillar mitt sinne med lite kort på nära och kära

   



  





Teknikens under

Igår kollade Jennie hur lång tid det tar att gå från henne till hennes kompis Sanna.
-Åh fan, har du varit ute och gått Jennie?
-Nej för fan! Jag kollade det med kart-appen!

Fantastiskt så mycket man kan göra hemifrån soffan nu för tiden

Jag höll inte hela kvällen, tyvärr

Faaan.
Besvikelsen när man vaknar kvart i fem och inser att man missat avslutningen på Fröjdholmen.
Jag som var så taggad! Vilka var där? Vilka gick hem med vilka? Hur var stämningen? -Inte vet jag, för jag låg hemma och sov. Så oväntat!
Nu kommer det igen: Jag ska ALDRIG dricka alkohol igen.


Blåljus på Brunstgränd

Då jag satt och åt middag här på Brunstgränd i min ensamhet börjar blötsligt sirenerna ljuda nere på gatan.
Min första tanke var att det var ambulansen som var på väg igen.
Han var nämligen hit och hämtade någon igår i huset mitt emot. Nyfiken som man är spanade man ju mot "Thai Livs Special" för  att se om man fick se någon sjukling bäras ut på bår.
Ambulansen stog där väldigt länge men tillslut, efter ca tre glas saft och ett halvt paket mariekex, kommer de ut med en gubbe som ser -enligt mitt tycke- alldeles för fräsch ut för att åka amulans. Bevikelsen över avsaknaden av blodiga bandage, droppstänger och syrgasmasker var enorm.

Men det var som sagt igår.
-Idag var det polisen som kom susandes i full kareta.
Jag såg in i bilen på förarens muskulösa biceps som spände åt resåren på den mörkblåa pikétröjan med polismärket snyggt där på armen då han höll i ratten och mitt stackars flickhjärta tog några extra skutt av upphetsning.
Till min stora glädje styr han snabbt upp på trottoaren på andra sidan vägen och stannar utanför Pizzeria Aladdin. Den snygga föraren springer snabbt in den vanliga entrén medans hans kollega springer mot baksidan av huset.
Sofies ögon är nu väldigt stora av nyfikenhet och upphetsning då hon sitter och -nu- hetsäter sina fiskbullar där uppe på andra våningen i huset mitt emot och har full uppsikt över hela händelsen.
Snyggpolisen kommer ut från pizzerian och hoppar över staketet och sätter fart mot baksidan även han.
En drös med utlänningar kommer fram från baksidan och börjar tjaffsa.
Efter första mötet med poliserna lugnar de ner sig en stund för att sedan blossa upp igen. För att säkerställa situationen får nu tre st utlänningar ställa sig mot väggen och pulsen på flickan på andra våningen i huset mitt emot stiger nu till skyarna.
Utlänningarna blir visiterade och därefter följer ett väldigt långt snack. Detta intresserade inte mig så där slutar historien om (vad jag hoppas var) knarkhärvan på Pizzeria Aladdin.

Det märkliga #1 - Varför får inte polisen förstärkning?
Det märkliga #2 - Varför står det inget om händelsen på OP.se?


Jag önskar att det kunde bli lite mer höst så löven på de förbaskade träden kunde falla av så man har full uppsikt.


Jag avslutar med att höja ena ögonbrynet och säga "och folk frågar varför jag inte har nån tv!"



Nya äventyr med team forss/Eriksson.  Jävl...

img_6620 (MMS)

Nya äventyr med team forss/Eriksson.  Jävlar va kul att tälta! Sagt och gjort; två timmar senare satt vi i Gustavsbergsbacken och kikade ut över vår vackra stad med en varsin cider i handen.  Ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig, och detta äventyr var ett sånt, mindre lyckat, kanske man skulle kunna säga. Det började blåsa på rätt friskt där uppe i backen. Då vi låg där inne i tältet kunde jag inte släppa oroskänslan över att vi snart hade en tältduk i ansiktet eftersom vi slagit läger på en stenhäll och bara gömt tältpinnarna under en tunt lager mossa. Det kändes inte alltför stabilt måste jag erkänna. Men som man gör vid all tältning; man lägger sig till rätta så gott det går och försöker knipa igen ögonen bäst de går och hoppas på att John Blund kommer så fort som möjligt. Efter en stund, i någon form av en trött dvala vaknar jag åter till liv av en kraftig snärt i tältduken och skriker ut; "je tro de tapå å blåus!". Om man skulle räkna om alla våra asgarv ikväll till situps skulle de nog bli ett par hundra, lätt. Jag återgår sedan till min dvala en stund innan nästa vindby åter väcker mig till liv. "säg till när du ska åka hem" säger jag bryskt till Jennie varpå hon svarar med ett kort "ja det är dags". Tänk er hela denna absurda situation då vi ligger i ett tält mitt i GB-backen och bara asgarvar. Vi bara gillar läget liksom. På promenaden hem frågar jag Jennie om detta var ett misslyckande. Hon svarar då att det inte alls är det, snarare en ny erfarenhet.  Väl hemma efter den djävulska ihoppackningen, på väg upp i min trappuppgång brister vi båda ut i ett härligt fnitter -vi har gjort de igen, ett nytt äventyr med oss själva.   PS. Vecklade ut tältet då vi kom hem och det finns vissa symtom som tyder på att vi satt upp tältet på hundskit, bl.a lukten och färgen på ett hörnparti. Orsaken kan vara att vi inte hade med oss någon pannlampa och famlade mest runt i mörker. Till nästa gång tar vi alltså med oss följande; -pannlampa -ett nytt tält (lägg gärna märke till mina medicinska termer såsom "symtom" och "orsak".


