Slalom

Efter över två års tjat har jag nu äntligen fått med Mikael på slalomåkning

Se Upp I Backen

Det blev en God Jul


Trots att ingen ville ställa upp att vara tomte blev det en lyckad jul. Jag antar att tomten inte orkade komma till skucku då det var Jessika och jag som var yngst.
Jag fick en massa bra paket, typ morgonrock, jacka och 5års kalender.
Men varken slalomskidor eller långfärdsskridskor som jag önskat mig, men då var jag snabb ut på rean och stog och bankade på portarna innan de öppnat. Så jag fick mina slalomskidor tillslut. Långfärdsskridskorna får bli till nästa lön.
Till och med Mikael överlevde sin första jul hos sina svärföräldrar. Det första han sa när vi for från skucku var; "jag spelar inte BUZZ på ett bra tag framöver".
Nästa år tror jag vi ska åka till stugan i fjälls och fira.

Missade juldagsutgången också. Funderar vad jag ska skylla på, men jag var helt enkelt för opepp.

Nu har jag ätit sista julmiddagen för i år, det är bara en julfika kvar, sen ger jag upp. Mamma och pappa kommer hit, de ska få köpta kanelkringlor och bragokex.
Är det lag på att man måste baka tjugoelva sorters krus till jul - nej tror inte det.



Ikväll har BF klassfest. "På en måndag?" sa Mikael. Mitt svar blev "Vi gick BF, de räknar med att vi alla är arbetslösa".

GOD JUL


Det blir aldrig som man tänkt sig

Helgen i mora blev inte som planerad.
Planen var ju att åka ner fredag morgon och gå på tomteland på eftermiddagen. Jag kände att jag var tvungen att träffa tomten för att diskutera min önskelista för att undvika missförstånd o.s.v.

Fredag morgon var det 26 härliga vintergrader ute. Jag var vid gott humör, så jag förstog inte varför Mikael såg så dyster ut. Men vi började trots allt våran resa.
I Åsarna hängde gasen på bilen. Den varvade 3000 varv då Mikael tryckte ner kopplingen. Det var som en automatisk farthållare, jag försökte intala mig att det bara var bra. Vi svängde in på ski-center för frukost då jessica informerade oss om att det var 32 grader i Åsarna. Mikaels ögonbryn veckades ännu mer. Det är inte bra att åka bil då det är så kallt.
I Rätan började motorlampan blinka så jag och Mikael hade diskussionen "ska vi åka eller inte" och det blev inte. Mikael var inte sugen på att stå mitt ute i Noppikoski i 40 minusgrader om bilen skulle pajja.
På vägen hem igen stannade vi ialla fall på Dollar och trösthandlade ostkrokar.

Så -kul helg




Dagens Låtar;

satellite heart

Eyes On Fire

The Violet Hour

Supermassive Black Hole

Äventyret i bilder



        



Jag överlevde trots allt natten och kom välbehållen hem till mitt härliga Orrviken.
Det bästa på hela resan; Frida hänger ut genom bilfönstret och skriker med sin manligaste stämma "BRÖÖÖÖL" till ett pensionärspar som är ute och går mitt i Mora


PS Ja, vi fick med oss en sån här hem


Erkänner

Okej, vem försöker jag lura? Detta ställe osar radon, jag får ju leukemi bara genom att titta på huset.
Jag har lite smått panik
Vi får väl se om jag vaknar imorgon...

Linköping

Jag känner mig som en hora.
Sitter på ett sunkigt ryss-inspirerat vandrarhem i Linköpings yttre industriområde. 
Vi välkomnades av två apatiska ryss/polska barn i trettonårsåldern. I ett område där alla barn springer runt i andrahansdsorteringskläder.
När vi kommer in i trapphuset slås en unken, fuktig doft emot oss. Här är inte vädrat på de senaste tjugo åren.
Vi delar en lägenhet med någon annan, jag vill inte ens tänka på vem som gömmer sig bakom den låsta vita dörren. Jag hör att tv:n är på där inne.

Men vi har bestämt oss för att slå ifrån oss det dåliga och bara ha kul - vi har trots allt suttit tillsammans i en bil i 14 timmar idag, och skrattat mest hela tiden, så varför inte fortsätta?

Bilder kommer upp senare


RSS 2.0