Jag ligger i fosterställning och kippar efter andan



Igår skulle vi fira 100 dagars.
Vi hade höga förväntningar, man har ju pratat med andra som genomgått denna "bästa" krogdagen.
Det går 45 st i 3an på BF. Tydligen kunde inte en enda jävel fixa fram nånstans där vi kunde ha förre. Det slutade med att brudarna kom till mig och pojkarna var hos Sebbe.
Strax före kl 20.00  kom det ett knackellibank på dörren. Det var grabbsen som ville vara med.
Så resten av festen fick jag agera ordningsvakt. Jag kan dock inte säga att jag skötte min roll så väl.
Negeranton var fullast på stället så han skickade vi hem i en taxi.
Man skulle försöka pricka in att komma till Upstairs mellan 22-23 för att bli insläppt, så vi knatade iväg vid 22.
Väl framme var det köööö. Trots att vi stog typ sist skulle de bakom promt trycka oss framåt (går det mycke fortare då kanske?), så då fick man fram med benmusklerna och visa vem det är som regerar i den här staden. Flickorna bakom tjöt när man puttade dem bakåt igen. Det blev en liten tävling, jag sköt bakåt, de blev sura och puttade framåt. Detta var typ det roligaste som hände denna kväll. Väl inne gick man bara omkring. Det var hur tråkigt som helst. Jag träffade Kåpe, "fan va tråkigt, kan vi inte gå å käka kebab istället?"
Sagt och gjort.
Hemma igen. Sofie fick för sig att hon skulle börja plocka undan, så hon inte får ångest och dör när hon vaknar nästa morgon. Hon kastade alla glasflaskor i en stor papperskasse. Den blev överfull, så hon tyckte att det var dags att gå ut och slänga skiten i soprummet. Ute i trappuppgången, precis utanför hyresvärdens son och vaktmästaren i huset, försvinner plötsligt påsens botten. Ca 50 st glasflaskor kastar sig ut för  trappan (ungefär som jennie) och krossas i biljarders triljoners miljarders bitar (tur att inte jennie gjorde det). Det blir bara splitter i hela trappan. Det blev ett skapligt ljud, lägligt sådär halv två på en onsdagsnatt. Efter att ha stått och svurit en lång ramsa för mig själv går jag tillbaka in i lägenheten och hämtar Jennie. Vi tar en piassavakvast (observera att den är till för grova saker) och börjar sopa. Det gick sådär, eftersom man skulle vara tyst också. Fan fan fan. Jennie tyckte att det hela var hur kul som helst, men mina stackars nakna fötter i foppatofflor tyckte att det blev lite väl vasst, så de blå tofflorna bestämde sig helt enkelt för att byta färg och bli röda istället. Likaså mina händer. Tack gud.
Jag gick och lade mig. Somnade och sov som en klubbad.

Torsdag morgon. Oj vad illa jag mår, jag går och spyr.
Orka skola. Sov. Ångest. Sov igen, Ångest igen. Sov en gång till. Ångesten är stark nu. Börjar plocka lite. Oj vad jobbigt det var. Jag lägger mig mitt på vardagsrumsmattan i fosterställning och kippar efter andan. Alla fönster är helt öppna. Ligger så i en och en halv timme. Börjar få panik inför att pappa ska sova i lägenheten inatt. Jag tvingar mig upp så jag inte får världens utskällning då han kommer. Kl 13.00 ser lägenheten normal ut igen.

Tack.


Minns du?

Vad är skillnaden mellan att "vara handikappad" och "ha ett handikapp"?

Idag, om 100 dagar, tar jag studenten.

När jag plockade lite i lägenheten idag så hittade jag en gamal broshyr om Campus Åre. Jag satte mig och började kika i den och upptäckte att jag vill gå Vildmarksguide-utbildningen. Det är en kvalificerad yrkesutbildning på 60 veckor. Det är som typ 1,5 år till på BF. Kan bli hur kul som helst ju! Detta ger en yrkesexamen och kompetenser inom många yrkesområden, så som Koordinator, Guide inom fors, fjäll, skoter, skog och sjö, sommar och vinter. Sportchef, säkerhetsansvarig, samordnare mm. mm.
Känns lite som att det är min grej...