Idag trodde jag att jag tränat för sista g...

img_0139 (MMS)

Idag trodde jag att jag tränat för sista gången.  Dom sa till mig att hjärtat växte "fel" vid ansträngning; runt hjärtat sitter en hjärtsäck; perikardium, som ligger där som en stark hinna. Eftersom den sitter så hårt fast runt hjärtat så växer hjärtväggen med sin muskulatur innåt istället. Ju kraftigare muskelväggen växer till sig desto mindre blir då kammarutrymmet där blodet ska vara. Oj, tänkte Sofie, då måste jag sluta träna med detsamma!  Till min lättnad gällde detta bara vid riktig plötslig, jättemycket ansträngning, tex. vid hjärtinfarkt.  Då man tränar växer väggen långsamt och perikardiet hinner töjas med muskeln utåt istället.  "tur för mig" tänkte jag och gick upp på gymmet på lunchen.  Dagens ord; Dyspné = andnöd Dagens ord 2; Synkope = svimmning, plötslig och tillfällig förlust av medvetandet, i regel orsakad av rubbad blodcirkulation med blodtryckssänkning och otillräcklig blodtillförsel till hjärnan.  Dagens ord 3; Angina pectoris = kärlkramp Dagens studier är därmed slutförda. Då återstår för mig att sätta på mig löparkläder (med långkalsonger under), gå upp till ÖSK och sätta mig vid ett bord och titta på adrenalinpumpande vildoxar med min gamla vapendragare över ett glas rött, kanske två, och rabbla upp anlednigar till varför man får dricka vin mitt i veckan och konstatera att det minsann inte bara är älgjägarna som får ut i skogen och jaga storvilt denna vecka.  tack för visat intresse


Det är på vinden det händer

Gratis är gott. Ett stulet köksbord torde då betyda alltid god mat.
Jag bar upp lite prylar till mitt förråd på vinden, typ tält, liggunderlag, kängor och ryggsäck. Då visar det sig att min kära kusin som snällt fick ta sitt pick och pack och flytta från Brunstgränd då jag ville tillbaka in, flyttade sina saker två våningar upp till vinden alltså. -Onödigt att det skulle stå där och samla damm tyckte jag.

En annan fin upptäckt som gjordes i samma veva på vinden var killen som har förrådet mitt emot mig. Då jag svepte med blicket såg jag till min stora glädje att det bor en fin kille i mitt hus; fullt av militärsaker, 65-liters lundhagsryggsäck, vandringskängor, slalomutrustning m.m m.m. Jag observerade också att det bara fanns en uppsättning av allt; alltså ingen störig flickvän. Åtminstone inte ett enda spår av en. 
Jag funderar på att sätta mig i min soffa där uppe på förrådet och spana en dag. Killen med förrådet mitt emot måste vara assnygg.


Nu väntar en fyra timmar lång föreläsning om ögon och dess sjukdomar. Jag planerar att ta en Kick-Up Snus någon gång på mitten för att kunna hålla fokus hela tiden.


Over N` Out

Drömmer mig bort till snöklädda fjälltoppar och svettiga underställ

Vad gör man när man helt plötsligt har tid?
Efter skolan på dagarna? Jag har alltid sprungit direkt på jobbet. Nu jobbar jag inte längre.
Om jag hade kunnat så skulle jag ha tränat. Men lilla Sofie har gått och överbelastat sitt ben så hon har bytt namn till Halta Lotta. Igen.
Jag känner för att sätta mig hemma vid bordet och plugga lite läkemedelsberäkning men jag kom på att jag inte har något köksbord. Då måste jag lägga mig i sängen och läsa medicinska sjukdomar istället. Det kommer inte gå, för så fort jag lägger huvudet mot kudden somnar jag.
(Rätt roligt att min halvsambo-girl har sömnproblem medans jag knappt hinner lägga mig förrän jag somnat. Jag skrattar lika mycket varje morgon då vi vaknar, eller jag vaknar, och hon tittar på mig ungefär)


tristess är min nya finess? (rimmar ju inte ens)


RSS 2.0