svettiga halsningar fran Croatia

Har fatt lana hotellets dator i 10 min, det star nagon tjock gubbe utanfor och stressar mig. Det kanns som han kan rulla kottbullar pa sitt hariga brost.

Vi har hur som helst kommit fram valbehallna och glada. Vi bor i vad de kallar en bungalo(?) men det ar en cementstuga, dock alldeles nere vid havet. Det kanns sa skont da man ser det, men det ar inte ett dugg praktiskt pa natten - har man AC:n igang bullrar den sa hogt att man inte kan sova, oppnar man balkongdorren hor man vagorna, och det later lite som nar pappa snarkar. Sa det ar bara att valja vilket oljud man vill somna till.
Vi var lite orolig for vadret, men det har varit toppenbra idag. Jag trodde dock att jag hade stekt som fan idag, for det borjade svida i ansiktet nastan pa en gang, men da jag kom hem till rummet igen var jag anda lika blek. Trakigt. Tror att jag anda har brant navelen idag, det ar svullen och ond...

Nu vantar solnedgangen fran Dubrovniks stadsmur - spannande!

Vi har ocksa bokat en tur till Montenegro, det ska bli hur coolt som helst.

Lämnar landet för en tid

Nu är väskan färdigpackad och åk-kläderna framtagna.
Det ska bli så jäkla skönt att komma iväg från allt och bara vara.
Jag hoppas Mikael lugnar ner sig då vi väl är framme.. Jag tror han har fått en lätt (läs fet) släng av resfeber.

Kroatien, här kommer vi!


Längst in i garderoben

Jag håller på att packa väskan nu, det går sådär. Samtidigt som jag inte vill ha så mycket kläder med eftersom man ändå inte använder allt, vill jag också försäkra mig om att jag har med kläder till alla sorters aktiviteter. Svårt det där.

Hittade denna skönhet i garderoben när jag kikade, synd att det aldrig kommer något tillfälle då jag kan använda den.





Härliga(?) Midsommar

Midsommar på jamtli - aldrig mer!
Fullt kaos, förvirrade människor springer omkring och vet varken ut eller in. Kärringar springer runt i sina fula folkdräkter och man vet inte om dom har dom på för att dom jobbar där eller för att man får komma in gratis då man har dom på sig.
Förvirrade mammor springer runt och ropar efter alla sina hysteriska ungar. Dessutom är alla kommunens muppar där för att fira (där kommer jag in i bilden) den här jävla miss-sommaren.
En fet jävla miss är precis vad midsommar är.

Jag säger som Mikael; "Påminn mig om att vi ska åka till salsån nästa år så vi slipper all den här skiten"


Nu då? -Jobbat sista passet före semstern. Sjukt skönt

Ikväll står jag i valet och kvalet mellan 100års-kalas och sängen. Lutar åt sista alternativet, men  det hade också varit kul att fira Jesper. När jag ser han vill jag bara krypa in i armarna på han och gosa in mig riktigt. Men hur skulle det se ut?


Älgskav i pitabröd


Veckorekord

32450 steg idag, inte illa pinkat!
Funderar på en ny stegräknare. Den rosa skulle sitta fint på mig





Imorgon väntar Jamtli på mig

10.000-stegsklubben

Bra tidning jag köpte, fick lära mig något nytt idag; Twihards säger inte OMG utan dom säger OME ("oh my edward, det finns bara en gud och han har inte långt ljust skägg")
Ångesten över att jag inte är hemma den 30e juni så jag kan titta på Eclipse-premiären börjar sakta men säkert smyga sig på. Snart anfaller den i full kraft.
Men då jag är i Kroatien antar jag att jag har massa annat att tänka på typ fiskar, båtar, snorkling, sol, bad m.m.  m.m


Nu har jag gått med i 10.000-STEGSKLUBBEN  . Jag blir så otroligt pepp av sånna saker!
Fastnade direkt för citatet;
"För en generation sedan behövde människor vila efter avslutad arbetsdag, nu behöver de motion..."

Nu - Back to work

Agera barnmorska?

