Nu går det bara utför

Först såg jag twitter som något spännande verktyg för att kunna följa mina vänners liv lite närmare inpå, liksom. På Facebook känns allt så genomtänkt och oäkta, twitter känns lite mer jag-skriver-vad-jag-gör-precis-nu-och-det-behöver-inte-vara-fyndigt-och-ingen-dömer-mig.
Superkul tänkte jag. Tills jag inser att väldigt få av mina vänner använder twitter.
Jag hoppas det är ett verktyg som kommer att växa, för det är ganska kul faktiskt.

Men som sagt, jag ville ju följa mina vänner. Det visade sig att mina få vänner är ganska dålig på att uppdatera sina twitterrader så jag följer numera flitigt både SR ekot och P4 Jämtland. Det känns väldigt vuxet att följa sådana nyhetsaktörer, vilket egentligen inte passar mig. Men vid närmare eftertanke passar de korta twitterraderna med bara de väsentliga rubrikerna mig ypperligt då jag varken lyssnar på radio, läser tidningen eller ser på tv.
Fint att nyhetsflödet kommer upp där, mitt emellan syrrans beklagande om att vara skolless och Jonas Gardells ordvitsar om namnet Estelle.


Kanske en dålig dag

Man kan ju undra om man är i nån sorts olag när man först skriver en fet jävla femtimmarstenta på endast två timmar, springer in i en maskin på gymmet å får ont i råva, bränner sig på vattenångan när man kokar te, får skavsår när man går till jobbet, jobbar 15-21 på en fredag och dessutom springer in i en stolpe på jobbet. Kan dagen bara ta sluuut. Tack.


Alla kan vi behöva en hjälpande hand ibland

Dagens goda gärning; medans alla andra surisar i den här stan bara gick förbi alkisen som låg på gångvägen, skällde jag ut han å sa att där kunde han inte ligga å bara kosta pengar! Jag hjälpte han upp.
-Jackan går att tvätta men den nöjda känslan finns kvar för alltid.


Sen att han kände igen mig som den sura snabbköpskassörskan som alltid kommer på han med att snatta godis vill jag inte gå in närmare på.


Spännande preparat

Ihållande huvudvärk med illamående, kräkningar och synförändringar inkluderande dimsyn, kramper, dåsighet, yrsel.
Kraftiga magsmärtor, med eller utan blodig diarré, blodbrist, svullna lymfkörtlar, ögoninflammation, försämrat mörkerseende, färgblindhet, ljuskänslighet, torra slemhinnor, plötsligt tryck över bröstet, andningssvårigheter, hörselsvårigheter, diabetes, muskel- och ledsmärtor, förändrade nivåer av blodfetter, förhöjt kolesterolvärde, inflammation i blodkärlen, lindrig klåda, håravfall, ökad svettning, svullnader med varbildning, kraftigare kroppsbehåring, depression, ångest, gråtattacker.
Allvarliga former av hudutslag kan utvecklas till att stora delar av huden lossnar och kan vara livshotande. Självmord har förekommit.

Du kommer att känna en allmän sjukdomskänsla och bli våldsam eller aggressiv.


Jajjemän, min nya medicinkur på minst 16 veckor låter spännande.
Inte konstigt att jag gatt söka licens för att få den.


Det är vad vänner är till för

Underbar helg!
Fredagen var en av de bättre dagarna jag haft på väldigt länge.
Jag, min vän Jennie och hennes Marcus hade en superbra dag på Skalet. Det var en såndär dag som man lever länge av, som man tänker på och bara skrattar inombords av.

En bra dag på fjället avslutas absolut bäst med en bastu.
Grabbarna i Hackås visade prov på den värsta bastun jag varit med om, men det var dock en bastu, så jag var nöjd ändå.

Lördagskvällen gick åt till mat från Via Grande, godis och film från Hemmakväll.
En sån mysig kväll var det länge sedan jag hade, och jag insåg hur mycket jag saknat det. Mer mys till folket!