Minns ni den gången då Jennie skulle vara lika cool som Backman och slängde sig utför trapphuset så hon fick hjärnskakning och svimmade?   fniss*


100Dagars imöra. Det ser jag fram emot.


-Han kommer och rövar bort mig ikväll också♥

Hormoner och hemskheter

Jag börjar märka av p-stavens mindre fina sidor nu.
Igår blev Mikael sur, mest på skoj, men jag började grina i alla fall.
Idag fick jag meddelande av han, och då började jag också grina. Bara för att han frågade hur det var med mig. Det känns ju töntigt, men det bara kommer. Jag kan inte hjälpa det. Det är som att jag först blir hur glad som helst, och sen fortsätter gladheten att stiga och stiga och tillslut rinner det över och jag börjar grina istället, och jag kan inte hindra det. Varför blir det såhär? Det är bara jobbigt.
Jag tycker synd om Mikael. Han är ju bara snäll och vill ta hand om mig och jag blir bara sur eller börjar grina. Stackarn. Jag tror det beror på att jag tycker om han så mycket...


//Sofie - Kan det bli förmycket kärlek?

summering

Fredag kväll; Pizza på Athena. Närvarande; Mikael,Sofie,Henke,Fredrik
Lördag dag; Jobb
Lördag kväll; Lite melodifestival, lite mat, lite prat, lite film. Närvarande; Sofie,Mikael,Pär,Daniel,Johan
Söndag dag; Korvgrillning, solning på Svartsjöarna. Närvarande;Sofie,Mikael,Henke,Pär,Victor,Angelica,Emma
Söndag kväll; Kanske den sämsta på länge, men vi kommer närmre varandra. Närvarande; Sofie,Mikael

Bullmastiff

När jag träffade min Mikael sa han att han ville ha en bullmastiff.
En sån hund vill jag också ha! Jag har alltid sagt att jag ska ha hund, men det går ju inte när jag bor i en etta mitt i centrum. Men det roliga var ju att vi ville ha samma hund! Hur många vet vad en bullmastiff är? Inte många, det är väl inte en sån vanlig hundras, här i alla fall. Värsta tecknet då?!
Nu vill jag ha en. Jag går snart ut skolan och har ju då all tid i världen för ett litet knyte.
Så då kan ju jag och Mikael skaffa hund till sommaren då.
Varit inne på lite bloggar nu och hämtat bilder på vovvsen.

    


Vilken ståtlig och snygg hund!
Får nog ta ett snack med Mikael ikväll...


Nolia

Klev upp klockan 7 för att bege mig mot Noliamässan ute på F4. Jag och Jennie var på hugget!
Det jag fick ut av dagen var;
19 st pennor
3 st tandborstar
1 st resetandborste
2 st reflexer
1 st nyckelringslampa
3 st nyckel/mobilband
1 st jojjo
1 st armband
1 st kortetui
15 st klistermärken
1 st kokbok
1 st ask med lukta-gott-lappar (?)
1 st fickspegel
3 st kylskåpsmagneter
1 cd-skiva "sjöliv"
1 st nyckelring
1 st kortlek
2 st kondomfodral inkl. kondomer
1 st pannband
1 st ögonskydd-som-man-har när-man-sover
1 st handvärmare
2 st mobilsmycken
1 st väska
och slutligen en utbildningskatalog från gävle högskola och det klassiska polishäftet som man plockar på sig vid varje tillfälle då polisen är och pratar.



Efter en jobbig och folkig förmiddag tog vi oss in till staden, jag och jennie, då vi gick till ragnars och köpte en varsin macka. Därefter vandrade vi ner till badhusparken där vi mumsade på macka och tänkte på "slutet på maj, början av juni då vi sitter här och njuter av att skolan snart över" Jag ska bo i badhusparken då.
Det var soligt väder men vi började frysa ändå, så vi begav oss ut mot Frösön igen, upp till Jennies lägenhet för datortidsfördriv.
Efter middagen vandrade vi iväg bort mot Frösö gummi där Lina bor (inte på frösö gummi, men bredvid) och fikade.