Jag kände att det var något som låg och skavde långt inne i huvudet idag. Jag kom precis på vad det var; jag hade tid hos barnmorskan idag för att ta ut P-staven. Shit - Funderar på att snitta och ta ut den själv nu då. Allvarligt, Mikaels morsa har bedövningssalva hemma, och barnmorskan har förklarat flera gånger hur man ska göra. Och jag har gamla P-piller hemma, så egentligen sitter det inte fast någonstans.
Det tåls att fundera på.

Hur som helst tar jag cykeln in på jobbet idag, det blir en fin cykeltur. Jag ska köpa aftonbladet med bilaga innan jobbet, Eclipse-special - får inte missa.


Ha en fin eftermiddag



Twilightmusik för själen

Sådärja, då har man hittat tillbaka till Limewire. -Så vi möts igen efter 2 år av laglig verksamhet.
Spotify i all ära, men tänk på semestern; i flygplanet får man inte ha telefonen på, så nu letar jag fram min gamla mp3 och fyller den till bredden med Twilight-musik.
Det kommer även finnas en lista med lite snabbare låtar för mina morgonlöpturer (vem försöker jag lura, enda motionen jag kommer få nästa vecka är promenaden från hotelllet ner till stranden - nej visst ja, hotellet ligger PÅ stranden så det blev visst ingen motion över huvud taget. Sweet!)

"Å du ljuva semester, du är efterlängtad"
 

Men vi är inte där än. Nu;
Ut och måla trädgårdsmöbeln

Jag är en scannad människa.


Jag fick två elektroder (heter det så?) fastsatta i pannan, och fick sitta vid ett skrivbord och ha händer och fötter på metallplattor. Sedan kunde jag sitta och titta på mig själv i 3Dform på dataskärmen. Ljusblått/grått var bra, mörkblått var inte bra och gult och rött var överbelastat. Jag blev hälften mörk- och hälften ljusblå. Ryggraden och mitt högra ben, vänster överkropp och vänster sida av huvudet blev mörkblått. Hon sa att det hörde ihop med att min ryggrad tydligen var sned och att bäckenet drog snett så då fick inte armarna ut riktigt med blod liksom. Både lite av min tunn- och tjocktarm blev gul vilket tydde på problem med matsmältningen. Och det stämmer nog för jag fiser så mycket. Nu blir nog Mikael glad när jag kan fixa till det då.
I övrigt sa hon att mina värden var superdupertoppenjättebra och hjärtat var jättefint. Det känns bra att höra det med tanke på att farsgubben har det jättedåligt ställt med hjärta och blod och sånt.
Hur som helst, eftersom jag ska börja med hokuspokusdrycken sa hon att tarmen förmodligen kommer fixa till sig då och att jag ska tillbaka och scanna mig igen i slutet av juli. Kul att man får se förändringar liksom.
Beträffande min sneda ryggrad är det bara att stretcha, stretcha och stretcha.

Jag är sjukt pepp för det här.
Jag kommer bli en tipptoppmänniska
Ge mig FitLine nu!



hokuspokusmirakeldryck

Ikväll blev det en tur till Aspåsnäset, dock inte för dans denna gång, utan för informationsmöte; Jag ska börja med en hockuspokusdryck. Min jobbarkompis Marie brukar lura med mig och Helena på sånna konstiga saker, och inför denna grej är jag verkligen pepp. Det är jätteseriöst laboratorimsgrejs (själv kan jag inte ens stava till det) på cellnivå. Alla coola håller tydligen på med det, tyska skidlandslaget och Charlotte Kalla m.fl.
Imorgon ska jag på en scanning av kroppen för att kika om det är något fel på mig. Sedan ska jag börja dricka drycken ett tag och sedan scanna mig igen och se om det är någon skillnad på mig. Jag är jättefashinerad! (scanningen hör liksom inte till dryckgrejen, men jag är ju som jag är med alla mina idéer)


Under tiden jag har varit på möte har Mikael tydligen levt rövare här hemma; ringer och är helt uppiorra! Då har grannen tagit hem nån rackar-räcerbil som han har fått provåkt. Han sa att det fortfarande pirrade i snoppen, så det måste ha varit megaroligt! Någon trimmad V10 Dodge Viper, ska det vara något de??  

