Känn ingen sorg för mig, Göteborg

Vi har bokat allt - nu är det bara att fara! Torsdag den 7:e maj åker vi, det blir ett jäkla gäng! Jag ska göra värsta partyskivorna och vi ska ha allsång i dagarna tre!
Jag är så på G!

Varit och tränat också. Gjorde konditionstestet idag, som jag inte gjort sedan andra veckan. Jag har fått ett konditionsvärde som är tio "siffror" bättre än då. Vilket tydligen innebar att jag förbättrat min kondition med 25% på 8 veckor -inte illa pinkat. 
 

//Sofie - Lätt som en fjäder?

P.S Det blev ingen kamera igår, ekonomin går inte min väg denna månad. Dessutom var kameran ändå så dålig sa Mikael.

Shoppingterapi

Idag köpte jag en gått-ner-20-kilos-present till mig själv (vi struntar i att jag bara har gått ner 17=P) En knallrosa NIKE-tröja på team sportia. Det är farligt idag; jag är stressad för att jag inte jobbar naturkunskap som jag borde göra, så då blir jag på shoppinghumör. Har handlat för ca 2000 kr idag =S dock är 400 kr nutrilettsoppor och 1200 kr tröjan på sportia (599/st men jag köpte två för jag kunde inte bestämma färg. Dock har jag lämnat tillbaka den svarta nu).
Dessutom hämtade jag posten nu, och elgiganten har värsta värstingpriset på en kamera som jag och Mikael har gått och velat ha jättelänge. Så jag funderar på att åka in och köpa den... Men vi får se hur ekonomin ser ut nu efter jag betalat räkningarna. 
 
Hej på stunden

Sökt högskola

Nu har jag inget för mig på måndagar, tisdagar och onsdagar. Vilket innebär ledigt ledigt ledigt. Jag tycker faktiskt att det är skönt, idag har jag t.ex uträttat en massa ärenden. 1- tränat. 2- sökt skola 3- köpt kuddar till nya soffan och påskdukar. 4-varit på dollar å köpt påskfjädrar. 5-solat. 6- hälsat på Skucku.

Spännande med högskola! jag blir så pepp på att börja plugga när jag surfar runt på studera.nu och på kårens hemsida m.m. Min ansökan ser ialla fall ut som följande;
1. Sjuksköterska, Östersund
2. Sjuksköterska, Dalarna distans
3. Sjuksköterska, Göteborg
4. Sjuksköterska, Sundsvall
5. Djursjuksköterska, Skara

Egentligen är det ju bara Sjuksköterska Östersund jag vill, men det var så roligt att knappa på hemsidan, så jag tog några fler, på reserv liksom. Undrar vad Mikael säger om jag typ bara kommer in på sjuksköterska Göteborg... Om så vore fallet skulle jag ta det ändå, eftersom det är sjuksköterska jag vill läsa, dessutom är Göteborg en väldigt fin stad. Då skulle jag köpa års-åkband på Liseberg!

Imorgon ska jag ringa på city lägenhetshotell i Göteborg och boka rum. Jag är nämligen såå sugen på Liseberg! Jag tar ett rum när det är ledigt, alla som vill och kan, får gärna följa...


Bergsbanan, Balder och kanonen; snart kommer jag!

Ma B klar!

Åh vilken härlig dag!
Gjorde slutprov på matten, så nu är jag helt klar med den. Jag nöjer mig med betyget G, nu har jag ialla fall kursen på papper.
Solen skiner och jag är på strålande humör! Lämnade bilen på Frösön idag (på jobbet, Ruuthsvägen) och gick sedan upp till ATS och tränade. Jag var helt själv på gymmet och personalen kom och skämtade med mig - stämningen på topp överallt idag. Var till och med så uppe i orra så jag tog och anmälde mig till ITRIMs lag till tjejgåingen. Lite väl töntigt kan jag tycka såhär i efterhand, menmen.
Anmälde mig också på någon kundkväll, vet ej vad det är, men det är säkert kul.