Vi har även hunnit med att träffa Marie med lille Victor och pratat med utomjordingar idag.
Mer om det sista en annan gång.

Nu ska jag krypa ner i sängen utan pojk. Det kommer vara kallt och eländig, men efter den här dagen kommer jag ändå somna ganska fort känns det som

//Sofie - bra dag idag

Vår

Har fått riktiga vårkänslior idag. Är inte det lite väl tidigt?
Solen skiner och jag har fönstret öppet. Där nere på gatan hör jag bilarnas däck mot asfalten och det luktar till och med lite vår... (gammal hundskit som tinar fram och allt annat äckel?)
Det kändes som att denna dag var en städardag. Så jag har städat, bytt sängkläder, diskat och allmänt fixat. Nu har jag fått i mig lite lunch och tänkte gå ut på en promenad. Vi får se om mina vårkänslor får bekräftelse då.

Hej

Undran...

Jobbat idag.

När jag satt där i kassan väcktes en fråga;
Varför köper en tjej mini-tamponger? Är det för att hon är trång eller för att hon blöder lite? Om det är det första alternativet borde killar hålla utkik efter sånna som köper mini-tamponger då..
Tänk de som köper super-tamponger...


                                                                                                                                                                   

Långfärdsskridskor Idag.
Det var en upplevelse.
Jag är lite orolig inför morgondagens träningsverk.
Jag saknar träningsverken som man alltid hade efter gårdagens träning. Kroppen kändes alltid lite smått mörbultad och man hade alltid blåmärken här och där. Nu är jag bara tjock.

Hon har lyckats igen

Ja, jag lyckades somna på historielektionen idag. Är inte det det mest klassiska man kan göra?
Jag skulle tycka att historia vore intressant om man fick jobba med det på lektionerna, men hon står ju bara och berättar hela lektionen. Det är inte så himla roligt att lyssna på i två timmar, speciellt inte då hon är från Gotland. Jag vill läsa själv!

Drummeljennie söp ju bort sin jacka i helgen men i möranst ringde polisen och berättade att de hade fått in den. Så ikväll ska vi ut och fira att den kommit till rätta. (snacka om att söka anledningar till att få gå ut och äta?)

Högis

Jag var taggad som fasiken i fredags mitt på dagen då jag slutade. Jag ville bara åka upp mot fjälls då. Men dagen innan hade jag bestämt med min kära far att han skulle skjutsa mig till Nysved när han slutade runt 16, eftersom Mikael for till Sundsvall på fredagen och köpte en släpvagn. Halv fyra ringde jag till papppa och frågade om han inte var på väg snart. Då hade han tydligen slutat tidigare och struntat i mig och åkt hem till Skucku i godan ro. Här hade jag gått och väntat på han hela dagen! Det är min pappa i ett nötskal, så jag blev inte alltför förvånad. Sista bussen till Orrviken hade precis gått, så jag blev lite ledsen i ögat. Jag visste att Torsten brukar sluta kl 13 på fredagar, men jag drog en chansning och ringde han. "ja jag är på väg hem nu vilken minut som helst". Tack gud.
Väl hemma i Nysved började jag göra mat. Mikael hade sagt att han skulle vara hemma vid 5, och nu var klockan halv, så allting kändes bra. Men jag väntade och väntade, och jag väntade och väntade, jag tittade lite på TV och väntade, jag gick ut och gick och jag väntade. Tillslut kommer han hem, halv 7. Äntligen tänkte jag och frågade om vi skulle åka nu då. Nej då skulle han packa och lasta skoter. Och vi skulle vänta på Victor som hade innebandymatch. Så jag fick snällt sätta mig i soffan och vänta ytterligare tre timmar. Men tillslut var vi ändå på väg.
Klockan 00.00 satt vi uppe i stugan och fikade. Då var jag trött. Jag  hade väntat i 12 timmar.