Fiskelycka

När kvällen kom och dagen i princip var avklarad, ringde Lina som numera är bosatt i Avesta, men som är hemma nu i veckan, och ville ut och fiska. Och jag bangar aldrig en fisketur, och tur var väl det, jag fick mig en mört, som tydligen hade simmat bört (var tvungen). Dom var verkligen på hugget igår, Lina fick 7 åbbar, Magnus 3 och jag en åbbar och en mört.

   
 




pärsättning

Nu är årets pärsättning utförd.
Pappa, Jessika, Swedin och jag.

 

           


Och;
Syster gjorde sin ITRIM-debut idag. Mycket bra! Och vi sprang även på ÖSK innan.


Prins Daniel eller Boxer-Robert?

Carinas kalas blev exakt som jag gissade, men med ett bonusmaterial;
En släkting till Mikael, en gammal kärring höll tal. Det drygaste talet jag någonsin har hört. Först kallpratade hon om allt möjligt, sedan läste hon en dikt. Efter det läste hon en till dikt. Sedan började hon på tredje. Jag tyckte det var så fånigt så jag satt och försökte hålla mig för skratt. Mitt i den tredje gjorde hon en konstpaus och då trodde Vesslan, han som satt mitt emot mig, att hon var klar så han började klappa händerna. Och då brast det för mig. Jag garvade och garvade! Och Vesslan garvade. Alla övriga gäster tittade surt på oss och Mikael lyste med "skärp-dig-för-fan"-blicken på mig. Men det var en typiskt Nobelmiddag-måste-vara-seriös-men kan-inte-hålla-mig-för-skratt-situation.

Från ett tal till ett annat; Jag är sjukt imponerad av både Daniels och hans pappas tal på bröllopsmiddagen igår kväll. Och vilket bröllop sen! Jag satt nästan bänkad under hela tiden mellan 13-24. Jag gillar Vickan starkt! Det är inte ofta jag använder ordet "vacker" men vår kronpricessa är verkligen vacker.
Annat är det med Daniel. Han och Boxer-Robert är verkligen lik varandra!




Imorgon ska jag springa runt frösöberget för första gången. Det blir nog jobbigt.
Tack för ikväll

Don´t you let me go, let me go, let me go tonight

50års kalas för svärmora. Spännande. Jag tror det kommer utspela sig så här;
Det börjar bra, alla har trevligt, fast lite stelt.
Efter en stund kommer whiskeyn fram. A momma Landén som säger sig vara så emot alkohol (fast har egen whiskey hemma i skafferiet "för att jaga iväg råttorna") blir generad och åker hem. Därefter kommer Landénssläktet droppa av en efter en, eftersom ingen av dom är några stora kalasare. Men släkten Ångnell kommer däremot hurra då spriten kommer fram och bli på allt bättre och bättre humör.
Jag tippar på att Krister i Storsved blir den siste att kasta in handduken ikväll.


Jag ska ha den guldiga sjalen jag fick av Carina från Turkiet. Det kommer bli asbra.



Japp, jag har webcam jag också

Är det ett toppmodernt sugrör?



Dagens grej; teleskopiskt sugrör




Jag undrar vad som händer i vår del av stan

Snacka om fullbokad!
Jag och Mickis har trots allt varit hyperduktiga ikväll med att städa vår lilla stuga.
Det är bara fönsterna kvar. Önskar jag kunde ringa hit min fönsterputsare, men hon har åkt till himlen.

Som sagt fullspäckad helg med jobb, kalas, kalas, kyrkan o jobb. När jag går av på måndag morgon kan jag äntligen andas ut. -Nej visst ja, jag har visst massa saker att göra på måndag också...

Mitt i all städning ikväll har jag hunnit med att både noppa mustaschen (nej inte Mikaels, utan min egen) och målat naglarna (vilka naglar? - jo jag ska börja spara ut dom nu, har lovat mig själv att aldrig mer bita på naglarna efter en liten olycka som hände på jobbet). När jag kommer hem från Kroatien ska jag vara brun och ha turkost nagellack.



Stefan Steve Lovén ringde idag... Jag undrar om det drar ihop sig för en innebandysäsong?
Ska ringa upp imåra och höra... Jag missade ju att svara idag.


