Polisbesök

Det är inte alla dagar polisen ringer på dörren och ber en följa med ut till bussen.
Jag höll ärligt talat på att skita på mig. Kände paniken bubbla inom mig och jag tänkte "jag vill inte in i fängelse, jag vill inte in i fängelse". På skakiga ben följde jag snällt med. Förökte diskret titta efter olika flyktvägar på vägen mot bussen. Väl vid bussen möts jag av ytterligare tre poliser och de ler mot mig allihopa - "ett gott tecken" tänkte jag och började slappna av lite. 


                                                                                                               To be continued...

Bilar & Bärs eller Småpuppor

                                     

Musiken dunkar över hela stan. Överallt går brudar omkring översminkade med korta kjolar och stora glasögon. Grabbarna sprätter omkring med bara överkroppar och bolagspåsar i händerna.
Nej, inte riktigt, men om solen hade visat sig hade det kanske varit så.

Storsjöyran pågår för fullt och jag känner hur kärleken flödar i hela stan.
Men jag vill höja ett varningens finger till alla småpuppor där ute;
Det som i juli är en brunbränd hunk med converse, är i oktober en loj, trist kille med sura jumpadojor. 


Jag och älsk flyr däremot länet då det drar ihop sig till festival. Vi åker till Avesta för bilar å bärs!


Allergisk reaktion



Skulle man vara rolig och färga håret och ha blåa linser. Det var kul ända tills det började svida. Det roliga slutade med ett besök på ögonkliniken och 6 dagar med antibiotika.
Solglasögon dygnet runt är numera ett måste.


Bioväder är definitivt inte samma sak som stråketväder

Mycket klen uppdatering! Orsak; Har inte hunnit eftersom jag jobbar skiten ur mig för tillfället. Förra veckan skrapade man ihop nätta 84.5 timmar.
Idag var min enda lediga dag på två veckor. Vad händer? - Vaknar halv 9 av att jobbet ringer. Så nu sitter man här igen!

Ställde ändå krav för att komma hit idag; övertidstillägg samt få betald tid för att gå in på stan och köpa present till Maria som fyller 20 idag. Jag hoppas på tårta ikväll.

Till råga på allt har jag haft feber och ont i halsen hela veckan. Men jag har ändå försökt få till lite vardagsmotion genom att cykla in på jobbet. Jag kör på devisen "jag tröttar ut sjukdomen innan den tröttar ut mig"

Sjukt sugen på tennis också - jag har lagt ut lite krokar angående racket. Team Fritid-Viktor skulle kika vad han hade för grejer, men jag hoppas fortfarande på att kära farsgubben håller vad han lovat och köper ett varsitt till oss, så vi kan gå upp på skolan i Skucku och spela - Det var han själv som kom med förslaget, så jag tycker att han kan fixa det.


För övrigt börjar jag få lite Eclipseabstinens - det börjar bli dags för ett nytt möte på bion.
Om man inte ska se Incpetion.. Det måste vara vädret som gör mig biosugen...
Jag är hur som helst inte ett dugg sugen på stråket. Våga vägra?


38 grader och ont i halsen



Såhär ser man alltså ut efter en tennismatch. I alla fall om man är världens klantigaste och halkar på en jacka. Men vi låtsas att jag offrade mig för poängen.
Skrubbade också upp höger armbåge. Så fort jag rör mig spänner det över såren och det gör så förbannat ont!
Jag tycker själv att det är ganska charmigt med uppskrapade knän; jag känner mig som en somrig flicksnärta igen. Men jag kommer inte ihåg att det gjorde så här ont då jag var liten...



Imorgon måste vi hålla utkik i ÖP:n efter Mr Lundström (han jag tar hand om på jobbet); Vi var på stan idag och då kom det en ÖP-gubbe och haffade Tompan. Jag kan avslöja att morgondagens fråga lyder;
"Nu är det ju fruntimmersveckan. Den är känd för att vara regnig, tror du att det blir regn?"

Jag köpte en ny almanacka på stan. Jag älskar almanackor!




Megajobbpass

Har nu jobbat 12 av 24 timmar på detta härliga arbetspass. Men jag ä int bitter! Vi har nämligen spenderat dagen på loppis samt utslagna på gräsmattan. Jajjamän - Jag är en soldyrkare.

Trevlig kväll i Hoverberg igår förresten; Lite grill, lite drinkar, mycket skitprat och mycket härliga skratt. Ge mig fler skitpratskvällar utan karlar.




Avslutar med ett kort på... ja jag vet inte, råttunge eller hundvalp? Det är hur som helst djuret vi får hem i höst.