Lördagens bravader blev desto roligare. När de kom hem från skoterturen satte de igång med öldrickningen. Kåpe och Torsten hade ju kommit nu också, och Torsten är ju inte den som tackar nej till öl. Vi gick på "lokal" och åt trerätters middag. Stut med renröra, fläskfilé och klyftpärer, kladdkaka med grädde. Mätt och belåten kom vi tillbaka till stugan där kvällen gick ut på att sitta och göra ingenting. Grabbsen hällde i sig öl och flickorna satt och tittade  på i princip.
Tråkpåsarna jag och Kåpe skulle upp och åka slalom på söndagen så vi gick och lade oss ganska tidigt. Men med allt oliv i stugan kunde vi inte somna förrän alla gått och lagt sig ändån.

På söndagen knackade dimman på dörren, så det blev bara städning och sedan hemfärd.

Andrea och Anders kommer vi sent glömma;
"men jag älskar små saker, det borde ju du veta"
"ja jag vet"

På  det stora hela måste jag säga att det var väldigt skönt att åka bort till stugan i helgen. Då känns det att man gör något, inte bara är hemomkring hela tiden. Man slipper tänka på allt som man annars går och tänker på när man är hemma. Man bara är, och njuter av ingenting. Roligt med kompisarna som följer med också.

För övrigt gjorde MIkael slut med min blogg i helgen. Han vill inte läsa om sig själv mer. Så vi får väl se hur länge jag kan hålla mig ifrån att skriva om vilken underbar pojke han är.


//Sofie - tillbaka på skolan igen

Alla hjärtans dag


Den här dagen har jag aldrig tyckt om.
Men ikväll ska Mikael laga mat åt mig. Det kan bli spännande.

Dagen till ära har jag ÄVEN hjärtan på toapapperet.

Imöra bär det av till fjälls. Vi ska till Mikaels stuga i Högis. Mikael ska köra skoter och jag ska åka slalom.
På lördag kommer Kåpe och Torsten upp också. Jag längtar som fasiken.

Ha en bra alla ♥ dag

Han kallar mig Älskling

Jag tycker det är så konstigt; för varje timme man är utan honom, längtar man ännu mer. Man går där och vankar av och an, vill bara ha honom där hos sig. Man längtar så det gör ont. Man känner hur man bara vill kasta sig in i armarna på honom och aldrig släppa taget. Men då han väl kommer hem får man ett lugn över sig. Man ger han en kram i hallen och sen är det som normalt igen.
Reaktionen borde ju egentligen bli att man typ vrålar av lycka och öser kyssar  över honom, men så blir det ju inte.
Tråkigt egentligen.

Ikväll får jag vara med han som kallar mig älskling♥
Inget jobb, inga andra, bara vi. Bara vara ihop.

Skalspasset

Vaknade av att Gina G gick igång på telefonen kl 8.
Det var rutsvägen som ringde.
"ja hejsan, jag tänkte bara höra om du har fått någon praktikplats än, för vi vill jättegärna ha dig här"
Thank you God!
Det är som skönt då de ringer och vill ha praktikant, så slipper jag anstränga mig så mycket.

En timme senare satt jag och mor i bilen på väg till skalet. Det var dags för första utförsdagen iår.
Lätt irriterad efter skidhyrning och för de jävla turisterna från Göteborg som har sportlov nu, gjorde att det var fetlång kö i liften. Jag svor på dem, högt och tydligt.
Sedan blev jag gladare tack vare det vackra vädret. Det var underbart i backen idag, när man var i solen, för så fort man kom till skuggan blev det svinigt kallt. Nere vid hovdeliften visade termometern på ynka -8 grader.


    


Jag mår bättre nu

Jag och Jennie var på lekstugan och tittade på barbiesar.

Min ilska och bitterhet från förmiddagen försvann.
Nu längtar jag efter att han ska ringa och ta mig hem♥


Här sitter jag med bara ett ben på mig

Det började med invigning. Det blev en flopp. Dålig tajming på allt, sa fel land till flaggorna som kom upp, mikrofoner som inte fungerade, ja, allt var skitdåligt. Men det var det bästa Östersund kunde komma med, så jag är inte förvånad.