Appropå mysiga hemmakvällar blev jag påmind om min värsta mardröm av min s.k vän, Jonas igår.
Han ansåg att jag börjar bli till åren kommen och borde således snart börja leta mig en livspartner. Jag personligen anser att han egentligen pratar för sig själv med tanke på att han är trettio fyllda år och fortfarande singel.
Han påminde mig om att -hittar jag ingen så kommer jag snart sitta ensam i en lägenhet med två lurviga katter, full på rödtjut och med ett bäst-före-datum som gått ut för länge sedan.
Han gav mig skrämmande detaljer och jag såg mig själv utanför föreningshuset i Hackås i en solkig lila fleecejacka med något skabbigt mönster på och foppatofflor från coop med ett paket gula blend i ena handen och en platta med fyra st bingoblock i andra.
Jonas sa att han vill kunna peka på mig och säga ”jag kände henne, innan hon skaffade katterna”.
Jag kontrade med att han kommer att sitta i grannlägenheten och lukta gammal urin och avslagen öl.


 Jag börjar bli rädd att det faktiskt ligger något i det han säger.


tantsnusk och lapphorn

Inatt drömde jag att jag målade med lila genomskinligt glitternagellack på min skärm på telefonen.
Jag undrar om jag har någon omedveten tanke på trots eller förtryckta aggressioner idag. Det kanske är bra om jag tar det lite lugnt idag och undviker pressade situationer så det inte finns någon anledning för det undermedvetna att komma upp till ytan. Måla med nagellack på nånting annat än naglar känns så Sofie-5-år, det kan inte vara ett gott tecken.


Jag fick besök igår. När jag stod i badrummet i morgonrock och klämde pormaskar precis innan jag skulle lägga mig ringde det på min porttelefon. Med skräckblandad förtjusning hoppades jag innerligt att det att det var en kärlek som spontant hade kommit för att tillbringa natten skedandes med mig. Jag svor över att jag hade hunnit tvätta bort sminket medans jag gick och öppnade.
Till min besvikelse, men också glädje, stod där en lapp från Valsjöbyn som vi träffat ett par veckor tidigare på G3 efter stadioncrossen.
Nu stod han där och log med hela sitt ansikte och det syntes lång väg att han kommit för kött. -blir samer inte mätta på ren? frågade jag mig samtidigt som jag funderade på hur jag skulle parera mig ur denna knipa.
Han inledde med "var du seriös när du sa att du ville ha ett renhorn"? när han klev in i mitt vardagsrum.
Jag tänkte -var det nu för första gången jag skulle utföra sexuella tjänster för att få något jag ville ha? men jag sköt bort de tankarna när jag återigen tittade på lappen som stod framför mig. -Han ser fan ut som en äkta jävla lapp, tänkte jag.
Mitt svar på frågan blev "ja absolut, jag ska ha ett renhorn där på väggen" sa jag och pekade.
-okej då ska du få det. Du ska få det vackraste renhornet jag kan hitta för att visa vad du är värd, lovade han.
Jag kunde inte hålla mig, utan frågade vad ett renhorn kostade.
-1200-1500 kronor.
Jag frågade om jag fick köpa mig ur detta.

När han förstod dissen var han på väg att gå. Men han stannade upp vid min bardisk där jag numera har en skål med kondomer ståendes. Den har fått stått kvar sen en förfest, jag liksom gillar den.
-"men dom här hinner ju bli dålig innan du hinner använda upp dom" sa han och skrattade åt mig.
Jag log hånfullt åt han och tänkte på de två Ica-kassarna ute i hallen som var fyllda med kondomer. Han skulle bara veta hur mycket kondomer jag planerar att använda den närmsta framtiden.

Han tog två stycken och sa "jag tar dom här till nästa gång jag kommer"
-HAHA jävla lappjävel, sa jag och stängde dörren om mig.

Jag var klar för att gå och lägga mig men kände mig lortig så jag var tvungen att ta en snabbdusch.
Efter det kröp jag ner under täcket och läste en Harlequinbok som jag införskaffat som kompensation till mitt kärlekslösa liv.
För er som inte vet vad det är för böcker så är det mjukporr på skönlitteratur, dvs riktigt tantsnusk.