Morgonstund har guld i mund? Träning hur som helst

Vi hittar alltid något att fira. Idag bjöd Carina på blåbärspaj för att fira att jag kom in på skola.
Hon är snäll min svärmor.
Hittade också ett kuvert från svärföräldrarna då jag städade idag. Jag hade totalt glömt bort det, lyckost mig att det var fullt med pengar. Sweet

Imorgon blir det träning i arla tid, sedan väntar en arbetsdag på ynka 5 timmar. Då man är van vid minst 11 timmarspass känns 5 timmars jävligt onödigt, man hinner ju knappt börja förrän man ska sluta.

Jag ska introducera Pantzarvagnen på Itrim, mycket spännande!



Urval BII, Antagen.

Jag var tvungen att fråga KåPé  om det betydde att jag var antagen. Och ja, som vi fattade det så var jag det. Kul! Jag som inte tordes hoppas på något annat än kanske reserv i bästa fall. Men tydligen blev jag antagen på en gång.
Sjuksköterska på mittuniversitetet Östersund. Ja tack.
Kristina kom in på Idrottslärare I Umeå, lite coolt!
Annars då? Bröt typ tån igår. Tappade trädgårdsbordet (hörnet) på min nakna tå. Det blödde bajsmycket och nu är den blå. Ajaj

Jag gillar att olja in mig före löpturen

...då blir man så svettig och härlig på en gång.
Men riktigt så var det faktiskt inte. Eftersom vi hade så sjukt skönt väder idag var jag inte sen att sätta på mig bikinin och olja in mig för att gå ut och dra på ett lager färg till på trädgårdsmöbeln. Därefter blev det en löptur. Och vilken bränna jag fick!


Fick sms av älsk mitt på dagen; Du + Jag = Bingo ikväll
Me Like så att säga.
Dock ingen vinst, men vi var nära båe tvo.


bilkrockar och inflyttningar

Jag gillar effektiva dagar på jobbet; måla naglarna, fika lite, måla tånaglarna, kika på en film, äta mat, och sedan efter jag har slutat, stannar jag kvar för att titta på Twilight. Ibland funderar jag på om Helena sätter på den då jag är på väg att gå hem bara för att hon vet att då stannar jag ett par timmar till.
 

En kul grej; är på väg in i trappuppgången till mitt jobb. Vem möter jag i dörren? En av mina favoriter och homie; Emelie Grönan Grönlund har flyttat in på Ruuthsvägen 3. Helt fantastiskt, men döm av min förvåning liksom.

En annan mindre kul grej; jag krockade idag. Med Mikaels nyfinbil. Han som hade strulat på och beställt ny grill till bilen och väntat i flera veckor, och sen sitter den bara på typ 3 veckor då tills Ms Sofie kraschar in i ett rådjur.
Jag gruvade mig i x antal timmar tills jag tog mod till mig att ringa han från jobbet för att berätta det.

-------

Älskade mor ringde ikväll och började prata på. Efter ett tag frågar hon mig om jag är ledig imorgon. Jag hinner inte svara förrän hon säger "men vad är det som kryper nere på vägen? Jag måste ta fram kikaren... Nej jag ser inte vad det är. Jag måste gå ner och kolla. Jag ringer dig om en stund" ...klick.   Ja, än har hon inte ringt upp.

Frigolitringar och Heliumballonger

Fick jättemycket fjärilar i magen helt apro på.
Kanske eftersom jag fick höra dom mest efterlängtade orden som jag väntat på i hela mitt, ialla fall ända sedan jag var gammal nog att önska mig något i julklapp; "ja vi har en fin liten kille till er" Japp, det låter trots allt som vi får tillökning i familjen till hösten ändå. Under yranhelgen åker vi återigen söderöver för att kika på kennel, mums.


Jag och Mikael älskling hade tråkigt idag. Och som alltid sitter vi i vardagsrummet på morgonen och funderar; "ska vi hitta på något? vad ska vi göra då?" Men sommar som det är nu finns det alltid något att göra, så vi hoppade in i bilen och styrde mot Strömsund och dundermarknaden. Jag måste säga att jag är mäkta imponerad av raksträckan som är någonstans mellan Hammerdal och Ström. Kan den va upp mot 6-7 km??
Som på alla andra marknader köpte jag frigolitringar med grillkrydda på. Fyndade faktiskt en minivisp och pärskalare också. Och en heliumballong som jag, Mikael, Daniel och Carina sög i oss tillsammans då vi kom hem. Mycket roligt. Första gången Carina fick tillfälle att använda filmkameran hon fick i 50årspresent.