Ni minns att Mikael inte ville gå på invigningen med mig, Vem träffar jag där?? Mikael tittade fram bakom ett hörn. Han var där med sin kompis Victor och hans tjej. De hade varit på parmiddag, men eftersom jag skulle vara med Kristina så hade Mikael tagit med sig en annan tjej på middagen. Kul för han.

Vi skulle gå på krogen sen. Upstairs. Det sög. Inte så mycket folk, och de tappra själarna som ändå var där hade nog en ålder på ca 16-17 år. Kul för dem.

Idag, lördag hade jag bestämt att jag skulle åka till Nysved. Vem ringde sent igår kväll och inledde samtalet med "lova att inte bli sur nu men..."
Kul för han.
Så nu sitter jag ensam i lägenheten illamående, med huvudvärk och är extremt nära ett jävla vredesutbrott.

BAJS

pengar, pengar

oj vad det går åt mycket pengar dessa dagar. Idag har jag köpt biljett till 100-dagars, jag har varit ut och ätit, jag har betalat dryck för ikväll och jag har betalat av gamla skulder. huvva. Och allt detta precis innan löning också. Det sved. Men skönt att ha det gjort så inte lönepengarna bara försvinner på en gång.
Det är invgning för Skidskytte-VM ikväll också. Det ska bli roligt att gå på. Synd att Min andra hälft inte ville följa och titta på hjärtat som kommer tändas i GB-backen och kramas med mig. Men samtidigt får jag ju krama han  i princip när jag vill annars, så jag överlever nog.
Sedan blir det utgång. Ska bli kul med tanke på att jag inte varit ut på ett bra tag.
Det bästa är att gå ut med Jennie, det är då jag trivs som bäst.

mor, far, det är tyskar i butiken!

Jobbat idag.
Det var in typ 2 tyskar. Gärna ha extra bemanning för två ynka tyskar. Jag hade nog hoppats på lite fler turister.
En av tyskarna var dessutom en tant. Den största tant jag har sett i hela mitt liv! Hon var säkert 2.30 lång och hade världens mörkaste kvinnoröst. Jag blev rädd, jag kände mig så liten där jag satt bakom kassan när denna groteska dam kom och mörklade hela kassadisken.
Det var allt jag hade att säga idag

//Sofie - tyskrädd

Ät inte gul snö

skidleken dag 2 avklarad.

"du är tråkig"
-Håll käften ungjävel


Jag behöver inte säga så mycket, jag citerar Jennies blogg ist:

"Där stod 20 snoriga ungar och gnällde över alla besvär dom hade, en hade brutit BÅDA armarna, en vägrade åka, en annan bröt benet. En tredje hade blivit pååkt av en fjärde och gnällde över de. En femte fick ont i ögat och kunde inte var med. En sjätte hette jennie forss och tänkte, "jag tar livet av mej"

Han tittade inte ens på mig

Jag ville kramas när vi var i TV-rummet igår. Jag kysste och jag smekte, jag taffsade och tillslut även knuffade jag han. Fick jag någon reaktion alls? Nej Han var helt orubblig där han satt med sina ben i 90 grader med händerna, som håller i tv-dosan i knät, ni vet; den vanliga ställningen som gubbar har när det är något intressant på tv. Han skulle titta på vädret(!). Han vände sig inte ens mot mitt håll och sa; Nej Sofie, jag vill kolla på tv nu.
Jag fick ingen reaktion alls!
Jag gick och lade mig.
Vem kom smygande 10 minuter efter, då vädret var slut? Vem ville kramas då? Hade jag lust då kanske??


//Sofie - Den bittra sanningen

Jag lever i ett par skidpjäxor

Skidleken dag 1 avklarad. Mina fötter har dött 3 ggr om, jag har ramlat typ 100 ggr, ryggen orkar inte hålla sig upprätt längre, men jag är inte bitter. Nej jag är faktiskt nöjd med dagen. Det var trevliga barn, tog lagomt lång tid och sakerna klaffade bra. Då var det bara v.6 och 7 kvar på Frösö Biathlon då. Men ja ä int bitter.