På återseende


Nostalgi, du har tagit mig igen

Kvällen har spenderats i svenstas elljusspår på ett par längdskidor. Det är absolut första gången jag tagit ett stavtag där sedan nian.  Det var samma spår, samma skidor, samma pjäxor och samma hurtiga gubbe med åsarnaIK-jacka som man kunde träffa på som sist man var där -allt var så likt, men ändå så olikt; Istället för att truga på med skidor på bussen tog jag nu bilen och kände mig otroligt vuxen. Istället för att allt bara kändes mösamt kände man nu ett pirr över att få komma ut i spåret. Istället för att bli varvad av mina hurtiga klasskamrater från Åsarna varvade jag nu kärringarna på byn.  Efter skidåkningen blev det inte stressigt in i omklädningsrummets dusch för att hinna till NO-lektionen som skulle börja alldeles för nära inpå.  Man fick alltså ingen chans till att smygkika på grabbarna i duschen genom genom att ta spegeln från toaletten och skjuta in under avskärmningsväggen.  Skrattandes för mig själv tänkte jag nu för mig själv att det är ju något man saknar, men sen slår det mig att jag numera föredrar att duscha MED grabbar, det blir ju som lite mer kvalitet än att att bara smygkika.  Hur som helst fastslår jag att jag föredrar mina slitna gamla trogna spår mer än spåren i stan, det blåser ju så mycket där. 

Är det livskrisen som knackar på igen?

Jag har fått en ny granne. Jag är inte sur för att han spelar musik på hög volym, jag är sur för att han spelar musik på högre volym än mig: Det var jag som var husets festprisse! Det var mina kompisar som sprang runt och förde oväsen i trapphuset! Det var mig socialen kom upp och kikade läget hos!
Nu är jag bara en gammal tråkig kärring som spelar Peder Persa på lagom volym, sitter vid min nya bardisk (inte med sprit, utan med en kopp te), äter skorpor och löser korsord (förvisso "lätta kryss" men ändå!).
Egentligen skulle jag vilja riva av en sjuhelvetes fest, men jag har jobbat till kl 21 ikväll och ska på ett möte kl 08 imorn, så jag känner att det är så jävla ovärt. Jag undrar om min granne skulle känna likadant om han var jag ikväll?




lustdebut

Nu har jag varit ute på min första "lustvisit" som sexualupplysare. Wargens elever som går hälsa fick bli mina försökskaniner.
Jag har inget vettigt att säga om det mer än att jag är kung och att jag passar i tröjan.



Alltså, killar

"Alltså Sofie, tycker inte du det är jobbigt å va singel? Jag klarar fan inte av att va de i mer än en vecka i stöten"

Vi ligger nerkasade i soffan båda två å äter popcorn och jag börjar skratta.
Jag konstaterar att det inte spelar någon roll om jag är på jobbet eller hemma med mina vänner; alla ungdomar har samma funderingar.
Nu befinner jag mig på jobbet med en härlig tjej.
Jag får förklara, återigen, att singellivet är det bästa som hänt mig på länge. Jag trivs bra med att inte behöva anpassa mig efter någon, men att det finns dagar, som idag, när jag inte haft nånting att göra, såna dagar hade det varit fint att ha någon att göra ingenting med.

Hon skrattar åt mig och går till sin egna lägenhet. Hennes pojkvän är påväg.


Jag erkänner för mig själv att jag hade velat varit på bio med en snygging ikväll. Men att kolla på Bond i tv-soffan i min ensamhet på jobbet får duga.




Stanna upp en stund och uppskatta det du har

När jag stod och stekte mina fläskkotletter på jobbet ikväll slog det mig än en gång att jag har ett av världens bästa jobb. Där stod jag och vickade på höfterna i takt med 60-talsrockabilly och pratade en massa strunt med killen jag jobbade med. Ibland skrattade vi så vi kiknade båda två. Jag provade ett nytt recept med kiwi. Det blev kanongott! Efter maten hjälptes vi åt att duka undan och diska innan vi kasade ner oss i soffan och kollade på nåt tv-program.

Jag lovade mig själv att om jag nånsin får nåt annat jobb tänker jag minsann komma tillbaka och jobba ströpass ibland. Så bra är det.


Jag är inte störd, bara sexuellt frustrerad

När jag gick till skolan idag började det helt plötsligt lukta karlduschcreme. Jag var snabb upp med näsan i luften och vädrade in ångorna. Jag lokaliserade luktkällan till ett luftutsprut på artillerigatan. Det började kittla i mig när jag tänkte på att det stod en naken fräsching på insidan av den väggen.


RSS 2.0