Igår ringde Moje till mig. "ja tjena, jag skulle ha haft tag på micke"
Jag som inte är van att mikael kallas micke blev alldeles ställd och visste inte vad han pratade om, så jag råkar säga "vilken micke?"
-"ja, din sambo antar jag, erat hemnummer står ialla fall på er båda. M I K A E L   Å N G N E L L" bokstaverar han sedan åt mig.
"Jaha, han! ...Han e nog hemma, jag e ju på jobbet nu jag."
Moje må ju ha trott att jag var världens dummaste. ( men de gör nog inget, för jag har hört att inte han heller har så många hjärnceller).


Back to work... Fast NS ligger och kollar på FULL FRYS, så det är nog inte värt att gå in och störa han.


Nu gör vi om

Nu har jag äntligen grundmålat den fula bastuväggen i vardagsrummet. Den som var brun panel med ljusare partier där det suttit tavlor och soffa. Snyggt. Så nu ska den bli vit. Vi ska möblera om och hänga upp TV:n på den väggen samt köpa ny soffa och ha mot fönstret ut mot fjällen och sjön.
Annars då? - jo jag mår bra, har stått och "kutat på stället" framför spegeln och stereon i en halvtimme nu, eftersom jag vägrar gå ut och gå när det snöar vertikalt. Jag måste ju som komma upp i mina steg hur som helst.

Igår gjorde jag bort mig;
Ellinor som är chef på dagis har ringt och frågat mig om jag kunde ta en halvtidstjänst på dagis fram till midsommar. Då skulle jag jobba måndag, tisdag och onsdag. Så jag tog på mig det då. Gick upp till chefen på konsum och sa att jag inte kunde jobba måndagar, tisdagar och onsdagar. Så hon fixade bort alla mina tider som jag hade då då. Då ringer Ellinor upp igen. Då har hon pratat med dagis och dom har ändrat sig; dom vill att jag jobbar i köket måndag - fredag , 9-13 istället. Det kan jag inte jag eftersom 1; åker inte till svensta 5 dagar / vecka för att jobba några ynka timmar. 2; jag har fortfarande kvar mina dagar på konsum torsdag-söndag. Så alltså slutar det hela med att jag inte får något jobb på dagis, jag har tagit bort hälften av mina ynka stackars timmar som jag hade på konsum och får inte tillbaka dom. KUL JÄVLA LIV.

"hej jag jobbar 10 tim/vecka och bor i hus ute i orrviken, har bil och går på bantningskurs som kostar 800/mån"
Hur ska det gå ihop?


Finväder!

Bra dag idag! Fick mycket gjort. Nästan lite stolt över mig själv.