Fettisdagen idag också. Jag ska hem (obs hem,) till Orrviken och få semla idag.
(Även att min mamma frågade om jag sulle Hem till orrviken i helgen. Har jag flyttat dit kanske?)


//Sofie - Vilse på skidleken


Må Bra

Har nyss kommit hem från ett pump-pass på Fristilen.
Dirket efter oss var det mammor som nyss fått barn som skulle träna. Det var så sött när de kom in och lade sina bäbisar på en matta bredvid sig och gjorde sig i ordning för träning. Då fick man ju lite bäbislängtarkänslor. Jag kanske ska säga det till mikael någon gång, "Jag vill gå på mammagympa snart". Huvva stackars han.
Det är nog bra att jag ar säkrat åtminstone 3 år framöver nu med min stav.
                                    

              

Romantik

"Mikael, säg som dom sa på filmen..."
"Vad?"
"Att du är kär i mig"
"Jag är kär i dig"
"Jag är kär i dig också"


Kristinas Helg

Detta var Kristinas helg. Hon fyllde 19 på lördagen.
Jag tycker inte det är så intressant att skriva utförligt vad man har gjort, så därför väljer jag att lägga ut bilder som tagits under helgen. Då får ni ju göra en egen tolkning av helgens bravader.

.      

   

  

    

För er som inte har någon fantasi så kan jag avslöja att huvudakriviteterna var;
*Filmkväll, Nysved
*Friluftsdag, Nysved
*Boda Borg, Stan
*Middag, Stan + Chokladfontän, som Kåpé fick av mig i present, Rogsta


Dagen D

Gårdagen började inte bra. Kom på skolan till kvart över 8. Det var ovanligt tomt tyckte jag. Då kom jag på det - våran (jävla) fritidslärare (som jag hatar) skulle ju inte vara här (jag ville bara gå och slå han)(hårt och skoningslöst), så vi börjar inte förrän 11. Jag övervägde mina möjligheter; antingen går jag hem och sover en timme, eller så tar jag fram fritidsböckerna och jobbar med den jävla skiten utanför klassrummet ist. Det blev det sista.

Dagen fortsatte i sin dåliga stil, och jag var inte så engagerad på pedagogiskt ledarskapslektionen på eftermiddagen. Jag ville bara spy på mina klasskamrater av uttråkning.

På kvällen skulle vi hem till Kåpé och lägga ansiktsmask. Det var tydligen starka grejer i den, för jag fick typ en allergisk reaktion, en oroväckande stark rodnad på huden. Det sved också. Så jag fattade beslutet att tvätta bort den illa kvickt. Så nu har mitt ansikte badat i ansiktscreme ända sen dess. Den värsta rodnaden har gått ner.

Inte nog med att jag kände mig som ett svidande tomatoffer när jag gick hem.. Jag och Jennie gick. Hon lämnade mig på Kyrkgatan för hon skulle fortsätta fram till busstorget och jag ner till Brunnsgr. En bit ner på gatan ser jag värsta cykelgänget. Killar i mörka kläder med ett allmänt kaxigt uppträdande (jävla fjoller, som cyklar, dom kan väl skaffa bil eller skoter och leka med ist?). Eftersom jag är på väg ner mot min portingång går vi ju liksom mot varandra. Alldeles utanför min dörr, som avslutning på min förjävliga dag, ramlar jag mitt framför cykelgänget. Kul Jävla Liv. Jag hade huva på mig. Men jag tyckte inte det var så pinsamt. Jag tyckte de var pinsammare att de cyklade. Så jävla töntigt! Jag har utvecklat ett väldigt agg mot den här cyklingen de sista året. Ni vet, sånna här cyklar som killar leker med, inte BMX, utan nå andra fula saker. AGG

Känn min ilska idag /Sofie

RSS 2.0