Skuckjuck och födelsedagspresenter

Fastra bara tog och dog ifrån mig. Det ska hon få faan för när vi träffas uppe i himlen sen.
Ganska konstigt att jag bara i lördags lärde mig baka hennes knutar till bullar.
Också ganska konstigt att jag vaknade igår av att det satt tre skator i trädet utanför sovrumsfönsret ock skrattade åt mig. Det var fastra som hade skickat dom, jag är helt säker. När hon skrattade lät hon som en skata.


Vaknade idag av den värsta magknip jag varit med om samt feber 38.6
Hade inte en tanke på hur dagen såg ut utan försökte bara ta mig tillbaka till sängen från toan. Somnade tillslut om och vaknade av att Therese på jobbet ringer. Möte idag, började för 10 min sedan. Fan.
Men febern hade gått ner och magknipen borta så det blev ändå en tur till starra.
Födelsedagspresent till Mikael - Check.
Men jag är lite orolig. Som syrran sa; Känn ingen press över presenten, Mikael köpte ju bara en resa till dig.

Nu; en tur till skucku

Det blir bara värre


Det är så tungt idag


Sov gott
Fastra mi





Jobbhelger och Kanelbullar

Då sitter man här på jobbet och degar igen.
Degar är bokstavligt talat, vi bakade bullar igår. Idag händer ingenting speciellt.
Jobbar 24 timmar lördag och söndag. Fint som snus.
Ikväll då jag gått av ska jag fira med ett parti UNO på king.com hemma i min egna lugna vrå.


Stadspuppor och Bingokärringar

Vi packade med sockerkaka, bingopennor och underlägg och for till Brunflo. Det kändes som vi skulle ha haft med en termos med kaffe också för att verkligen leva in i bingokärringsrollen, men vi hoppade över den - man måste ju dra en gräns någonstans.

Bästa fredagsnöjet - bingo på vitgår´n
dock ingen vinst..

Annars inget kul att dela idag.
Mikael med bror for in till starra för att spana på stadspuppor.
En annan har ju ansvar - jobb 9-20 imorn

Bäst att slumra en sväng, det börjar redan att ljusna

Taxfreeshoppar och Bingopennor

Jag skulle bara smyga in på Mikaels mail för att kolla om han hade fått nyhetsbrev på stadium och vad ser jag? Mail från flygbolaget med länk till taxfree-shopen. Nu har jag skrivit en lååång lista, och då har jag ändå sållat bort jättmycket.
Den här resan blir mycket dyrare än jag hade väntat mig, och ändå blir jag bjuden på den.

Nu letar jag fram underlägg och bingopennor tills ikväll, för jag har tänkt att vinna jättejättemycket pengar


Citatböcker och Stora mosmenyn

Det var en järnnatt inatt.


Finväder idag - jättehärligt. Mindre härligt att jag var upptagen just under de finaste soltimmarna på dagen.


Rensade en av alla tidningshögar som ligger vid sängen och hittade min citatbok där jag skriver ner allt möjligt kul som blivit sagt. exempel;
"Du är så lagrad" Mikael skulle säga lagrann till mig.
Eller; "Jag känner hur det spänner i min rumpa" Forssan blir upplyft.
Eller; "Magen sa ingenting på flera dagar... Inte ens en liten polly" Johannes som levt på nutrilett i 10 veckor och sedan skyfflade in ett stora mosmenyn på Sibylla

Kanske inte lika kul att läsa för er, men jag som har varit med om det kan ju öppna boken ibland och få ett skratt åt ett härligt minne.
Har mest citat från Forssan, jag undrar varför?


Up in here eller Upplev mer

Bytte ner mig på jobbet idag, big time. Men ibland måste man göra sånt för varandra så man inte får psykbryt.


Glädjande nyhet; Bingo på vitgårn på fredag med The Gang.


Blöder som en gris

Klamydia, vad gjorde jag, skippa gummit det var inte så bra...
Då har man varit till barnmorskan och tagit lite tester.

Nu ska jag gå över till svärmora för att ge henne en present tills hon ska åka på sin första utlandsresa sedan hon var 18 år. Imorgon åker hon och grannkärringen till Turkland, dom har redan planerat upplägget dag för dag. Allvarligt(!)

Sen bär det av in mot skönön för att tjäna slantar


Lättsamma pengar

"Hey, jag har det trevligt i sydostasien. Stränderna är fina och det finns koraller. Jag skickar trehundra lökiga kramar från min ö till din.
El negrito"

Snabba Cash

Vad ska jag läsa nu?