Först och främst klev jag upp från morgonen. Åkte in till Frösön och hämtade upp min nya och tillfälliga träningskompis Lina. Därefter for vi in till staden och ITRIM. Ett jobbigt träningspass, dock inga bara rumpor idag.
Ringde sen till Frida för idag har det faktiskt varit bra väder. Dock inget svar hos henne. Tänkte då; aldrig i helvete att jag åker hem och sätter mig och pluggar idag! Så jag tog och for ner till badhusparken. Hyrde ett par långfärdsskridskor och bara åkte iväg. For bort till Odensala och satt och filurade ett tag. Jag som hade tyckt att det gick så lätt dit förstog nu anledningen på tillbakavägen; Motvind. Och jag som hade hoppat över lunchen för att jag tänkte; jag ska ju inte vara borta så länge, var ganska trött. Jag höll nästan på att bryta ihop där ute på sjön för att jag hade så länge kvar. Men då helt plötsligt ringer telefonen. Så då är det ju Frida som har vaknat till liv. Nu vill hon ut och gå. "ja, fan va kul, jag e i badhusparken om en halvtimme" säger jag glatt, och anstränger mig verkligen för att inte låta allt för trött.
Då fick jag faktiskt lite ny energi och pinnade glatt vidare hemöver.
Väl iland igen och på väg bort mot bilen känns det verkligen konstigt att gå, efter nån timme på skridskor liksom; det måste ha sett ut som folk brukar se ut morgonen efter forum på skalet; vaggar sakta och bredbent hemöver.
Mötte upp Frida så vi gick bort till minnesgärdet. Roligt att träffa prinsessan igen (alva alltså, inte Frida ;) Lika söt som vanligt. Jag hoppas verkligen att det går bra på höftröntgen så hon kan få några puppisar. Jag vill ha!
På eftermiddagen var jag lite shoppingsugen så jag for runt och kikade lite på affärer. Typ GP, Fresks och Meri var jag på. Hittade faktiskt ett par överdragsbyxor -helly hansen- på GP och en överdragsjacka-craft- på Meri. Ringde då min älskade prins så han fick komma och lösa ut mig. Han e brano snäll han.
Väl hemma i porris igen har jag gjort sista matteprovet. Känns så underbart att ha det gjort - det har tyngt mina axlar länge. Nu är det dags att ta hand om naturkunskapen, men det känns som den kommer gå mycket lättare. Det är ju faktiskt snart dags att söka in på högskola... hoppas jag hinner klart före
.

Lägger in en bild på min nya kompis också;
alva

Någon dag framöver ska jag skriva något roligt, jag lovar.

Mest Itrim

Då var första helgen i stugan avverkad. Jag hade faktiskt gått och gruvat mig för den, eftersom (som någon i min bantningsgrupp sa; "att bo i en husvagn i fjälls är som att bo i en mat- och vinkub") jag bantar. Så att åka till fjälls med vännerna där dagarna alltid ser likadana ut ; fika på fjället, dricka på after skin och mat på restaurangen, var faktiskt inte så lockande. Men det gick faktiskt över förväntan. Jag hade faktiskt riktigt trevligt.
Att kompisarna började tjata på att vi skulle vända om redan efter 20 minuter ut på fjället tyckte jag var lite dålig stil. "Vi måste åka tillbaka så vi får bra platser på after skin" klockan 11 på förmiddagen. Gillar vi inte.

Idag tog jag faktiskt med mig Lina på ITRIM så hon fick testa på att träna där. Jag tror hon tyckte det var bra. Jag vägde mig idag också. Det går som planerat. Jag tappar fortfarande två kilo i veckan och är inne på 6:e veckan. Tappat 12 kg hittills. Jag märker inte så mycket av det på mig själv, men jag skulle vilja lyfta upp något som vägde 12 kg så jag får känna hur mycket det är.

Jag har fortfarande inte fått något finväder (som jag beställde för typ en månad sedan). Jag vill så gärna gå ut och gå med Frida och Alva, men det blir ju inte så roligt om det inte är finväder. 
Jag vill gå på storsjöbadet också. Har ju inte varit där sedan dom gjorde om. Någon som kan förbarma sig över mig och ta med mig dit? Och jag vill gå ner till badhusparken och hyra ett par långfärdsskridskor också. Prova på en tur liksom. Men då kommer vi tillbaka till det vanliga; vart är solen??
Jag vill åka slalom också. Men åter igen; Vart är den gula lysande saken som dom säger ska finnas där, bakom molnen.

Jag ville skriva något roligt idag, men jag kommer inte på något annat än att den tjockaste gubben som går i samma grupp som mig på itrim tränade samtidigt som mig idag. Han hade ett par försmå cykelbyxor på sig. Dom spände som åt rejält. Så när han skulle använda en maskin där man böjer knäna for dom ner över rumpan. Han hade inga kalsonger på sig. Mindre roligt var att jag hade maskinen bredvid, så jag stog ganska nära.

Jennie Forss kan väl ta och höra av sig någon dag framöver??

en liten present



/Maggan

RSS 2.0