För övrigt;
Begravning för fastra igår. Det var väldigt tungt som väntat, men överlag tyckte vi allihopa att det gick bättre än väntat. Jag trodde det skulle kännas annorlunda nu efter begravningen, avslutat. Men icke. Innan, när alla syskonen var till Tore och Susanne för att få hjälp med pappas slips kändes det som vi väntade på fastra, att hon också skulle komma och att vi skulle på någon annans begravning tillsammans.
Man kanske inser mer nu i sommar att hon saknas, när vi är i Salsån. Man kommer sakna både brakfisarna och snarkningarna, sakna att någon kommer ut med jämna mellanrum och förser oss med både godis och bullar. Sakna häx-/skatskratten.

Hur som helst blev den en fin avslutning på dagen med kolbulle med päronen samt Gunnar och Anna på ångbåtsbryggan i Hara.



Ge mig fler fina sommarkvällar nere vid vattnet med brummande V8ljud.



BLÅVITT

Hittade denna kära gamla creme hos en brukare på jobbet. Mina tankar dras direkt iväg till den gamla goda tiden med sommarjobb på Konsum i Svensta; lugna dagar med allas vårat eget radio jämtland (det är det jag mest kommer ihåg; morgontrött som få, men vaknade till liv med radiopratarna på radio jämtland ). Jag tyckte mest om att fylla på toapapper, det gick så fort. 
Vart försvann BlåVitt? Är det märket som idag heter Coop Extra?
Jag minns hur som helst att jag fick mjäll av BlåVitts schampo



Eclipse



I dagarna två har jag fått umgås med mina favoritgrabbar. Det känns underbart att vi har börjat hänga igen. Det är så svårt att sluta le efteråt. Det är som att vara nykär.
Mikael tycker också att det är bra att filmen äntligen har kommit ut på biograferna; åter igen kommer jag hem sent om kvällarna, villig som aldrig förr.


Långt uppehåll kräver lång uppdatering?

Sådärja. Nu, kl 01.46, natten efter dagen efter hemkomsten, sitter jag äntligen i soffan en stund och flåsar ut. -Det är omständigt att ta sig iväg på resa, men det är nog minst lika omständigt att ta sig hem och innan man har återställt allt som det ska vara.

Resan då? -Gick bra. Varmt. Soligt. Underbart att få komma iväg bara Mickis och jag.
Mikaels ord efter resan; Ingen mer solsemester. Jag förstår att han känner så. Åka på resa med mig - Soldyrkare nr 1. Får jag bestämma ställer man klockan på halv 8, går och käkar frukost och går sedan ner till stranden och drar en 9-timmarssolning. Och så blev det, dom dagar som jag fick bestämma. Dom andra dagarna var vi ute på utflykter. Vad Sofie anser om utflykter; Varje timmes utflykt är en timmes förlorad soltid.

                               
  
Nog om detta.

Jag har ju fyllt år också. Jag går in på min 21:a sommar och det känns bara bra. Jag hade hoppats på mycket pengar i present, men slippa ställa till med tårta och sån skit. Vad händer? -Det kommer typ busslaster med folk som ska ha kaffe i dagarna 2(hittills, det skulle inte förvåna mig om det kommer fler), men jag får inga presenter, och ännu mindre pengar. Jag hade hoppats på att dra in lite stålar så jag kan betala av restskatten, men det ser inte så ljust ut nu då.
Får bjuda på en massa kaffe och fika, men får inga paket. Snacka om sälja smöret och.... inte få nåt?

Nu har jag så mycket saker för mig, hur jag ska jag få ordning på allt? Ska börja med att ta min kvällsdos Restorate som jag började med idag. Det är jag och Carlotte Kalla.
Vet inte om det berodde på Fitline-produkterna, eller sockerpillret det blir av dom, eller att jag käkat för mycket mat och har energi som bara vill ut, som gör att jag har känt mig extra pigg idag; Efter min sedvanliga löparrunda kände jag -"Nej, jag är inte färdig än", och vände om och sprang samma runda tillbaka också, alltså dubbelt så långt som jag brukar. Härligt. Det kan ha berott på att när jag började närma mig hem igen såg jag hur mina armar började svettas, och tokig som jag är, tycker att sånt är lite häftigt så det var därför jag tvingade mig ut på mera löp, för då jag äntligen kom hem hade jag lika blöta armar som dom på Biggest Loser. Coolt.
Ja, det låter som mig det här.


Vi har också fått den tråkiga nyheten att vårat hjärtegull som vi skulle få in i familjen, inte kommer att komma. Då tiken skulle till och valpa så ploppade det bara ut en enda valp, och det en tik. Vi ska ha en hane, så nu vet jag faktiskt varken ut eller in.


Nu väntar en uppdatering på stekräknarklubben, sedan sängen.


RSS 2.0