Boktoppar och Skattebetalare

Inga hål hos tandis idag! Vilket jag förmodade skulle innebära att jag kunde slippa ur stolen på bara ett par minuter, men ack så fel jag hade. Min sköterska är mamma till min gamla klasskompis Adde och varje gång jag är där har hon något nytt att berätta. Nu visade det sig att Adde går på samma dunderkur mot acne som jag gjorde förra året. Och det skulle vi naturligtvis prata om i all evighet kändes det som när jag låg där i stolen och kände paniken krypa mer och mer inpå mig.

Annars? -extrainkallad på jobbet idag för att agera stöd. Jag tackar kommunen samt alla skattebetalare för den lunchen på Via Grande som vi avnjöt.



Nu åter till den näst bästa boken Snabba Cash -twilightserien står fortfarande, nu och för evigt högst på listan -



Järnnätter och Tandläkarskräck

Idag är jag uppe med tuppen!
Jag ska till Svensta för att träffa tandläkaren. Inte bra! 
Under min barndom var det djupa sår som satte sig, där i lokalerna på svenstaviks sjukhus.


Igår var det visst den 7;e. Vad var det som skulle hända runt den 7:e? -Järnnätterna! Jag glömde ta in blommorna igår kväll. Jag har inte vågat tittat på dom än.


För jag har de bra

Klurat färdigt?
Min prins gav mig en resa till Kroatien i födelsedags- och förlovningspresent.
He´s a keeper!

"vi kanske behöver nån solkräm och sånt där nu då, kanske du kan fixa de?"
"naturligtvis, mikael älskling, jag fixar det till oss"

Förlovningsdag

Det började så bra, med många uppdateringar, men på helgen hinns det helt enkelt inte med. Jag ägnar all min tid till att toffla efter Mikael.

Hur som haver, bra dag idag!
Jag och Mikael har ett år som förlovad idag. Vilket egentligen innebär att vi har brutit mot den traditionella grejen att man ska gifta sig inom ett år, men vem bryr sig?

Blommor, restaurang, bio, hela köret. Även den bästa present jag någonsin fått, men den karamellen suger jag på själv ett tag.
(joanna och jessika kniper)

Mikael fick en puss av mig i present. Han sa att han blev glad


polisfest på österäng!

Fick en fin förfrågan idag; "ska vi skaffa barn, du och jag?"
Synd att det inte var Mikael som frågade


Ikväll vill jag sända en hälsning till det jävla polispacket i stan; For förbi österäng efter jag slutat jobbet, typ 21.30, visserligen lite tidigt, men jag blev ledsen i ögat. Utanför Iogt-nto (eller va de heter) som hade dukat upp för fika utanför sitt kontor, satt det ett gäng föräldrar-på-stan-folk som såg ut att vara precis i startgroparna för att rusa ut och hjälpa fulla studenter. Kommer lite längre upp på gränsgatan så jag ser ut över hela parken. Vad ser jag? två klungor á två personer, varav en st människa har studentmössa. I hörnet upp mot Österängsskolan står TVÅ polisbussar och TVÅ polisbilar.
Varför i helvete kan dom inte hålla sig lite i bakgrunden åtminstone? När jag tog studenten (når je å faffa va ong) gick dom runt och kikade i folks väskor och skulle kolla så man var över 20, och alltså fick bära omkring på alkohol. Hur många med studentmössa är över 20? kanske 1 av 20.... högst.
Låt ungdomen fira studenten för helvete! Som det är nu så skingrar polisen bara klungan av studenter till olika små gräsplätter = svårare att hålla koll, och framför allt har dom sabbat stämmningen för alla studenter.


Tack för mig

Dagen i stort

Jag skulle träna tillsammans med hon som äger itrim idag kl 9. Jag vaknade hakv 11. Aj fan.
Nåväl, börjar dagen med jordgubbsfrulle, sen drar jag på stan och kikar studenter.


 



  






Eftermiddag/kväll jobbar jag in lite kosing.

OBS! jag Måste komma ihåg att bära in blommorna över natten


 


nejlikoodling

Idag har jag gjort något jag inte trodde jag skulle göra än på ett par år. Jag har köpt och planterat en massa blommor. Jag HATAR allt sånt, men under tiden jag påtade på där i min trädgård kom jag fram till att det är ganska roligt och det blir toppenfint!

När man inte har tillgång till pengar, det är då man vill handla som mest.
Som jag nämnde tidigare har mitt VISA-kort blivit spärrat pga att jag handlat av någon inte tillförlitlig källa så banken kände av det och spärrade mitt kort direkt. med största sannorlighet har ditt kort kommit i orätta händer hette det så fint. Kul att jag får veta det genom att bli nobbad på affärn istället för att banken kanske kan ringa och berätta det för mig? Hur som helst, ett nytt kort är på väg, men under tiden har jag ju inte tillgång till någon paning... Vad att göra? -Ringa mamma såklart. Hon fick följa med mig runt stan idag och dra sitt kort åt mig, en toppenbra lösning tycker jag!

Så efter stadsbesöket satte jag direkt igång med planterandet, och vips, så hade jag planterat i alla krukor jag hade. Vad gör man då? Jag tog kakburkarna! Resultat;


 



Frukost är det viktigaste

God Morgon AllaHopa!
Två inlägg/dag - Njut medans det varar, jag tappar snart lusten igen

Uppe med tuppen idag. Ruuth ringde och ville fråga om jag kunde jobba på studenten, "nej tack" sa jag vänligt men bestämt.

Frukosten idag består av
Ett glas samarin
Två multipowerpiller
Ett stort vattenglas
En filtallrik med en nersmulad mörk macka, äpple, Gojibär och nötter

Blir inte den här dagen bra, då jävlar





Mycket att göra idag; framkalla kort (heter de så fortfarande?) är det viktigaste

gogogo

K-trippar och Cykelslangar

Vilken underbar kväll!
Grillning hos mickes päron
En sväng in på coop och köpa cykelslang
Sen till Hepo i stugan. Där denna bild på en jävla snygging är tagen;



                Profilbild på facebook?


På coop träffade jag en gammal jobbarkompis som frågade om jag varit utomlands.
YES! Tackar min Virgin Jojoba Oil för det


Vad jag tänker på just nu



                                
 
                                                       Ny jacka införskaffad i Avesta




                            

Älskade byxdress...                                                         Vattentornet i Avesta



                                    
 
    A mora med trassel på linan                            Laddatförskalet     




Abracadabra

Jag förbannar mig själv för att jag sov till halv 12 idag.
Hur kan man vara så dum när man vet att det ska vara sol idag?!
När jag vaknade sprang jag direkt till altanen och lade mig igen. Sprang dock förbi badrummet och öppnade mitt creme-skåp. Vad ska jag smörja med idag? Jag måste ju utnyttja solen bäst jag kan. Fick syn på en massageolja, perfekt!
Men nu en timme senare ligger jag här och ser de mörka molnen komma in över sjön från fjällen. Det är bara att hoppas att oljan gjorde sitt!



Nu blir det en joggingtur

50+, solbränna

Kl 11 idag hade jag redan jobbat 9.5 timmar samt tränat och var på väg på lunch. Extra härligt att se solen steka mitt på himlen.
Nåväl, allt var inte fantastiskt; var in på bolaget där det visade sig att mitt visakort är spärrat, kul kul, men mer om det en annan gång.

Kom hem, bar ut stereon på altanen, bäddade upp med filtar och kuddar, hämtade bok och lade mig och stekte. Vissa kan tycka lite väl mycket, men jag säger; de blir värre imöra. De va några som åkte till Grekland idag, jag visar att jag inte behöver åka utomlands för den rätta brännan;

                                         


Ne, allvarligt, orutinerat att inte ta av BH:n.
Känner att mitt språk påverkats väldigt mycket av boken jag läser nu; SNABBA CASH





Jag känner också att jag börjar smälta in sjukligt bra bland skvallerkärringarna runt om i gårdarna här, vet liksom vad som är på gång:

Jag; "hörde du att Barbro i Storsved har vaxat benen tills de ska till Turkiet?"
Mikael; "men fan, sofie. Jag är inte intresserad av att veta sånt om en 50+are"


RSS 2.0